Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Najlepszy GAZ do auta
Autor Wiadomość
shovel
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2006, 11:24   

blosa ma tommycrazy i jest zadowolony z tego rozwiązania. przeniosło mu to w dół moc i moment, więc raczej nie kręci już auta wysoko, ale na gazie mu to auto chodzi lepiej niż na pb.

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-04-2006, 23:50   

Straszna sprawa wychodzi na to ze tylko ja mam problemy z inst gazową. Ale wstyd sie przyznać większość z nich mógłbym sam naprawić np fala na wolnych - czyszczenie przepustnicy by Krzyzak itd. Co do tych instr. napisanych nie ma wątpliwości b. fachowo to jestem przerażony czytając początek po 5 akapicie nie bardzo wiem co było na początku i czy czasami nie jest to poradnik sf jak zbudować rakietę.
ALE nadchodzi lato dłuższy dzień i mam postanowienie ze DAM RADE i pokonam te sprawy może z czyjąś pomocą? :roll: :roll: :roll:
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 22-04-2006, 07:50   

Ja mam w Sienie założony gaz 2 generacji - tyle że nie pełny - emulator ,ale nie ma komputera - najprostrza z możliwych a wynik jest taki że - osiągi lepsze niż na benzynie (jedynie "dół" troche słabszy), powyżej 3000obr leci w górę już bardzo szybko, do 200km/h dochodzi bez większych problemów - jedynie dłuższa prosta musi być.

A co do problemów z przełączeniem na Pb przy wysokich obrotach - w lancerze miałem ten problem - po prostu za słaby reduktor i przy takich obrotach spadało ciśnienie - wymienili mi na reduktor do V6 i już nie ma tego problemu.

A to osłabienie powyżej 3000obr - to dla mnie nowość - raczej dół jest zamulony a potem wkręca się silnik już szybko.

Oczywiście w Sienie mam stożek wstawiony (obudowa mi pękła i to było łatwiejsze rozwiązanie).

Czas może na Space Stara dla żony?

Maciek 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-04-2006, 08:03   

U mnie problemem mogą być przewody wn co prawda były wymieniane w zeszłym roku ale mechanik coś na nie marudził po wymianie palca i kopułki. Jest to następny zakup jak dojde do kasy(mam nadzieje że to kiedyś nastąpi :) )
PS czy już ktoś widział kondensatory tantalowe 50V lub więcej czytałem na www Krzyzaka że jeszcze jakiś czas temu nie było. Ew jakiej firmy kondziory są dobre (sie znaczy najlepsze)
MICHI DWA STARE FOTY

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 22-04-2006, 22:02   

Maciek:
Bardzo dobre są kondensatory Sanyo. Podejrzewam, że powinna się tu sprawdzić seria ME-FZ:
http://www.secc.co.jp/pdf/al_e/2005/e61.pdf
lub ME-PX (125 stopni):
http://www.secc.co.jp/pdf/al_e/2005/e62.pdf
lub ME-AX:
http://www.secc.co.jp/pdf/al_e/2005/e54.pdf
Podejrzewam, że możnaby z Sanyo wybrać coś więcej, ale troszkę tego jest i szczerze to nie chce mi się całego katalogu przeglądać :)
Link do całego katalogu:
http://www.secc.co.jp/pdf/al_e/2005/alm_e_all.pdf
Istnieje jeszcze seria Os-Con - kondzie mają jeszcze lepsze właściwości ale napięcia do 35V więc raczej odpada.
Również bardzo dobre są kondensatory Panasonica. Mają oni nawet serię kondensatorów do zastosowań motoryzacyjnych (125 stopni):
http://www.panasonic.com/...ABA0000CE28.pdf

Podaję różne modele, bo niestety w Polsce jest problem z dostępnością konkretnych części elektronicznych - zazwyczaj w sklepach mają tylko standardowe, najprostsze graty. Jeżeli masz kogoś, kto ma katalog Elfy i może od nich kupować to powinieneś u nich bez problemu kupić Sanyo a być może znalazłby się i Panasonic. Niestety Elfa nie jest tania. Możesz jeszcze spróbować na Allegro.

PS. Z tantali narazie widziałem tylko do 35V.

Ostatnio zmieniony przez szczeslaw 22-04-2006, 22:07, w całości zmieniany 1 raz  

Maciek 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-04-2006, 09:12   

Wielkie dzięki szczeslaw, zaraz pogmeram na necie i ściągam. Nie chciałem pakować bele czego do kompa bo mogłoby się okazać że są gorsze od tych starych albo by padły po jakimś krótkim czasie.
Byłem w tej sprawie w "sklepiku elektronicznym" ale jak usłyszałem że kondzior to kondzior byle miał właściwe parametry (pewnie mieli tanie znaczy zwyczajne) to wyszedłem. Nie twierdze że gość nie miał odrobiny racji ale plan jest taki bardziej długofalowy ( to jakby do rozrusznika serca dawali jakieś taniochy).
Co do cen to myśle że taki bdb komplet kond nie będzie kosztował więcej niż 50 zł?
MICHI DWA STARE FOTY

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 23-04-2006, 09:50   

Maciek napisał/a:
kond nie będzie kosztował więcej niż 50 zł?

ja za moj dalem 4zl :)
chyba ze kupisz jakies kondziory z wodotryskiem :)

Maciek 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-04-2006, 09:57   

adams12 napisał/a:
Maciek napisał/a:
kond nie będzie kosztował więcej niż 50 zł?

ja za moj dalem 4zl :)
chyba ze kupisz jakies kondziory z wodotryskiem :)

No sorki ale nie mam zielonego pojęcia jakie to są koszty wiem że takie zwykłe to grosze ale może te z wodotryskiem są droższe :)
MICHI DWA STARE FOTY

Odpowiedz do tematu