|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ruda dziwka |
Autor |
Wiadomość |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-04-2006, 14:50 Ruda dziwka
|
|
|
Witam.Dzis zdjalem nakladki progow w moim misku, bo po zimie nalezaloby je zamocowac od nowa Jak ja sie nie wkur.... gdy zajrzalem co jest za nimi.Zagniezdzila sie gdzieniegdzie ruda malpa i trza ja teraz wyeliminowac.
I teraz sedno: czyszcze wsio do cna (druciana szczota lub nasadka na wiertarce), zabezpieczam farba lub innym srodkiem antykorozyjnym i co na to?Interesuje mnie co mam polozyc na sam wierzch?Elementy skad ruda trza wykurzyc to progi(przy nadkolu)i gdzie niegdzie podwozie. Czy przyslowiowy baranek jest ok?Mozna stosowac sublementy w sprayu?Pozdrawiam i z gory dziekuje.A rudej dziwce nie daruje |
|
|
|
 |
truespinmice
Mitsumaniak One of Austarion.com

Auto: Toyota Supra Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Kwi 2006 Posty: 285 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 28-04-2006, 15:02
|
|
|
jeżeli sa to elementy (miejsca) gdzie nie wychodzisz na lakier to może być baranek albo jakiś inny specyfik (np. carsystem KS-100 w pędzlu).
natomiast z rdzą - jak ci się nie uda wyskrobać w pewnych miejscach - to możesz ją potraktować np. rost killerem. On wiąże sie z rdzą i uniemożliwia jej dalsze rozwijanie.
ale tak jak pisałeś: najpierwiej pracuj szczotą itp. i zobacz jak "głęboko" weszła rdza (może być pomocny młotek - opukaj miejsca skorodowane żeby zobaczyć czy ci nie zżarła za bardzo-dziury) |
_________________ Starion Klub Polska
 |
|
|
|
 |
M_Wiewiórek [Usunięty]
|
Wysłany: 01-05-2006, 08:34
|
|
|
Moja rada, dokładnie oczyść, ale to dokładnie szczotą na wiertarce, gdzie nie dojdziesz to jakimś nie dużym kamieniem też na wiertarce lub ręcznie, na to połóż podkład epoksydowy, jest to podkład na gołą blachę (nie kładź żadnej mini), na to podkład akrylowy i jak wyschnie to z matuj cały próg papierem 360 na mokro i możesz położyć baranka, jeżeli nie chcesz baranka to możesz na miejsca za podkładowane użyć gumy na pędzel, takiej, którą się kładzie na łączenia blach w autach, na koniec dorobić sobie 100gr. Lakieru i zamalować w kolor to, co robiłeś żeby to jakoś wyglądało, nie używaj niczego w sprayu bo na długo ci to nie pomorze. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 01-05-2006, 11:41
|
|
|
A co myślicie o piaskowaniu miejsc zaatakowanych przez rudzielca??? Trenowałem narazie w miejscach niewidocznych taka piaskarka z Allegro za 80 zl z piaskiem 0.8 mm + 6 barow powietrza..... efekty wg mnie nie do uzyskania zadnymi szczotkami, kamieniami itp..... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 01-05-2006, 12:15
|
|
|
Piaskowanie jest IMHO najlepszą metodą pozbywania się rudej. Jednak trzeba mieć do tego sprzęt i warunki. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-05-2006, 13:36
|
|
|
Ja juz na czyszczeniu spalilem wiretarke Jutro zasiadam z kontowka |
|
|
|
 |
M_Wiewiórek [Usunięty]
|
Wysłany: 02-05-2006, 07:20
|
|
|
Ja właśnie chcę sobie kupić jakąś piaskarkę, napisz Bartku czy jesteś z niej zadowolony i jak byś mógł wrzuć linka do aukcji z nią |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 02-05-2006, 07:43
|
|
|
Zupelnie nie mam doswiadczenia na gruncie blacharsko-lakierniczym , wiec trudno mi ocenic czy jestem zadowolony. Bawie sie czymstakim przy czym kopionym w Castoramie. Wyglada podobnie, ale sie na nim ktos podpisał, w przeciwieństwie to tego. Czyści toto całkiem przyjemnie, rudzielca po czyszczeniu nie widać. Działa bardzo punktowo, ale przy założeniu, że mamy do oczyszczenia ognisko rudej, a nie np. felge, to myśle, że daje radę |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 02-05-2006, 19:59
|
|
|
Bartku, a jaka jest wydajnośc tego czegoś ?
w sensie, na ile minut starcza cały zbiorniczek? tak +/- |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 02-05-2006, 21:51
|
|
|
Myslisz o ciaglej pracy? Nie wiem, bo moja dmuchawka ma zbyt mala wydajnosc (ok. 100l/min a potrzeba ok. 250) i musze czekac na napelnienie zbiornika...... ale nie na dlugo . W sobote bede dalej walczyl z rudzielcem, to porobie moze jakies fotki.... |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
|
|
|
 |
|
|