Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harpagan
15-10-2007, 11:21
Wyciszanie Colcika
Autor Wiadomość
Browar
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2009, 22:29   

Z ta mata dekarska jest bomba temat pieprzyc te pseudomaty z allegro ktore krusza sie w zimie przy zamykaniu i otwieraniu drzwi - to niestety prawda sprawdzone.Rolka takiej maty dekarskiej ma powierzchnie "papy" klejaca mozna ja podgrzac opalarka i nakleic na wczesniej oczyszczona i odtluszczona powierzchnie.Druga strona maty ma na sobie warstwe aluminium.Robilem tak w swoim colciaku i naprawde polepszylo to dzwiek mojego audio oraz wyciszylo wnetrze.Detale typu drzwi od razu zaczely sie solidnie domykac a blacha nabrała tubalnego stukotu :)

elili
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2009, 11:11   

Browar napisał/a:
Rolka takiej maty dekarskiej ma powierzchnie "papy" klejaca mozna ja podgrzac opalarka i nakleic na wczesniej oczyszczona i odtluszczona powierzchnie.

A jak zabezpieczyłeś przed możliwością przedostania się wody między matę i blachę?
Woda wykroplić się może przy dużych różnicach temperatur.

Jak dostanie się tam, to nie ma jak wyschnąć, nie widać, nie czuć stęchlizny.
I po roku/dwóch na podłodze masz matę bo blachę ruda zżarła :mrgreen:

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2009, 11:48   

elili napisał/a:

A jak zabezpieczyłeś przed możliwością przedostania się wody między matę i blachę?
Woda wykroplić się może przy dużych różnicach temperatur.

Dobra powiem raz jeszcze, aby nalozyc taka mate trzeba dobrze odtłuścic i wyczuścić powierzchnie na która sie nakleja mate od strony papy, nie na darmo uzywalem suszarki, wysoka temperatura lepiej skleja warstwy przy tym wszelka wilogoć zanika/wyparowywuje.Woda która pozniej sie skrapla z deszczu czy wilogci nie ma mozliwosci wejsc pod mate chyba ze robiles to bez osuszania i nagrzewania powierzchni lub powierzni nie oczysciles.Ja mate nakleilem z 3 lata temu na drzwi i boki.Nie wie mco z bokami bo poszly na zylety a drzwi ktorych nie chcialo mi sie sprzedac leza wybebeszone z szyb i flaków pod folia na wolnym powietrzu.Grama rdzy na nich nie ma moge foty wam nawet jako dowód porobic - to sie nazywa dobre wykonanie :)
pozdrawiam
bwr

P.S najwazniejsza jest praktyka, jak nie spróbujesz nigdy sie nie przekonasz :mrgreen:

elili
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2009, 13:23   

Browar napisał/a:
najwazniejsza jest praktyka, jak nie spróbujesz nigdy sie nie przekonasz :mrgreen:

ok. spróbuję

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2009, 13:34   

elili napisał/a:
ok. spróbuję

tylko nie rob tego teraz broń Boże - za duza róznica temperatur.Jak juz chcesz to potrzebujesz naprawde cieplego garazu
pozdrawiam i powodzonka
bwr

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2009, 13:46   

Browar, ja bym poprosil fotki- nie dla dowodu ale chcialbym zobaczyc jak Ci to wyszlo :)

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2009, 14:28   

ok bede w tygodniu na skladziku to walne foto :)

tomek24 
Forumowicz

Auto: Colt CJO
Wysłany: 04-01-2009, 19:10   

Wieczorem wrzuce fotki jak to wygladalo u mnie w civicu :wink:

Odpowiedz do tematu