Przesunięty przez: akbi 28-09-2007, 15:28 |
killka słów o lancerze |
Autor |
Wiadomość |
zielarzzdoliny [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2005, 09:12
|
|
|
Zgadzam się z facetami z money.pl, że lancer jest trochę smutny w środku. Mitsu miał kiedyś taki fajny pomysł z kolorystyką deski rodzielczej i tapicerki. W spejsie była taka fajna dwukolorowa deska. Od dołu niebieska, od góry szara. I potem to przebiegało przez całe auto - drzwi były od środka do połowy szare, od połowy niebieskie. Kobietom się to bardzo podobało. |
|
|
|
 |
zielarzzdoliny [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 19-06-2005, 13:07
|
|
|
Faktycznie w zasadzie jedynym zastrzeżeniem klientów jest stylistyka (a w zasadzie jej brak;) ) wnętrza samochodu. Jeżeli o mnie chodzi, pamiętam moje pierwsze wrażenie, jakoś tak ciemno w aucie. Potem, jak zacząłem jeździć Lancernikiem, zupełnie nie zwracam na to uwagi, a w długiej trasie bardzo sobie cenię to, że nic mnie nie rozprasza. Ale to moja opinia, a klienci myślą inaczej. Bezdyskusyjne jest to natomiast, że dawno nie jeździłem tak dobrym autem japońskim. Zawieszenie - moim zdaniem - w swojej klasie nie ma sobie równych, trakcja - momentami za dobra (przecież to nie rajdówka), wyciszenie wnętrza na "moim" poziomie - znaczy słyszę silnik ale mnie nie drażni - super, wyposażenie - w tej cenie, najwyższe na rynku, aha i bezpieczeństwo: tu się rozpiszę, jeden moich klientów 2 tygodnie temu postanowił dać poprowadzić swojej córce, konsekwencją było zdemolowanie metalowego słupka znaku drogowego, sporej wielkości wyrwa w krawężniku oraz zmiana geometrii kamiennego ogrodzenia - wszystko przy jakichś 90 km/h. Oczywiście samochód wyzionął ducha ale ciekawe jest to, że nikomu nic się nie stało (pomimo nie zapiętych pasów!!!) jeden szew na głowie pasażerki - to wszystko. jak zobaczyłem auto wyglądało jakby ktoś w nim zginął - mielonka. Pan Andrzej zadatkował kolejnego Lancernika - tym razem 2.0.
Reasumując: reklama mówiąca o Lancerze jako o powrocie legendy, w mojej opinii, nie nosi śladów egzaltacji. Howgh!!
Pozdrawiam
P.S.zapomniałem: rok temu wygrałem Lancerem 1.6 rajd na kropelce: dokopałem Yarisce 1.0, heheh |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Artii
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 892 Skąd: Zawiercie/Zabrze
|
Wysłany: 19-06-2005, 13:31
|
|
|
http://www.motoforum.pl/Magazyn/200510/lancer.html
Rzeczywiscie fajny artykul, ale czy na dole w tabeli sie nie pomylili 11,8s do 100km/h z pojemnosci 1584 cm3?
Moj 15 letni juz lancer ma pojemnosc 1468 cm3 i ma 11,9s do 100km/h. |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 19-06-2005, 13:44
|
|
|
Od 1999roku prawo japońskie mówi, że jeżeli produkt nie spełnia danych producenckich stanowi to podstawę do zwrotu towaru, tym samym to auto MUSI przyspieszać tak w każdych warunakch czyli z max. dopuszczalnym obciążeniem samochodu.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 20-06-2005, 01:07
|
|
|
Jackie napisał/a: | (.....)P.S.zapomniałem: rok temu wygrałem Lancerem 1.6 rajd na kropelce: dokopałem Yarisce 1.0, heheh |
A to ci dopiero! Bez przeróbek żadnych? Podaj szczegóły proszę
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 20-06-2005, 09:28
|
|
|
nie mogło być przeróbek bo rajd dotyczył załóg salonów samochodowych. Brane były pod uwagę ciężar auta, pojemność silnika oraz zużycie paliwa w czasie trasy. Średnie zużycie paliwa w Lancerniku: 4.74l/100km. W Yarisie wyszło 4.19 ale samochód był dużo lżejszy więc przegrał.
pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
majick [Usunięty]
|
Wysłany: 20-06-2005, 21:18
|
|
|
Na jakich obrotach silnika ten wynik. |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1056 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 21-06-2005, 09:52
|
|
|
Jackie napisał/a: | nie mogło być przeróbek bo rajd dotyczył załóg salonów samochodowych. Brane były pod uwagę ciężar auta, pojemność silnika oraz zużycie paliwa w czasie trasy. Średnie zużycie paliwa w Lancerniku: 4.74l/100km. W Yarisie wyszło 4.19 ale samochód był dużo lżejszy więc przegrał.
pozdrawiam |
A to coś mi się przypomina - 40-50 km/h przez jakiś tam ogrom czasu normalnymi drogami . Joby od innych kierowców i wielkie zmęczenie. |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 08-12-2005, 22:47
|
|
|
Fido__ napisał/a: | Zgadzam się z facetami z money.pl, że lancer jest trochę smutny w środku. |
A ja tam na swojego nie narzekam |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 09-12-2005, 08:42
|
|
|
Fido__ napisał/a: | Zgadzam się z facetami z money.pl, że lancer jest trochę smutny w środku. |
Jak się nie ma na co narzekać, to się coś szuka na siłę. Jak z psem - jak się chce mu przypier...ć, to się zawsze pałę znajdzie... |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-12-2005, 11:30
|
|
|
Karwoś ma wersję USA i wygląda to w środku o niebo łaniej... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 09-12-2005, 17:17
|
|
|
No i oczywiście ja niczego nie szukam na siłe:) Bo jak nie ma powodu to i nie ma skutku - ale napisałem - sam tego nie rozumiem ))
Narqa do zobaczenia po weekendzie:) |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
|