Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mułowate przyspieszanie ECLIPSE
Autor Wiadomość
Karolek_a
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2006, 12:44   Mułowate przyspieszanie ECLIPSE

Po pierwsze witam wszystkich :) :) od kilkui dni jestem posiadaczem clipsika I gen. wszystko bylo by super gdyby nie pojawiajacy sie czasem problem.. :/ mianowicie czasem (coraz czesciej) pojawia sie klopot z przyspieszaniem... muli go strasznie , w miare wzrostu obrotow zaczyna byc lepiej... a czasem jest wszystko ok i goni jak powinien... co moze byc tego przyczyna? uszkodzenie TPS?

jak jakieś sugestie się pojawią bede bardzo dźwięczny :D
moje gg 5478643

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-04-2006, 14:53   

przyczyn moze byc wiele niestety... masz lpg?

Karolek_a
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2006, 15:01   

LPG nie było jeszcze wczoraj a takie efekty mam od 3 dni... czy to może czujnik polozenia przepustnicy wariowac? a moze jakies inne sugestie... prosze o podpowiedz moze sam sie do tego wezme :/ (a obiecywalem sobie ze tego auta sam robil nie bede :D )

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Wysłany: 27-04-2006, 16:14   

no to prawdz TPS i bedziesz miał odpowiedz...

Karolek_a
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2006, 16:24   

tps podaje strasznie dziwne sygnały... strasznie zmienne.. skacze 4v 3v 8v... 12v... itd itp... jest szansa ze to to?

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2006, 18:37   

Tak, jak Ci już pisałem na gg, zajrzyj na strone Krzyzaka i przejrzyj dział Dane naprawczo-regulacyjne/Wolne obroty. Jest tam krótki pogląd na to, jak się powinien zachowywać TPS. Napisz też nam, jaki masz silnik w swoim Eclipse (dokładne oznaczenie: 4G20, 4G37, 4G63). Na forum jest trochę osób naprawdę znających się na rzeczy, ale by pomóc, muszą znać szczegóły.
A wracając jeszcze do Twojego problemu - na jakim paliwie jeździsz? Przewody i świece o.k.? Sprawdzałeś palec rozdzielacza i kopułkę?

Karolek_a
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2006, 00:09   

tak strona Krzyzaka rządzi!! jezdze na 98 na ogol bp lub jet... wczoraj zalozylem instalke gazowa ale wczesniej juz sie zaczely problemy... sorry fakt nie napisalem silnika :oops: 4G63 bez turbo... przewody nowe NGK swiece nowe NGK... raz go muli a raz jest ok... w tym silniku jak sie nie myle nie ma rozdzielacza prawda? sorry za moj brak wiedzy :oops:

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 25-07-2006, 13:42   

a uszczelki pod deklami zaworów?? Ja miałem podobnie w Colcie. Wymieniłem uszczelik. Do tego owinąłem fajki taśmą izolacyjną co by jakichś przebić nie było bo słyszałem że w mitsu a często w eclipse tak właśnie sie dzieje.
Teraz musze filtr powietrza zmienić bo też ciężko go bujnąc powyżej 120km/h :evil: !!

MakroSerwis 
Mitsumaniak

Auto: Galant i inne
Wysłany: 22-08-2006, 17:42   

Po podanych przez Ciebie objawach można wnioskować, że przepływomierz lub lambda podaje niewłaściwe dane do ECU i skład mieszanki jest zubożany. Napisz, czy na LPG występuje ten sam objaw (i jaki masz rodzaj instalacji LPG). Wtedy będziemy dalej analizować.
Pozdr.

Odpowiedz do tematu