Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
16-05-2014, 10:33
Kolejna prośba o opinię Cari 1,8 gdi
Autor Wiadomość
marcnow 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-11-2008, 00:04   

Life is brutal and full of zasadzkas jak to mówią... :wink:

Czy ktoś z forumowiczów jest może z Lublina?
Pytam, bo znalazłem ogłoszenie Cari właśnie w Lublinie, i może byłby ktoś tak miły i sprawdził dla mnie to autko jeśli miałby blisko i nie byłby to duży problem? Nie chciałbym znowu tracić prawie całego dnia na drogę 170km w jedną stronę tak jak wybrałem się do Kilec... :/

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 10-11-2008, 01:10   

Ja kupiłem wymarzona Cari 300km od domu :D
Powodzenia w szukaniu naprawde ciezko znaleźć zadbany model ....

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

marcnow 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-11-2008, 12:04   

Dzięki :)
A właśnie dlatego, że ciężko znależć taką Cari, niestety na chwilę obecną ma ona poważnego konkurenta w postaci Civic'a 1,5 vtec...

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Wysłany: 10-11-2008, 12:21   

marcnow, moja TEZ MIAŁA IDENTYCZNEGO kONKURENTA :p . Cari wygrała wiekiem, stanem, osiągami :)

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Mark Twain

marcnow 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-11-2008, 14:09   

Czy osiągami napewno? ;> Wydaje mi się, że osiągi mają podobne (mowa oczywiści o Civic'u V-tec 114km), ale to nie temat to rozważania tej kwestii ;)

Prośba o sprawdzenie Cari w Lublinie jak na razie nie aktualna, przeoczyłem w ogłoszeniu informację, że jest z automatem...

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Wysłany: 10-11-2008, 17:35   

marcnow, tak wiem D15z6 oznaczenie silnika. Tez Ekonomiczny z strasznie długą skrzynią :)

Mark Twain

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Wysłany: 10-11-2008, 19:52   

marcnow napisał/a:
Czy osiągami napewno? ;> Wydaje mi się, że osiągi mają podobne (mowa oczywiści o Civic'u V-tec 114km), ale to nie temat to rozważania tej kwestii ;)

Prośba o sprawdzenie Cari w Lublinie jak na razie nie aktualna, przeoczyłem w ogłoszeniu informację, że jest z automatem...

Nie bój się automatu, jest świetny w Carismie. No chyba, że masz alergię na automaty lub zależy Ci na mniejszym spalaniu. Poza tym same plusy.

marcnow 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-11-2008, 20:58   

Moomin napisał/a:
Nie bój się automatu, jest świetny w Carismie. No chyba, że masz alergię na automaty lub zależy Ci na mniejszym spalaniu. Poza tym same plusy.

Nie żebym się bał ;) przyznam, że nigdy automatem nie jeździłem, kwestia przyzwyczajenia napewno, po jakimś czasie lewa noga przestała by szukać nerwowo sprzęgła ;) A na spalaniu owszem zależy mi, zawsze to jakiś 1 litr mniej, więc automat odrzucam.

A wracając do opinii o Cari, powoli zaczynam się zastanawiać, czy nie zacząć rozglądać się za starszym rocznikiem przed liftem, jak sądzicie czy lepiej dopłacić trochę i kupić nowszą, czy starsza np z '98 też będzie dobrym wyborem? Z tego co udało mi się wyczytać po lifcie poprawiono kilka rzeczy, ale czy te poprawki warte są dopłacenia powiedzmy około 3-4 tysięcy?

Proszę o ocenę:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6836376 (poza zarysowaniami na przednim zderzaku)

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6004882 (brak znaczku Mitsubishi z przodu, czyżby po wypadku?)

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4350733 (dziwne umiejscowienie emblematu GDI na tylnej klapie...? i chyba sprzedający zapomniał dodać jedynki przy podawaniu przebiegu...)

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Wysłany: 10-11-2008, 21:55   

Ta pierwsza musiała mieć robiony tył - brak emblematu i jakichkolwiek napisów.
W drugiej niewykluczone, że coś z przodu z kolei było robione, a może po prostu ktoś znaczek urwał.
Trzecia, znów tył - emblemat Mitsubishi w ogóle nie z tej generacji, napis GDI gdzieś od czapy, musiała mieć robiony tył, a partacz blacharz nawet nie zapamiętał gdzie ma znaczki z powrotem przykleić.

Piwor 
Mitsumaniak

Auto: 730d
Wysłany: 10-11-2008, 23:53   

Czy to, że był walnięty, w sensie pogniotło mu blachy i koleś albo to ładnie zrobił, bądź jak ja mam w planach w swojej Cari zwyczajnie kupić nowe części blacharskie, to ma to aż tak duże znaczenie? Co innego, jakby przeżyła karambol... Wiadomo, jeśli udowodnimy gościowi, że była bita, to możemy się targować. :)

Jeśli się mylę, to mnie poprawcie. Tak jakoś sobie myślę od jakiegoś czasu.

ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 -

marcnow 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-11-2008, 10:33   

Po części masz racje, jeśli była lekko uderzona, to nie znaczy, że musi być złom, ale niestety nie wiemy tego jak bardzo było auto uderzone i jaki miało to wpływ na silnik, zbierzność czy inne rzeczy... Oczywiście można pojechać na badanie techniczne, ale moim zdaniem po co wydawać kasę jeśli od samego początku zarówno auto jak i sprzedający są podejrzani? A poza tym wydaje mi się, że klepane auto będzie szybciej rdzewieć...

Kolejne nowe ogłoszenie:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6833239

Czy mi się wydaje, czy emblematy GDI nie powinny być tak nisko pod kierunkami?

MotyF 
Forumowicz

Auto: cari 1,8 gdi Ls HB 98'
Wysłany: 11-11-2008, 21:34   

Ostatnia cari z trzech podanych linków (autoklinika Boguchwałą) to jakiś wał.

Widziałem ją na oczy w Rzeszowie na Okulickiego i nawet licznika nie ma od GDI. Pozatym lakier nieładny, porysowana i ogólnie na zadbaną nie wygląda. Przebieg podali dobry nie licząc faktu cofnięcia licznika. Autoklinika "słynie" z faktu "upiększania" aut. Obserwuje to auto od 5 chyba miesięcy. Pierwsza cena to 17 900 a przebieg identyczny :) a widziałem, że jeździ.

marcnow 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-11-2008, 22:06   

MotyF, dzięki za info :)

MotyF 
Forumowicz

Auto: cari 1,8 gdi Ls HB 98'
Wysłany: 11-11-2008, 22:09   

marcnow napisał/a:
MotyF, dzięki za info :)

Nie lubie jak z ludzi idiotów robią. Mam znajomego, który cari sprowadza. Czy mogę go polecić? Znam go jako "kolege" nie jako handlarza. Czasami sprowadza piękne, czasami gorsze .Moge CI dać namiar do niego. Wczoraj chyba z dwoma wrócił.

Poprzedzam pytanie. Nie nie kupiłem u niego. Dlaczego? Miał epizod, że 2 miesiące nei jeździł a ja akurat musiałem wtedy kupić. I kupiłem w Krakowie.

PS. Pisz na PW jak coś.

stige 
Nowy Forumowicz

Auto: jeszcze matiz
Wysłany: 11-11-2008, 22:25   

Jak ma coś ciekawego to też jestem chętny:)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi