DROBIAZGI NA PACE |
Autor |
Wiadomość |
Thor [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2008, 15:27
|
|
|
Jeśli chodzi o ciężki szpej i wygląd, to najlepiej obić (zanitować) taką płytę od góry blacha aluminiową ryflowaną. Nie jest za droga no i nie do zdarcia a wygląda super i można nawet bez hardttopu, bez obciachu z taką jeździć. Malować i tak trzeba bo kruszą sie najbardziej boki płyty.
Ja sie właśnie wzorowałem na http://www.upcountry4x4.c...-cargo-tray.asp
Tylko to ma dwie wady
1. Prowadnice które ograniczają wnętrze
2. Cenę 3-4 tys pln w zależności od wersji.
Podejrzewam że moja płyta ma 95% funkcjonalności za 10% ceny
pozdr |
|
|
|
 |
exc_racing [Usunięty]
|
Wysłany: 04-02-2008, 08:34
|
|
|
Thor, Ja bym Twój pomysł zmodyfikował o malutkie kółeczka które jeździłyby w kowkach paki i wtedy nawet doładowana platforma lekko wyjeżdża. Chyba też sobie ten pomysł skopiuję. |
|
|
|
 |
Thor [Usunięty]
|
Wysłany: 04-02-2008, 09:55
|
|
|
Myślałem nad tym, ale się nie zdecydowałem bo to duży kłopot z montażem , a wykładzina od spodu doskonale spełnia swoją rolę i jak już pisałem płyta ślizga sie po wannie nawet pod dużym obciążeniem, nie rysuje. Nie wiadomo jak kółeczka zniosły by też duże obciążenie .
Po tygodniu użytkowania, już wiem że lepiej zainstalować jeden uchwyt po środku do wyciągania płyty jedną ręką, ja mam dwa i niestety muszę mieć obie ręce wolne żeby ją wysunąć. jedna ręka by wystarczyła.
Z boku montuje też 10cm ścianki, bo czasami coś wypada przy wysuwaniu. |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2008, 16:19
|
|
|
Axer napisał/a: | kolego wiesz ile drobiazgów wejdzie w taką oponkę
|
Kupiłem pomysł Axera z oponą: mam na pace kosz wiklinowy oraz oponę (trochę mniejszą niż od Tira); razem się blokują. Mogę pożegnać się z gumkami do mocowania kosza. W oponie dorobiłem denko z blachy. Koszt tego zestawu zerowy bo opona za darmo od wulkanizatora a kosz w domu był.
Kibloo napisał/a: | no wiesz dla axer taka oponka to pojemnik na drobiazgi, a teraz do rzeczy jak szybko demontujesz swoj pojemnik??? |
Właśnie to jest zaleta tego rozwiązania: obydwa pojemniki (kosz i opona) łatwo się wysuwają na klapę. Rozładunek, załadunek i "demontaż" pojemników prosty. Nic się nie rozsypuje więc nie muszę "boczków" dostawiać.
[ Dodano: 19-03-2008, 16:07 ]
Czy ktoś już sprawdził to rozwiązanie ?
Kosz mi się posypał... |
|
|
|
 |
power_max [Usunięty]
|
Wysłany: 16-06-2008, 23:04
|
|
|
platformę znalazłem w platforma wysuwana
są dwa rodzaje blatu aluminiowy i z tworzywa. Polecam.
 |
|
|
|
 |
center [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2008, 01:16
|
|
|
A u mnie "drobiazg" na pace mam zamontowany tak:
(kliknij żeby powiększyć)
|
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-12-2008, 01:38
|
|
|
pakuj blizej prawej strony to bedzie eLka rowno stala |
_________________ nam |
|
|
|
 |
center [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2008, 21:39
|
|
|
No niestety ładunek jest ruchomy,na dodatek po lewej stronie doszły 2 butle z tlenem (razem jakieś 30 kg)
[ Dodano: 08-01-2009, 19:46 ]
BTW wie ktoś może jakie jest max obciążenie tylnej burty? |
|
|
|
 |
RTUT
Nowy Forumowicz

Auto: L200 2004R
|
Wysłany: 07-10-2009, 17:08
|
|
|
W instrukcji od mojego modelu 2004 jest podane 120kg ale czasami zdarzało się że stało 200 - 250 i nic się nie działo niedobrego |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 08-10-2009, 11:38
|
|
|
do nowej eli 200kg |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
power_max [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2009, 22:58
|
|
|
jesli chodzi o drobiazgi to przegroda przesuwana po całej długości jest dobrym rozwiązaniem
lub ta obrotowa o 180 stopni:
pucenter.pl |
|
|
|
 |
|