|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA5A 1.8] - crash , czyli czołówka z BMW |
Autor |
Wiadomość |
shortybmx [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2008, 09:12
|
|
|
wszystkie części blacharskie (błotniki maska) lampy zderzak i szyba były przełożone z mojego Colta 1,6 (pęknięty rozrząd)
szybę w tym Colcie wymieniłem dosłownie 6 miesięcy przed pęknięciem paska
do tego mechanika gdzie stały auta przyszedł gość z zakładu gdzie wstawiałem tą szybe i przełożył z jednego do drugiego
co do lakieru to z tego co pamiętam całe pudło z tymi puszkami kosztowało jakieś 600-700 zł
nie pamiętam dokładnie bo to było dawno temu
a jeżeli chodzi o zarobek to gość chyba nie wiele zarobił ale to jego wina, zrobiłby to w miesiąc, byłby do przodu, a on miał alergię na prace więc kijek mu w oko.
z budżetu na remont jeszcze trochę zostało więc całość tej kasy chce włożyć w auto żeby był naprawdę w dobrej kondycji. Uwielbiam ten samochód i zrobię wszystko co się da żeby doprowadzić go do super stanu.
EDIT
co do tego jak to jest zrobione to powiem szczerze że chyba dobrze, elementy karoserii są świetnie spasowane, jedynie zderzak z jednej strony delikatnie opada przy lamie ale to kwestia jednej śrubki.
gdyby zrobił to przez miesiąc to byłby to interes życia ale 10 miesięcy ...
tak czy inaczej warto było czekać
a tak wygląda lakier z bliska, mam nadzieje że się Wam spodoba
efekt uzyskany przez dodanie ziarna metaliku do pierwszej warstwy bezbarwnego lakieru
z daleka wygląda jakby był to zwykły czarny lakier, może z jakimś tam odcieniem grafitu
w słońcu i z bliska błyszczy się jak bombka na choince |
|
|
|
 |
Jogurt
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 2554 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 19-12-2008, 20:33
|
|
|
shortybmx, widziałem taki lakier na jakiejś hondzie i w słońcu efekt powalał na kolana. tak samo albo w bardzo podobny sposób pomalował teraz colta Rafal_Szczecin. w każdym razie autko dostało drugie życie, good job |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
|
|