Otwarty przez: akbi 17-11-2008, 08:29 |
OT w temacie Tuning galanta -jaka firma? |
Autor |
Wiadomość |
autoR [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2008, 18:59
|
|
|
Robił ktoś jakieś mody z V6? Wydeszek, jakieś strojenie? Jakby tak podciągnąć go do 200KM całkiem fajne wozidło by było. |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 09-11-2008, 19:02
|
|
|
No to co : ) osoby chętne na taką lotkę niech się rozglądają na alledrogo/ebayju może będzie jakaś jedna sztuka, która posłuży za oryginał do matrycy : ) Trzeba sobie jakoś radzic |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2008, 19:21
|
|
|
kochajj, zrobię ten jeden i ostatni raz oftopic. Ponieważ zarzucanie niewiedzy dość mocno mnie uraziło. Nie interesuje mnie to z czego, po co i jak się co robi. interesuje mnie cena. A jak kolega autoR jest taki doświadczony to niech udostępni jeden egzemplarz jego lotki do zrobienia formy. Z chęcią zajmę się tą sprawą nawet we własnej komórce, i nie sprzedam tego za taką cenę. Poza tym ja temat zakończyłem już dawno, Wydaje mi się ze forum jest po to ażeby się wypowiadać, a nie ubliżać ludziom. Ja jestem blacharzem, i robię co robię. Mogę robić taniej dla mitsumaniaków to to robię, a nie ubliżam ludziom bo wolą żywice i włókna byle tanio.
Myślę modzi że macie temat do przemyślenia a nie jak to kolega kochajj, napisał:
kochajj napisał/a: | qrwa... przeczytam jeszcze jeden OT i głowy się posypią... jak dzieci w przedszkolu!!!!!! Osobiście wychłostam... |
Proszę bardzo, ale pragnę wziąć przykład z Huberta, który tutaj wykazał sie bardzo potężną wiedzą i inteligencją. Przynajmniej pokazał klasę tym że przyznał się że nie zrozumiał tematu.....
Kolega autoR bardzo mnie uraził, więc kochajj...możesz dać mi ostrzeżenie, a potem usunąć tego posta. Nie obchodzi mnie to. Ale pragnę zaznaczyć że jest tu niewielki odsetek ludzi, którzy bardziej zasługują na karę.
W tym temacie nie mam już nic więcej do powiedzenia. Dodam tylko że chołbienie takich ludzi jak autoR zrobi śmietnik z tego forum prędzej lub później.
Wydaje mi się tylko ze lepiej być czynnym na takim forum niz tylko być sępem i nic od siebie nie dawać......tylko jeździć po ludziach bo moją cenę zakwestjonowali....BRAVO!!!!
poza tym:
Cytat: | A to ciekawe a ja zawsze myślałem że lotki wpływają na docisk a tu patrz niewielki opór.
Ojoj patrz i Ferrari mozna zrobić w garażu to tylko troche inne maty ten węgiel. troche bardziej wytrzymałe
Czasem 5cm robi rożnicę...a czasem i 2-3mm
O co Ci chodzi z z tymi 60%? Do czego pijesz kolego?
Porównanie Mondeo z Civicem??No tak tylko inna marka a blachy w sumie takie same mają...
Z ceną się zgodzę nie jest zawsze miarą jakości.
Zapraszam do siebię kolegę Forest coby porównal sobie oryginalną lotkę od VR4 i tą moją. Później możesz sie wypowiadać na temat kopiowania. Nie zdajesz sobie kolego sprawy ile potrzeba czasu aby takie cóś stworzyć i nie wiesz nic na temat budowy modeli, form i procesów produkcji. Twa wiedza jest ....więc proszę... |
Nie wierzę ażeby kolega Autor był tak dokładny jak ferrari.
A co mnie uraziło???
Cytat: | Nie zdajesz sobie kolego sprawy ile potrzeba czasu aby takie cóś stworzyć i nie wiesz nic na temat budowy modeli, form i procesów produkcji. Twa wiedza jest ....więc proszę... |
Ja ani razu nie podważyłem kompetencji kolegi, ani nie kwestionowałem jego jakości. co widać w poprzednich postach. |
Ostatnio zmieniony przez Forest 09-11-2008, 19:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-11-2008, 19:39
|
|
|
Forest_Taft napisał/a: | Dodam tylko że chołbienie takich ludzi jak autoR zrobi śmietnik z tego forum prędzej lub później.
Wydaje mi się tylko ze lepiej być czynnym na takim forum niz tylko być sępem i nic od siebie nie dawać......tylko jeździć po ludziach bo moją cenę zakwestjonowali....BRAVO!!!! |
Forest_Taft napisał/a: | Nie wierzę ażeby kolega Autor był tak dokładny jak ferrari. |
Forest_Taft, teraz będzie administracyjnie. Za to co napisałeś należy Ci się redbar. Dodatkowo są tu zarzuty wobec administratorów/moderatorów Forum, które w moim odczuciu wymagają przedstawienia jakichkolwiek dowodów na owo "chołubienie".
Aerodynamika nie jest istotna do około 100km/h - nawet autobus taką prędkość osiągnie. Powyżej opór powietrza wzrasta wraz z kwadratem prędkości. Wykładniczo. Nie wiem czy wiesz ale na przykład Bugatti Veyron przez długi czas pomimo mocy 1000KM osiągnąć 400km/h. Dlaczego? Otóż lusterka stawiały za duży opór powietrza. A stawiały go bo były zaprojektowane tak aby dodatkowo dociskać samochód do asfaltu przy jeździe z dużą prędkością. Pomogło ich przekonstruowanie. I nie tylko ich.
Lotka nawet mała, zmienia opływ powietrza wobec samochodu i dzięki temu zmienia siły działające na oś gdzie została zamontowana. Niewłaściwie dobrana/wykonana lotka może w skrajnych przypadkach doprowadzić do powstania siły nośnej która dążyła będzie do oderwania tyłu od ziemi. Jaki ma to wpływ na prowadzenie samochodu? Nie sądzę żebym musiał to na Forum motoryzacyjnym wyjaśniać.
Czarek czyli autoR uzyskując certyfikat TUV dopuszczający do sprzedaży jego produkt na terenie Niemiec i całej EU poddaje go certyfikacji gdzie sprawdzane jest jak powiedział między innymi to czy przy prędkościach z jakimi samochody mogą się poruszać na niemieckich autostradach ów produkt po prostu nie odfrunie.
Forest_Taft napisał/a: | Nie wierzę ażeby kolega Autor był tak dokładny jak ferrari. |
A widziałeś kiedyś jak wykonane jest Ferrari tak naprawdę z bliska? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Krzys
Forumowicz SYLVER

