Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Chooper
02-06-2009, 15:30
Ubezpieczenie OC (AC) - co wybrać - uwagi opinie...
Autor Wiadomość
JackD
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2008, 20:24   

siwek napisał/a:
damiano napisał/a:
Co w sytuacji jeśli ktoś posiada jeden kluczyk oryginalny, a drugi dorobiony w ASO?

czy to jakaś różnica? przecież nikt ci nie sprawdza kluczyków

przy zawieraniu umowy nie sprawdzają, ale mogą się mocno czepiać przy likwidacji szkody, a czasem wręcz odmówić wypłaty. Niestety człowiek się uczy na własnych błedach

siwek 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-11-2008, 20:29   

JackD napisał/a:
siwek napisał/a:
damiano napisał/a:
Co w sytuacji jeśli ktoś posiada jeden kluczyk oryginalny, a drugi dorobiony w ASO?

przy zawieraniu umowy nie sprawdzają, ale mogą się mocno czepiać przy likwidacji szkody, a czasem wręcz odmówić wypłaty. Niestety człowiek się uczy na własnych błedach

W CU w moim przypadku nikt nie sprawdzał takiej pierdoły jak to czy kluczyk mam oryginalny czy dorabiany, nikt się nawet nie zapytał o to o też miałem likwidacje szkody z AC po stłuczce z mojej winy.

JackD
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2008, 20:37   

siwek napisał/a:
JackD napisał/a:
siwek napisał/a:
damiano napisał/a:

W CU w moim przypadku nikt nie sprawdzał takiej pierdoły jak to czy kluczyk mam oryginalny czy dorabiany, nikt się nawet nie zapytał o to o też miałem likwidacje szkody z AC po stłuczce z mojej winy.

No to nie miałes jeszcze / i tego nie życzę / kradziezy auta. tutaj dopiero ma znaczenie ilośc i rodzaj kluczyków. Nauczyłem sie, że trzeba dmuchac na zimne. Przypadek z innej beczki ale tuż z ubezpieczenia . Komputer który sam składałem nie wytrzymał uderzenia pioruna i z ubezpieczenia "przepięcia" żadają tytułu własności danego sprzetu... a kto przy skłądaniu myślał o fakturze?? dlatego "dmuchaj na zimne"
Pozdr.

damiano
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2008, 21:00   

JackD napisał/a:
Co do kluczyków to wpisujesz to co masz, czyli 1 oryginalny a drugi tez oryginalny /czym sie rózni dorobiony w servisie??/ a jak nie to lepiej tam nie ubezpieczaj, wesze kłopoty.
Pozdr.

no właśnie też tego nie rozumiem :| Przecież to taki sam kluczyk tylko dorobiony w dodatku w ASO, a nie w "zakładzie pana Zdzicha" (z całym szacunkiem dla zakładów dorabiających klucze :wink: ).
siwek napisał/a:
wystarczy że masz jeden, nawet jak masz dwa możesz powiedzieć ze masz jeden

u niektórych ubezpieczycieli muszą być dwa - przynajmniej tak mnie informowali...
JackD napisał/a:
siwek napisał/a:
damiano napisał/a:

słyszałem o takich przypadkach.
siwek napisał/a:
damiano napisał/a:
Czy firmy ubezpieczeniowe nie będą robić problemów z ubezpieczeniem AC?
jeśli się wyrobisz przed upływem 10 lat auta to nie

wyrobimy się tzn. Moja Lepsza Połówka :wink: Samochód to Clio II z 2001 roku :)

W PZU Nam powiedzieli, że "raczej" nie powinno być problemu z zawarciem ubezpieczenia OC + AC z jednym kluczykiem oryginalnym, a drugim dorobionym w ASO. Trzeba tylko napisać oświadczenie, że podczas zakupu auta, był dołączony tylko jeden kluczyk, a drugi jest dorobiony. Ciekawe jak wyglądałaby potem w takim przypadku sprawa wypłaty ubezpieczenia po ewentualnej kradzieży auta... :? :?:

Jednak znaleźliśmy ubezpieczyciela, który nie robi żadnych problemów czy podchodów z ubezpieczeniem auta z jednym kluczykiem i to w pełnym pakiecie OC + AC - Compensa. :)

Odpowiedz do tematu