|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: harpagan 15-10-2007, 11:21 |
Wyciszanie Colcika |
Autor |
Wiadomość |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2009, 22:29
|
|
|
Z ta mata dekarska jest bomba temat pieprzyc te pseudomaty z allegro ktore krusza sie w zimie przy zamykaniu i otwieraniu drzwi - to niestety prawda sprawdzone.Rolka takiej maty dekarskiej ma powierzchnie "papy" klejaca mozna ja podgrzac opalarka i nakleic na wczesniej oczyszczona i odtluszczona powierzchnie.Druga strona maty ma na sobie warstwe aluminium.Robilem tak w swoim colciaku i naprawde polepszylo to dzwiek mojego audio oraz wyciszylo wnetrze.Detale typu drzwi od razu zaczely sie solidnie domykac a blacha nabrała tubalnego stukotu |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2009, 11:11
|
|
|
Browar napisał/a: | Rolka takiej maty dekarskiej ma powierzchnie "papy" klejaca mozna ja podgrzac opalarka i nakleic na wczesniej oczyszczona i odtluszczona powierzchnie. |
A jak zabezpieczyłeś przed możliwością przedostania się wody między matę i blachę?
Woda wykroplić się może przy dużych różnicach temperatur.
Jak dostanie się tam, to nie ma jak wyschnąć, nie widać, nie czuć stęchlizny.
I po roku/dwóch na podłodze masz matę bo blachę ruda zżarła |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2009, 11:48
|
|
|
elili napisał/a: |
A jak zabezpieczyłeś przed możliwością przedostania się wody między matę i blachę?
Woda wykroplić się może przy dużych różnicach temperatur. |
Dobra powiem raz jeszcze, aby nalozyc taka mate trzeba dobrze odtłuścic i wyczuścić powierzchnie na która sie nakleja mate od strony papy, nie na darmo uzywalem suszarki, wysoka temperatura lepiej skleja warstwy przy tym wszelka wilogoć zanika/wyparowywuje.Woda która pozniej sie skrapla z deszczu czy wilogci nie ma mozliwosci wejsc pod mate chyba ze robiles to bez osuszania i nagrzewania powierzchni lub powierzni nie oczysciles.Ja mate nakleilem z 3 lata temu na drzwi i boki.Nie wie mco z bokami bo poszly na zylety a drzwi ktorych nie chcialo mi sie sprzedac leza wybebeszone z szyb i flaków pod folia na wolnym powietrzu.Grama rdzy na nich nie ma moge foty wam nawet jako dowód porobic - to sie nazywa dobre wykonanie
pozdrawiam
bwr
P.S najwazniejsza jest praktyka, jak nie spróbujesz nigdy sie nie przekonasz |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2009, 13:23
|
|
|
Browar napisał/a: | najwazniejsza jest praktyka, jak nie spróbujesz nigdy sie nie przekonasz |
ok. spróbuję |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2009, 13:34
|
|
|
elili napisał/a: | ok. spróbuję |
tylko nie rob tego teraz broń Boże - za duza róznica temperatur.Jak juz chcesz to potrzebujesz naprawde cieplego garazu
pozdrawiam i powodzonka
bwr |
|
|
|
 |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2009, 13:46
|
|
|
Browar, ja bym poprosil fotki- nie dla dowodu ale chcialbym zobaczyc jak Ci to wyszlo |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2009, 14:28
|
|
|
ok bede w tygodniu na skladziku to walne foto |
|