Auto: Mitsubishi Galant/Legnum VR4
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Kwi 2007 Posty: 470 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 09-11-2008, 20:37
|
|
|
Hubeeert napisał/a: |
A widziałeś kiedyś jak wykonane jest Ferrari tak naprawdę z bliska? |
a widzieliscie produkty autoR-a???
jesli juz to nie liczni wiec kolego Forest_Taft napewno nie widziałes,nie dotykałes... wiec nie wiesz czy Jego produkt jest gorszy od fabryki... ja mam pełne ospojlerowanie autoR-a i jestem pełen podziwu i uznania dla tego człowieka...
a tak po za tym jak mozesz G... do twarogu porównywac(ze tak powiem bez obrazy Czarek ) mysle ze za 500zł to spojlera nie kupisz do ferrarki (w sumie to chyba nic...) |
|
|
|
 |
Juiceman

|
Wysłany: 09-11-2008, 20:42
|
|
|
Krzys napisał/a: |
a tak po za tym jak mozesz G... do twarogu porównywac(ze tak powiem bez obrazy Czarek ) mysle ze za 500zł to spojlera nie kupisz do ferrarki (w sumie to chyba nic...) |
Ale oryginalną lotkę Mitsubishi do sedana kupisz za mniej niż 300zł |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
|
Wysłany: 09-11-2008, 20:45
|
|
|
kochajj, a kogo ja obrazilem???
zalozylem ten temat, ladnie sie rozwinal...skoro w jakims momencie zostalem przyatakowany to sie probowalem obronic ze swoim punktem widzenia-a kto sie poczul obrazony??????????????????? |
|
|
|
 |
Krzys
Forumowicz SYLVER

|
Wysłany: 09-11-2008, 20:59
|
|
|
Juiceman napisał/a: |
ale do VR-4??czy zwykłego??? |
|
|
|
 |
Juiceman

|
Wysłany: 09-11-2008, 21:01
|
|
|
Krzys napisał/a: | Juiceman napisał/a: |
http://forum.mitsumaniaki...t=26600&start=0 Proszę:) |
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 09-11-2008, 21:18
|
|
|
Krzys napisał/a: |
a co za różnica czy to jest VR4 czy zwykły???? to ze VR4 ma 280 koni i napęd na 4 kola,i jest produkowany na japonie to jest jakaś różnica??? bo czegoś tu nie rozumie,płacisz za lotkę do mitsubishi,a czy ona jest kwadratowa czy okrągła to jeden pikuś. |
|
|
|
 |
Krzys
Forumowicz SYLVER

|
Wysłany: 09-11-2008, 23:33
|
|
|
nie chodzi o to czy ma 280 koni czy 90...
ale o trudno dostepne czesci takie jak miedzy innymi taka lotka do vr-a...
łatwiej napewno dostac do zwykłej wersji,dlatego pytam o która koledze chodziło... |
|
|
|
 |
Juiceman

|
Wysłany: 09-11-2008, 23:53
|
|
|
Trudniej dostać wyższa cena - to może wszystkie gadżety będziemy robić w cenie minimum 100zł naklejki/breloki etc. w końcu je tylko tu możesz dostać - a mimo to nie zarabiamy na sobie. Zresztą każdy będzie miał swoją racje i do wspólnego konsensusu na pewno nie dojdziemy. |
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-11-2008, 00:01
|
|
|
Juiceman napisał/a: | to może wszystkie gadżety będziemy robić w cenie minimum 100zł naklejki/breloki etc. w końcu je tylko tu możesz dostać - a mimo to nie zarabiamy na sobie. | A Ty znowu swoje |
Just think...
. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 10-11-2008, 10:17
|
|
|
Widzę, że elokwencja Moderatorów tego działu przerosła głupotę niektórych tu piszących .... Niestety Hubert, który pisał w tym temacie jak KAŻDY INNY FORUMOWICZ, pewnie nie chce sypać ostrzeżeniami aby nie być posądzonym o wykorzystywanie swojego stanowiska do udowadniania swojej racji.
Więc aby Was uspokoić ...zamykam ten temat na tydzień
[ Dodano: 17-11-2008, 08:29 ]
Temat otwieram, lecz uprzedzam, że dalsze wycieczki osobiste będą skutkowały ostrzeżeniami. |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
oo1
Nowy Forumowicz
Auto: H.Accord 2.o/ Xedos 9 2.3
Kraj/Country: Greece
|
Wysłany: 13-12-2014, 00:55
|
|
|
Witajcie.Czy ktos z was robi takie lotki, lub wie gdzie mozna kupic od LEGNUMA za rozsadna cene .  |
|
|
|
 |
|