|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] Halogeny |
Autor |
Wiadomość |
yume
Forumowicz

Auto: Colt CA0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-01-2009, 09:12
|
|
|
Więc skoro masz halogeny to jest nadzieja, że ja posiadam całe niezbędne okablowanie i wystarczy tylko włącznik zamontować i halogeny
jeśli jest możliwość to co posaidasz orz1 z tych bajerów w swoim :
-el. lusterka
-podgrzewane lusterka
-szyberdach elektryk
-el. szyby
-centralny zamek |
_________________ "ju mes łit de best, ju daj lajk de rest" |
|
|
|
 |
emilok
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2W GLS '97 2.0
Pomógł: 3 razy Dołączył: 18 Cze 2008 Posty: 145 Skąd: Andrychów
|
Wysłany: 08-01-2009, 10:58
|
|
|
londolut napisał/a: | Widocznie poprzedni właściciel nie chciał mieć halców. Ja na początku też chciałem halogeny jak zobaczyłem ceny używek w opłakanym stanie to podarowałem sobie ten "wypas". Teraz mam inny pomysł, jaki? Zobaczycie... |
Ja wiem jaki ;> hehe
Powodzenia z szukaniem halogenów, na pewno ci się przyda |
|
|
|
 |
orz1
Mitsumaniak

Auto: mitsubishi Colt CAO 1.6
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 147 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 08-01-2009, 11:26
|
|
|
yume,
el szyby, el. i podgrzewane lusterka, centralny itd. ogólnie pełna elektryka, bez szyberdachu , bo go nie mam
Przeczytaj http://forum.mitsumaniaki...t=13934&start=0 jest o oznaczeniu wersji GLXi, jest to niby najbogatsza wersja.
W sumie nie wiem czy rocznik jest tu ważny ale ja mam z 1995r.
może poprostu masz składaka, ze znaczkiem GLXi
albo się myle |
|
 |
yume
Forumowicz

Auto: Colt CA0
|
Wysłany: 08-01-2009, 11:43
|
|
|
nic nie można wykluczyć choć wątpie by to był skłąda, zawsze chyba jakas adnotacja jest w dowodzie rejestracyjnym.
Ale jak widze nie ja sam mam GLXi bez halogenów, może chodzi o rocznik ja mam z 93, lub rynek na jaki był przeznaczony, albo zwyczajną fanaberie kleinta, że zamiast halogenów wolał szyberdach. Ile nacji tyle opcji |
_________________ "ju mes łit de best, ju daj lajk de rest" |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 08-01-2009, 11:51
|
|
|
tresorex napisał/a: | Cała instalacja powinna być bo każdy ma taką samą. | U mnie nie było.
Instalację poprowadziłem pod zderzakiem w okolice akumulatora i tam zrobiłem przekaźnik. Następnie przez gumową zaślepkę za schowkiem wszedłem z kablem do kabiny i przeprowadziłem na stronę kierowcy. Zasterowanie wziąłem ze świateł pozycyjnych (bo tak według przepisów powinny być podłaczone przednie halogeny) tzn. po zapaleniu pozycji dopiero mogę włączyć halogeny. Wystarczyło znaleźć odpowiedni kabel w przełączniku świateł/kierunkowskazów. Następnie doprowadzić go do włącznika halogenów. Drugi kabel do włącznika to ten, który doprowadziłem z komory silnika.
Masę dla przekaźnika podłączyłem do nadwozia, a plus do aku (po bezpieczniku) i wszystko włożyłem do hermetycznej puszki. Puszka jest między aku, a błotnikiem. |
|
 |
|
|