|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:33 |
[MSS LPG] SILNIK Brak obrotów przy jeździe na gazie |
Autor |
Wiadomość |
Merkucjo [Usunięty]
|
Wysłany: 28-03-2006, 23:03 [MSS LPG] SILNIK Brak obrotów przy jeździe na gazie
|
|
|
Zwracam sie do wszystkich "fachowców" bo takich jest tu pewnie duzo jezdze Space Starem rok 2002 tym przed face liftingiem poj 1,3 zakladalem gaz za ok 1,5 tys zł w zakładzie w Siedlcach (najbardziej popularny ).
I tu pojawia sie problem mianowicie po przelaczeniu z benzyny gdzie sa obroty na gaz obrotomierz nie pokazuje obrotów. Gaz Autronic Emulator wtrysku E4 Emulator sondy lambda al 700.
Byly próby pobierania obrotów skad tylko mozna z jednej badz drugiej cewki chyba i nic to nie dalo. Jeździ sporo tych samochodów na gazie i wszyscy maja podobne klopoty. Gdzie tkwi przyczyna .Prosze o pomoc moze jakas fchowa porade na msoyka@o2.pl
Z góry dzieki i pozdrawiam Marek |
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-02-2009, 10:12, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 29-03-2006, 07:12
|
|
|
Przyczyna sama sie nasuwa na głowe...
Źle wpinają sie w instalacji Ori Mitsu....
Nieodpowiedni emulator do Twojego autka...
No jednym zdaniem to: COŚ JEST SPI^#$&%^$.....
Pozdrawiam |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
autochton [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2006, 21:44
|
|
|
Ja zakładałem u siebie w Łomży w stacji z bogatym doświadczeniem. Nie chcieli założyć mi innego jak sekwencja , gdyż twierdzili , że wcześniej robili próby z II generacją i występowały problemy z obrotomierzem , przepływomierzem i jeszcze jakieś inne. Instalacja OMVL sprawuje się extra , wszystko działa i pokazuje , pełna automatyka. Zapłaciłem 3 tys PLN na f-rę z 22% VATEM , który mam do oliczenia. |
|
|
|
 |
arek 69 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-04-2006, 14:46
|
|
|
a jak chcesz odliczyć sobie ten gaz, na firmę ??? |
|
|
|
 |
autochton [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2006, 22:01
|
|
|
Ponieważ mój misiek kupiony jest na firmę (odliczyłem 60% VAT-u) , to teraz po otrzymaniu f-ry też na firmę na w/w samochód odliczyłem cały Vat t.j. 540 zł. |
|
|
|
 |
arek 69 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-04-2006, 07:51
|
|
|
no to super cena za tem gaz. ja zapłaciłem 4.000. niby robione w warsztacie na placu u dealera w katowicach a na początku co chwile coś nie grało.dopiero od jakiegoś pół roku mogę powiedzieć że gaz jest fajny w MSS. |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: 27-04-2006, 22:05
|
|
|
Pociesz się że z gazem zazwyczaj jest coś nie hallooo.... przynajmniej na początku.
Moja instalacja też miała trudne chwile jakieś pół roku od założenia, wiązała się
to z miesięcznym bieganiem do gazowników którzy z pianą na pyskach wymieniali
co i rusz kolejne komponenty układu. Po znalezieniu winowajcy mija już 2 i pół roku
bez awaryjnego użytkowania czyli jakieś 100 tys. km. |
|
|
|
 |
|
|