Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] urwała mi się kolumna kierownicy?
Autor Wiadomość
nippo
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2006, 23:42   [ALL] urwała mi się kolumna kierownicy?

wychodze sobie z firmy uradowany popoludniowym sloneczkiem :) , wsiadam do misia...patrze..cos nie gra...jakos inaczej :) ...ruszam kierownica...a ta jakdyby nigdy nic luzno sobie zwisa... lata na lewo-prawo, gora,dol [:s] cala kolumna kierownicy opierala sie na dolnej-plastikowej oslonie deski. Patrze na szybko oco chodzi, czy mi kolumna pekla czy jak...okazalo sie ze wyhaczyla sie z dwoch trzymajacych ja srub. na szczescie jakos dotarlem do domu, gdzie usterke szybko usunalem. Ale nie mialem jeszcze jazdy probnej [:P]

najlepsze jest to..ze jak jechalem rano do pracy wszystko bylo OK, co lepsze...nie moglo sie to stac podczas mojej nieobecnosci poniewaz na kolumnie jest czujnik wstrzasowy od alarmu a spadaja kolumna delikatna nie jest...pewnie przy wysiadaniu jakos za mocno sie oparlem o nia..

nakrecilem nawet phonem filmik jak mi to wszystko lata...moze gdzies wrzuce.

pozdrawiam
granatowy CA0 4G92 | Bydgoszcz
Ostatnio zmieniony przez karolgt 25-10-2007, 21:43, w całości zmieniany 2 razy  

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-04-2006, 07:09   

moze ktoś dobierał sie do auta????

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Wysłany: 15-04-2006, 08:36   

nippo napisał/a:
...nie moglo sie to stac podczas mojej nieobecnosci poniewaz na kolumnie jest czujnik wstrzasowy od alarmu

Albo faktycznie sam to zrobiłeś albo
kochajj napisał/a:
moze ktoś dobierał sie do auta????

i robił to bardzo delikatnie. :shock: :shock: :shock:
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

Laviva
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2006, 09:01   

Cześć,
Skoro masz alarm to nikt nie mógł się dobierać, prawdopodobnie tak jak mówisz przy wysiadaniu siła oparcia byłą tak duża że się poluzowało.
Jakoś tak dziwnie.... :o )
Pozdro

nippo
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2006, 13:59   

zlodziej musialby miec mistrza, ze ominac czujniki krancowe w drzwiach, jednoczesnie je otwierajac, do tego wyszarpac kolumne kierownicy z mocowania nie naruszajac przy tym czujnika wstrzasowego :) a ten reaguje na pukniecie nawet w maske.

a tak na serio to dobierac sie nikt nie mogl, auto stoi 4m od wejscia do firmy i jest caly czas widoczne, pozatym nikt sie nie kreci w tej okolicy, druga sprawa to fakt, ze kilka dni wczesniej zmienialem kierownice i poprzednia mocno siedziala wiec sie nia silowalem, pewnie to spowodowalo oslabienie mocowania, chociaz ja ciagnalem a nie pchalem. Tylko tak to sobie tlumacze.

pozdro :)

Artii 
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Wysłany: 15-04-2006, 15:25   

A przy przekladaniu kieownicy zadne czesci Ci nie zostaly?

nippo
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2006, 15:41   

Artii, zostalo mi to:

http://www.allegro.pl/ite...t_jak_nowa.html

i to:

http://www.allegro.pl/ite...a_jak_nowa.html

nic wiecej,

a tak swoja droga to szukam modulu klaksonu do kolumny kierowniczej (nie wiem czy tak to sie nazywa) do wersji z podzuszkami.

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu