Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kochajj
06-04-2006, 22:39
Czy warto kupowac Galanta?
Autor Wiadomość
luk_szc 
Mitsumaniak
mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Wysłany: 25-11-2005, 13:06   

Do mnie dzwonili ludzie bo pomylił im się nr telefonu i pytali o cofnięcie licznika . Także taka opcja jest dość często stosowana. Trzeba pytać o książkę z wpisami serwisowymi to jest jedyne i miarodajne stwierdzenie przebiegu no i w danych serwisach można byłoby to sprawdzić ( telefon wiele nie kosztuje) .

Mitsumaniaki QR-Code:

Jacech1
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2005, 23:04   

Czy warto ??? także to zadaję sobie pytanie
Galanta nabyłem z końcem sierpnia 05 dokładnie 1995r 2.0 SOHC 137KM
kosztował mnie z przyprowadzeniem ok. 9500zł + opłaty ok. 2000zł
wyposażony bogato, klima pełna elektryka, podgrzewane lusterka, książka serwisowa i przebieg 155 tys itd...
Po sprowadzeniu podstawowe czynności tj.
Rozrząd, klocki, wymieniłem tarcze bo biły, olej, płyny. świece, filtry

Obecnie borykam się ze sworzniami na wahaczu dolnym prostym mam luz i trzęsie mi kierownicą przy hamowaniu i wątpliwości pojawiły się właśnie przy tych wahaczach, bo znając polskie drogi będą mocno eksploatowane, a z tego co widzę trzeba wymieniać całe wahacze, a nie tylko sworznie :( i jeśli mi przyjdzie co np. optymistyczna wersja 2 lata wymieniać wahacze po ponad 300zł szt/x2 to będzie mocno naciągało koszta utrzymania, nie wiem po ile ori ale zamiennik raczej nie będzie tak dobry jak ori i jego trwałość mocno się skruci - co radzicie w takiej sytuacji??? może mieliście już taki problemik jak sworzeń na wahaczu???
może jest możliwość wymiany samego sworznia, bo do kupienia są dostępne.

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-12-2005, 08:51   

chyba ceny nie sa tak ogromne... na allegro były po 130zł... teraz widziałem po 170zł

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 15-12-2005, 09:06   

Tomek Michalak - spec od Mitsu, zrobi te wahacze na cacy. Jest niedrogi a sam zobaczysz, że warto do niego pojechać - nawet z drugiego końca Polski. Regeneruje je wymieniając sworznie i gumy - dokładnie wie, na czym można oszczędzić a co trzeba kupić lepszej jakości - zna te Galanty jak własną kieszeń. Będziesz miał spokój na więcej niż 2 lata.

Tomasz Michalak

Kaplin 6
Mogielnica k|Grójca
tel. +48601381643
tel. +48[48]6635367

pn-pt: 8.00-20.00
so: 9.00-15.00
nd: nagłe wypadki

Jacech1
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2005, 13:47   

Już zamówiłem ale pomysł dobry, bo założę nowe, a z czasem może warto bęzie wysłać i zregenerować stare i będą na kolejną zmianę :) :)

kochajj 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-12-2005, 17:30   

da sie te wahacze regenerować????

dreek
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2006, 07:55   

Witam
Czy może ktoś z kolegów kupował lub rejestrował autko w tym roku przywiezione z zagranicy lub czy wie jakie opłaty trzeba ponieś teraz ściągając autko od naszych sąsiadów.
Pozdr
D

kochajj 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-01-2006, 10:22   

opłaty ponoć takie jak w roku poprzednim + 500zł opłata "ekologiczna"

dreek
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2006, 12:55   

Czy jest ktoś może w posiadaniu wzoru umowy(auto ma być przywiezione z Belgii)Jakie rzeczy muszą być wpisane.

[ Dodano: 06-01-2006, 09:00 ]
Witam
Od wczoraj stałęm się prawnym właścicielem Galanta,teraz załatwiam paierki i juz niemoge się doczekać jazdy nowym nabytkiem,do tej pory śmigam astrą.Mam pytanko a raczej prośbe czy któryś z kolegów mógłby mnie bardziej oświecić w sperawach takich jak np co ile wymiana oleju,wymiana paska rozrządu itp.Mam coprawda ksiązke serwisową ale tam wszytko jest napisane w obcych dlamnie jezykach:)Z góry dzieki
Pozd
D
ps Galant 93 silnik 1,8
ps2.jaką to ma moc?

Maro
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2006, 17:34   

warto polecam wytrzymale nie do zajechania a jak dojdzie do wypadku to twarde jak holera ratujace live wiem bo sam przezylem

Odpowiedz do tematu