Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
DROBIAZGI NA PACE
Autor Wiadomość
Thor
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2008, 15:27   

Jeśli chodzi o ciężki szpej i wygląd, to najlepiej obić (zanitować) taką płytę od góry blacha aluminiową ryflowaną. Nie jest za droga no i nie do zdarcia a wygląda super i można nawet bez hardttopu, bez obciachu z taką jeździć. Malować i tak trzeba bo kruszą sie najbardziej boki płyty.

Ja sie właśnie wzorowałem na http://www.upcountry4x4.c...-cargo-tray.asp
Tylko to ma dwie wady
1. Prowadnice które ograniczają wnętrze
2. Cenę 3-4 tys pln w zależności od wersji.
Podejrzewam że moja płyta ma 95% funkcjonalności za 10% ceny

pozdr

exc_racing
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2008, 08:34   

Thor, Ja bym Twój pomysł zmodyfikował o malutkie kółeczka które jeździłyby w kowkach paki i wtedy nawet doładowana platforma lekko wyjeżdża. Chyba też sobie ten pomysł skopiuję.

Thor
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2008, 09:55   

Myślałem nad tym, ale się nie zdecydowałem bo to duży kłopot z montażem , a wykładzina od spodu doskonale spełnia swoją rolę i jak już pisałem płyta ślizga sie po wannie nawet pod dużym obciążeniem, nie rysuje. Nie wiadomo jak kółeczka zniosły by też duże obciążenie .

Po tygodniu użytkowania, już wiem że lepiej zainstalować jeden uchwyt po środku do wyciągania płyty jedną ręką, ja mam dwa i niestety muszę mieć obie ręce wolne żeby ją wysunąć. jedna ręka by wystarczyła.

Z boku montuje też 10cm ścianki, bo czasami coś wypada przy wysuwaniu.

elili
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2008, 16:19   

Axer napisał/a:
kolego wiesz ile drobiazgów wejdzie w taką oponkę :mrgreen:

Kupiłem pomysł Axera z oponą: mam na pace kosz wiklinowy oraz oponę (trochę mniejszą niż od Tira); razem się blokują. Mogę pożegnać się z gumkami do mocowania kosza. W oponie dorobiłem denko z blachy. Koszt tego zestawu zerowy :lol: bo opona za darmo od wulkanizatora a kosz w domu był.
Kibloo napisał/a:
no wiesz dla axer taka oponka to pojemnik na drobiazgi, a teraz do rzeczy jak szybko demontujesz swoj pojemnik???

Właśnie to jest zaleta tego rozwiązania: obydwa pojemniki (kosz i opona) łatwo się wysuwają na klapę. Rozładunek, załadunek i "demontaż" pojemników prosty. Nic się nie rozsypuje więc nie muszę "boczków" dostawiać.

[ Dodano: 19-03-2008, 16:07 ]
Czy ktoś już sprawdził to rozwiązanie ?
Kosz mi się posypał...

power_max
[Usunięty]

Wysłany: 16-06-2008, 23:04   

platformę znalazłem w platforma wysuwana
są dwa rodzaje blatu aluminiowy i z tworzywa. Polecam.

center
[Usunięty]

Wysłany: 26-12-2008, 01:16   

A u mnie "drobiazg" na pace mam zamontowany tak:

(kliknij żeby powiększyć)
:P

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-12-2008, 01:38   

pakuj blizej prawej strony to bedzie eLka rowno stala :D

center
[Usunięty]

Wysłany: 27-12-2008, 21:39   

No niestety ładunek jest ruchomy,na dodatek po lewej stronie doszły 2 butle z tlenem (razem jakieś 30 kg) :?

[ Dodano: 08-01-2009, 19:46 ]
BTW wie ktoś może jakie jest max obciążenie tylnej burty?

RTUT 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 2004R
  Wysłany: 07-10-2009, 17:08   

W instrukcji od mojego modelu 2004 jest podane 120kg ale czasami zdarzało się że stało 200 - 250 i nic się nie działo niedobrego

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-10-2009, 11:38   

do nowej eli 200kg

power_max
[Usunięty]

Wysłany: 11-10-2009, 22:58   

jesli chodzi o drobiazgi :) to przegroda przesuwana po całej długości jest dobrym rozwiązaniem

lub ta obrotowa o 180 stopni:

pucenter.pl

Odpowiedz do tematu