|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jestem ciekaw.... |
Autor |
Wiadomość |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-06-2005, 09:34
|
|
|
ROMEL napisał/a: |
po bokach powinny byc w pierwszej kolejności bandy metalowe a nie drzewa, |
ale byś przysporzył radochy amatorom metali kolorowych, którzy pospiesznie popłudniami gonia do skupów surowców aby dostać upragnione pieniąchy.
już widze jak pracują młotkami i szlifierkami, aby dostatecznie zdeformować i poćwiartować elementy, tak aby pan w skupie powiedział "fankjuuu"
u nas wszystko sie przydaje...nawet podpiąć to pod napięcie to by było mało..w końcu druty wysokiego napiecia też sie przydają... |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
|
Wysłany: 16-06-2005, 10:22
|
|
|
Chooper - tu masz racje że takie bandy to by był niezły kąsek dla panów metalowców.....
Czy nasze pokolenie doczeka sie czegoś co nie będzie miało zawsze dużego progu przeciwskazania jak:
- ukradną
- zniszczą
- skrytykują i zlikwidują
Wszystko dzieje sie odwrotnie niż powinno ( POLSKA), szlak człowieka trafia jak pojedzie gdzieś za granice i przy luźnej gadce np: o narodowościach - słyszy że Polak to PIJAK,ZŁODZIEJ,KOMBINATOR...w tym momencie włos mi sie jerzy i ten ktoś dostaje małe OPR za uogólnianie...
Wracając do tematu - wydaje sie być idealnym pomysłem sadzenie :krzaków" - tarniny czy czegoś tam - wode podpije z podłoża, tlenu troszkę naprodukuje, ochroni od wiatru bocznego, ochroni od zamieci i zasp, przy niechcianym opuszczeniu drogi wychamuje "delikatnie" rysując lakier ewentualnie połamie zderzak....
Nie wiem czy mieliście okazje oglądać filmik - USE SEAT BELTS - przemawia - nawet mocno - wspominam o tym bo właśnie jest w tym filniku jak golfik kabrio ładuje w drzewo zaraz przy drodze z trzema osobami na pokładzie....
- echhhhh
Pozdro |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2005, 08:19
|
|
|
ROMEL napisał/a: | Czy nasze pokolenie doczeka sie czegoś co nie będzie miało zawsze dużego progu przeciwskazania jak:
- skrytykują i zlikwidują
|
Ekstra musi być normalność w której krytykować nie można... Ja jeszcze taką pamiętam.
ROMEL napisał/a: |
Wracając do tematu - wydaje sie być idealnym pomysłem sadzenie :krzaków" - tarniny czy czegoś tam - wode podpije z podłoża, tlenu troszkę naprodukuje, ochroni od wiatru bocznego, ochroni od zamieci i zasp, przy niechcianym opuszczeniu drogi wychamuje "delikatnie" rysując lakier ewentualnie połamie zderzak....
Nie wiem czy mieliście okazje oglądać filmik - USE SEAT BELTS - przemawia - nawet mocno - wspominam o tym bo właśnie jest w tym filniku jak golfik kabrio ładuje w drzewo zaraz przy drodze z trzema osobami na pokładzie....
|
A ja jestem przeciw wycinaniom drzew. Są rózne drogi, i w róznych odległościach można drzewa sadzić. Poza tym, rów pomiędzy drzewami a droga być powinien.
A są jeszcze piękne drogi gminne (a choćby w okolicach Strzelina ) obrośnięte starą czeresnią, gruszą i jabłonią.... Po co to ciąć??? Coby śmiertelność podyskotekową zmniejszyć???
Co się tyczy wypadkowości nadrzewnej to sądzę że mam lepszy pomysł na drastyczne zmniejszenie liczby wypadków. Po prostu zlikwidować samochody.
Pzdrw.
R.B. |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
|
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 17-06-2005, 10:58
|
|
|
patykiem tez można nacisnąć |
Just think...
. |
|
|
|
 |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2005, 00:23
|
|
|
wystarczyłoby żeby w miejscach szczególnie niebezpiecznych i narażonych na wyjazdy w drzewa umieścić bandy energochłonne, nie duży koszt a mogłoby to w całkiem dużym stopniu pomóc. |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
|
Wysłany: 20-06-2005, 07:15
|
|
|
Robert Bryl.....
Źle interpretujesz moją wypowiedź...wydaje mi sie że gryzie Cie mocno przeszłość (nie dziwię sie) dlatego też pewnie masz tego rodzaju "czerwone skojarzenia"... Pisząc o pomysłach i krytyce ( nie chodzi mi o zabronienie krytyki)... chodziło mi o to: że jeżeli nawet ktoś pokusi sie na zrobienie czegoś całkiem dobrego jeżeli chodzi o róóóżne sprawy, może sie to spotkać i spotyka sie w wielu przypadkach z nieuzasadnioną krytyką, nie pokrytą argumentami... i przy dobrym stanowisku społecznym czy też finansowym tego "krytyka" dana sprawa ma ukręcaną głowę....bo temu komuś coś nie pasowało np: nic mu w kieszeń nie wpłynie/..
Jeżeli chodzi zaś o drzewa.... OK zielono - fajnie - ekstra itd... pamiętaj że nie tylko podyskotekowi nawaleni szaleńcy rozwalają sie na drzewach... są przypadki że całkowicie "niewinny" kierowca jadący z rodziną 80km/h zostaje zepchnięty lub też szczela mu opona, najeżdża na plamę oleju, na takowe drzewko rosnące idealnie za krawędzią asfaltu...
Piszesz o Strzelińskich "pięknych" alejkach z czereśniami - ojjjjj chyba dawno nie jechałeś tymi pięknymi alejkami.... stare, schorowane i popruchniałe od wewnątrz drzewa które przy najmniejszym wietrze gubią całe konary a nie tylko gałęzie - a do tego jeszcze dodam że pień drzewa ma bardzo bliskie sąsiedztwo z asfaltem i nie ma tam żadnego rowu w większości przypadkach korzenie i pięń podnosi i fałduje asfatl!!!....
Na prawde jeszcze raz powtarzam dziwna interpretacja: piszesz że różne odległości, że rowy ""!powinny!"" być itd...jestem za - obiema rękami...
- a tu właśnie chodzi o przypadki gdzie nie ma odległości, nie ma rowów, nie jest wykoszona trawa na poboczach przez to zerowa widoczność, nie spływająca woda z dróg.... itd... itp.. chodzi o problem z drogami ich utrzymaniem i zagospodarowaniem pobocza w przemyślany sposób... ja nie postuluje za wycinaniem drzew zdrowych, w normalnym miejscu rosnących, nie zagrażających nikomu...
- jestem ciekaw czy byłbyś tego samego zdania jak właśnie przez takie drzewka nie mógłbyś ucieć od "czołowki" do rowu - wtedy zostaje Ci wybór albo "czoło" albo drzewo...nie masz alternatywy typu - zsunę sie do rowu, wjadę na pole orne itd...
Pozdro |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
|
|