38 tysięcy |
Autor |
Wiadomość |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-04-2006, 22:29
|
|
|
No tak ale mi panowie mówili nie o liczniku w kompie skrzyni tylko mechanicznym - nie mówili jak to jest zbudowane, ale powiedzieli też że tego się nie da cofnąć - a mówili to Polacy - a jak wiadomo Polak potrafii:)
Podkreślam że byli to mechanicy którzy nie jeden samochód i skrzynię już rozebrali.
A cofanie elektroniczne jest łatwiejsze od mechanicznego - dobry elektronik i informatyk zrobi to bez problemu. A dodatko nie pobrudzi sie przy takiej operacji:)
Ja mam w Sience przebiegu 86000 - samochód kupiony w salonie w 98 - i kto mi w taki mały przebieg uwierzy:) Oczywiście jest to prawdziwy przebieg. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 15-04-2006, 23:21
|
|
|
to jak nie bedzie mozna sprzedac auta z za malym przebiegiem to nic innego jak tylko krecenie do przodu , u siebie w jednym autku 140tys. gdyby tylko moi rodzice jezdzili tym autkiem to teraz bym byl na etapie wymiany rozrzadu na 90tys.km;
dla porownania od poczatku roku zrobili 1500km, ja sedanem 4000km. |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 16-04-2006, 22:44
|
|
|
A ja pudłem po telewizorze od 16 grudnia 32000. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 17-04-2006, 00:51
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | A ja pudłem po telewizorze od 16 grudnia 32000. |
tyle ze Ty sluzbowo a ja ot tak |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2006, 09:03
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | A ja pudłem po telewizorze od 16 grudnia 32000. |
Liczysz takie rzeczy? I to od 16 grudnia? |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 17-04-2006, 19:43
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Renówki jak i reszta sprzedawanych w Unii Europejskiej samochodów muszą mieć dwa lata gwarancji minimum. |
Hubciu ... powiedz to mojemu koledze ktory 3 lata temu kupil renowke z 1 rokiem gwarancji producenta. W ciagu tego jednego roku auto mu sie psulo tyle razy, ze sprawa odbila sie o Renault we Francji.
Jak sie dowiedzialem to myslalem, ze sobie ze mnie zartuje z tym 1 rokiem ... Nissan na nasza Almere w `99 roku dal 5 lat gwarancji na cale auto. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2006, 20:37
|
|
|
arekp napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | Renówki jak i reszta sprzedawanych w Unii Europejskiej samochodów muszą mieć dwa lata gwarancji minimum. |
Hubciu ... powiedz to mojemu koledze ktory 3 lata temu kupil renowke z 1 rokiem gwarancji producenta.
Jak sie dowiedzialem to myslalem, ze sobie ze mnie zartuje z tym 1 rokiem ... Nissan na nasza Almere w `99 roku dal 5 lat gwarancji na cale auto. |
Do 2004 gwarancja na Reno była 1 roczna. To nic nadzwyczajnego, praktycznie wszyscy poza Japonia i Koreą dawali wówczas 1 roczek gwarancji mechanicznej. Najlepiej było w jednej z czołowych i nietanich marek niemieckich, która przez całkiem pokaźny czas w Polsce dawała także 1 rok na lakier i 1 rok na blachę (już za Odrą te same pojazdy miały gwarancję odpowiednio 3 i 12 letnią...)
Obecnie wszyscy są zobligowani do gwarantowania przez 2 lata; co w wypadku europców może dawać przewagę nad japońcami przy dużych przebiegach rocznych - nie ma limitu kilometrów...
Pzdrw. |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2006, 20:54
|
|
|
Mnie przynajmniej raz w tygodniu ktos pyta czy bym mu nie zrobil z dwojeczki/trojeczki jedynki Ostatnio nawet policjant przyjechal, ale i tak odmowilem. Zawsze odmawiam
Colt ma 175 000km. Wiarygodne? 3 kobiety przede mna, mieszek jak w coltach - poniszczony, pedaly - ok, kierownica trche wytarta, ale silnik nie bierze oleju i jest suchy. |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
|
Wysłany: 18-04-2006, 10:46
|
|
|
Mój też był cofany. Przejrzałem sobie wszystkie papiery od poprzednich właścicieli i raz 118kkm a rok później 103kkm czyli co najmniej 30kkm cofnięty.
Wychodzi że ma teraz jakieś 260kkm z czego od 103kkm na LPG |
|
|
|
 |
|