|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: kochajj 26-04-2006, 08:52 |
2,5 czy 2,4? na co się zdecydować? |
Autor |
Wiadomość |
krzysio1972
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5W, Carisma 4G92
Pomógł: 11 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 469 Skąd: Józefów
|
Wysłany: 25-04-2006, 11:02
|
|
|
Dla mnie jedynie sluszna kombinacja to 2.5 v6, automat, kombi, lpg
Z lektury forum MKP, moze poza lpg wlasnie, taki zestaw wyszedl. Mi rowniez sugerowano automat, bo przy odpowiednim traktowaniu jest nie do zajechania w przeciwienstwie do manuala, no i ta przyjemnosc z jazdy skrzynia typu invecs, a jak sie che pokozakowac spod swiatel to Wide Open Throttle Switch |
_________________ Krzysio
Carisma 1.6 GL '96
Galant 2.5 V6 '97 |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Sie 2005 Posty: 1620 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 25-04-2006, 19:28
|
|
|
wichura1 napisał/a: | Generalnie 6-cio cylindrowy widlasty, ma większą kulturę pracy niż rzędowa czwórka. |
jest po prostu smakusny i tyle . Sorki za OT ale taka jest prawda, do tego lpg+automat i mozna smigac do bolu |
|
 |
Patrol [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2006, 19:57 Re: 2,5 czy 2,4? na co się zdecydować?
|
|
|
arnal napisał/a: | na jaki silnik się zdecydować 2,5V6 czy 2,4GDI? |
Słyszałeś / jeździłeś kiedyś V6....???
Jeśli nie - polecam - zakochasz się zapewne od pierwszego wciśnięcia gazu...:D:D:D
Ze mną właśnie tak było...:)
Moja kombinacja to V6 + automat - jeździ GENIALNIE!!! Wyprzedzanie to bajka - poza tym skrzynie "mitosubiszi" są jednymi z najlepszych skrzyń automatycznych....:)
Leję BP Ultimate i spalanie w mieście mam w granicach 10,5 l/100 km, więc uważam wynik za super przyzwoity!!! I od razu dodam, żeby nie było niedomówień - to spalanie uzyskuję przy dość dynamicznej jeździe... Dotychczasowy rekord w trasie to 8,2 litra - prędkości rzędu 100-120 km/h.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Maro [Usunięty]
|
Wysłany: 03-05-2006, 16:43
|
|
|
Oczwiscie 2.5 |