Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z Vistą...
Autor Wiadomość
deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2009, 22:39   

docencik87 napisał/a:
To powiedz dlaczego mi się udało przerejestrować. Dodam, że był to upgrade z C 600 na Athlona XP.

Ogólnie przy sprawdzeniu legalności potrzebujesz naklejkę licencyjną i fakturę. Zazwyczaj na fakturze masz napisane, "ZESTAW KOMPUTEROWY".

potrzebne sa 3 atrybuty legalnosci:
-faktura
-nosnik lub ksiazeczka
-naklejka

Naklejka jest naklejana na obudowe i jak dobrze pamietam to oem system mozna zainstalowac do nowych komputerow , masz klika miesiecy od kupna komputera.

Zainstalowales na innym kompie bo jest to mozliwe, ale sprzeczne z licencja.
Ja moge go zainstalowac na 10 kompach dzwoniac do microshitu i tak to nie bedzie legalne.

kiedys byl sprzedawany office wersji oem z myszka albo z pamiecia, w licencji microshitu byl zapis ze sprzedawane z czesciami niezbednymi do pracy na komputerze.

[ Dodano: 06-01-2009, 22:41 ]
Cytat:
Kliknij prawym przyciskiem na skrócie do TotalCMD i naciśnij "uruchom jako administrator". Powinno grać.

najlepiej wylaczyc kontrole uzytkownika:) przystawki podnoszace uprawnienia w viscie sa jeszcze niedopracowane np uruchom jako... active directory to jedna wielka pomylka:)

jedno naprawili sp1 a drugie nim zepsuli...
Ostatnio zmieniony przez deenbe 06-01-2009, 22:43, w całości zmieniany 1 raz  

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-01-2009, 22:42   

docencik87 napisał/a:
Kliknij prawym przyciskiem na skrócie do TotalCMD i naciśnij "uruchom jako administrator". Powinno grać.
Gra muzyka :thumbright: Dzięki :)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 07-01-2009, 15:41   

JCH napisał/a:
W programie TotalCMD chcę dodać/zmienić połączenie FTP co skutkuje zapisem do pliku wcx_ftp.ini który znajduje się w katalogu C:\Program Files\TotalCMD\ - pojawia się komunikat o zabezpieczeniu przed zapisem. Vista chroni :lol: :wink:
W ogóle jakiekolwiek zmiany w plikach w tym katalogu lub też kopiowanie pliku do tego katalogu skutkuje podobnym komunikatem. Gdzie w Viście szukać tej ochrony?
Dodam, że uprawnienia mam administracyjne na tym komputerze.

1. Popełniłeś mały błąd przy instalacji TCMD - powinieneś kazać mu trzymać pliki ini w katalogu domowym użytkownika czy w dokomentach (jakoś tam ma to do wyboru) a nie w Program Files - możesz to zmienić przy reinstalacji.

2. Uruchom TCMD jako administrator - prawy myszą na exe'ku - uruchom jako... to ci pozwoli zapisać w Program Files bo pomimo żeś admin to prawa masz obniżone do zwykłego juzera a podnoszone są na żądanie gdy trzeba - za to odpowiada moduł kontroli konta użytkownika.

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 07-01-2009, 16:30   

docencik87 napisał/a:

Cytat:
XP BOX już chyba nigdzie nie dostanę, prawda? :(

Tutaj możesz http://allegro.pl/item516...l_fakutura.html

Lub tu http://allegro.pl/item516...l_fakutura.html

Lub tu http://allegro.pl/search....8&category=4654

Wielkie dzięki! Szukałem po sklepach a o Allegro całkiem zapomniałem.. :doubt:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 07-01-2009, 18:25   

saphire napisał/a:
1. Popełniłeś mały błąd przy instalacji TCMD - powinieneś kazać mu trzymać pliki ini w katalogu domowym użytkownika
Faktycznie chyba było tam jakieś pytanie..... ale było to rok temu i nie pamiętam. Jakoś wydawało mi się, że lepiej będzie gdy pliki z danego programu będą w kupie a nie rozsiane gdzieś po kompie. Dzięki za wyjaśnienia :)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Odpowiedz do tematu