Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA1A 1.3] Felgi Aluminiowe - Czyszczenie oraz problem z ukl
Autor Wiadomość
josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-12-2008, 13:44   

Cytat:
nie polecam papierem sciernym - nawet 2000 na mokro (zniszczylem sobie lakier)

To musiałeś mieć kiepski lakier, albo jakiś brud pod papierem, bo nawet po lakierowaniu (nie w komorze) zawsze się matuje 2000 na mokro, polerka i jest lustro.

JayChyl napisał/a:
Wurth albo AKRA szmatą trzeć az zejdzie na mokro, potem polerka fareclą tez szmatką na mokro ,a potem nakladanie wosku.

Takie coś miłe?

Jak najbardziej. :D

JayChyl 
Mitsumaniak

Auto: EA5A 01' Avance TipTr.
Wysłany: 10-12-2008, 15:39   

Dobra samochód wypolerowany, a fele czyscilem Plakiem do felg z kwasem fosforowym, efekt murowany jak sczoteczką poczyscilem. Teraz jeszcze musze jutro kupic tą paste polerską no i wosk, i efekt bedzie porazający :)

Dzieki za porady !

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 10-12-2008, 17:28   

Co do tych drgan to wywaz najpierw kola a jak to nie poskutkuje to szukaj dalej :P Tez tak mialem mimo tego ze kola byly wywazane w dobrej wulkanizacj. Pojechalem do innej i po ich wywazaniu problem zniknal ;)

Alexander
[Usunięty]

Wysłany: 11-12-2008, 21:59   

co do ściągania, to poza tym co już napisane to czy ściaga ci w prawo zawsze czy tylko jak przyspieszasz? Bo mi przy przyspieszaniu wlasnie w prawo lekko leci, co mi wytłumaczono czymś z fizyki, ze moment obrotowy tak zdaje się robi, ale jak puszczę gaz, czy wrzuce na luz to jedzie prosto

JayChyl 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-12-2008, 21:29   

Już wszelkie problemy ustały. Opony miały zjechany prawie do zera bieżnik, szczególnie z przodu, a do tego lewa przednia opona miała guza, wywarzanie nic nie dalo.

Teraz mam założone nowe zimówki Gislaveda Euro Frost 3 Silica. Śmiga się miło, nie mam jak narazie zastrzeżeń a jeździłem już po tzw "czarnym lodzie" i trzyma się ładnie szczególnie na zakrętach. Hamowanie też o niebo lepsze niż na wcześniejszych oponach, jednak nie ma się co dziwić - tamte były uniwersalki.

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2008, 15:58   

JayChyl napisał/a:
Hamowanie też o niebo lepsze niż na wcześniejszych oponach, jednak nie ma się co dziwić - tamte były uniwersalki.

Bo co do wszystkiego to do niczego :P

severyn85 
Nowy Forumowicz
severyn85

Auto: Mitsubishi Carisma
Wysłany: 14-03-2010, 12:40   

witam wszystkich! w tym co tu jest napisane niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie opony mam nowe i felgi tez nawet zmienilem tarcze na nowe i nadal ściaga na prawo moze ktos wie co to moze byc prosze o odpis :cry: cari 96 r

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 14-03-2010, 12:47   

severyn85, zbieżność do sprawdzenia
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

JayChyl 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-03-2010, 19:43   

Geometria kół, ciśnienie w oponach.

Może i luzy w układzie kierowniczym ale akurat nie wiem czy ma to coś wspólnego ze ściąganiem na x stronę.

A no i wyważenie kół

Odpowiedz do tematu