Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
dedykowany dolot do lancera 1.8 ? czy ktos robił ?
Autor Wiadomość
kila
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2008, 02:49   dedykowany dolot do lancera 1.8 ? czy ktos robił ?

Gdzie moge kupic dolot do lancera 1.8 ? stozek +rury. oprócz ebaya ;/ gdzie w polsce kupie dedykowany dolot ?

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2008, 08:28   

To jest zadna filozofia, dedykowany czy nie. Dobry stozek (np K&N) a rura moze byc nawet z plastikowej rynny lub jak to niektorzy nazywaja z kibel rurki.

kila
[Usunięty]

Wysłany: 05-01-2009, 00:59   

jasne tylko ,tam jest czujnik powietrza musi byc odpowiedni otwor na ten czujnik .... widac znasz sie ostro.

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-01-2009, 19:00   

kila napisał/a:
jasne tylko ,tam jest czujnik powietrza musi byc odpowiedni otwor na ten czujnik

Poza czujnikiem temperatury powietrza jest tam nawet przepływomierz. :idea:
Jaki problem w rynnie zrobić dziurę pod przepływkę? Odkręcasz AFS, zdaje się torxem T20 lub T25, mierzysz średnice i borujesz dziurę w rynnie.
Następnie na koniec rynny nakładasz jakiś fajny czerwony, niebieski lub zielony stożek i dzięki temu masz zagwarantowane zasysanie syfu z drogi do silnika.
Tak swoją drogą, to myślisz że cos osiągniesz innym dolotem (poza większym hałasem, zasysaniem gorącego powietrza i brakiem filtracji)?

kila
[Usunięty]

Wysłany: 05-01-2009, 19:20   

nei o to chodzi ale dziure tez nie wiem czym zrobie zabardzo nie lubie fuszerki a na takie mi to zaczyna wygladac ;/

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 05-01-2009, 19:23   

tomekrvf napisał/a:
poza większym hałasem

Myślisz? Jakieś poważne różnice są?

Krzychu

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 05-01-2009, 20:37   

krzychu napisał/a:
tomekrvf napisał/a:
poza większym hałasem

Myślisz? Jakieś poważne różnice są?

Krzychu

Nigdy nie słyszałeś stożka? Ja kiedyś walczyłem w Corsie z przepływomierzem i bez filtra silnik włączyłem - to była miłość od pierwszego wejrzenia. Niestety bez wzajemności. ładnych parę lat temu to było a stożka dalej nie mam :)

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2009, 23:17   

kila napisał/a:
nei o to chodzi ale dziure tez nie wiem czym zrobie zabardzo nie lubie fuszerki a na takie mi to zaczyna wygladac ;/
Jakos z ta fuszerka i kompletnym wydechem (tez nie dedykowanym poza kolektorem) zrobilem poprawe o 0,7s do 60mil/h na tym samym urzadzeniu pomiarowym, na tej samej drodze i w zblizonych warunkach pogodowych. Lubisz miec ladne i swiecace, to kupuj dedykowane, mysle ze na Ebayu znajdziesz:
Pierwszy
Drugi
Poszukac trzeba tylko chwilke

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2009, 21:59   

tomekrvf napisał/a:
...Tak swoją drogą, to myślisz że cos osiągniesz innym dolotem (poza większym hałasem, zasysaniem gorącego powietrza i brakiem filtracji)?

Będzie miał czym się pochwalić np. przed Kościołem 8)

kila
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2009, 11:46   

injen nie tylko swieci sie ale spelnia swoje zadanie ,ale drogi ;) kupilem z ebaya ale shor arm troszke tanszy niz injen :) ciekawe tylko czy cos da to, ale szykuje sie pod lekkie czipowanie wiec pewnie cos da...

Odpowiedz do tematu