|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Regulacja obrotów |
Autor |
Wiadomość |
mario02
Nowy Forumowicz mario02
Auto: proton 415 glsi
|
Wysłany: 11-01-2009, 00:27 Regulacja obrotów
|
|
|
Niedawno miałem problem z moim protkiem 415 glsi z 1996. 1,5-12v.po odpaleniu na zimnym silniku obroty znacznie mi wzrastały prawie do 3000 tys. obr.po rozgżaniu spadały do ok. 110.ale ciągle nieznacznie falowały.Po wymianie silniczka krokowego [co prawda używanego]w miarę się unormowały ale spalanie wzrosło do ok.11,5 litrów na 100 km.Dziś postanowiłem przeczyścić przeustnicę i ap. zapłonowy, no i się zaczeło wszystko na odwrót na zimnym silniku obr. niskie auto przygasa i gaśnie, po rozgrzaniu ok.900-1000 obr. na min.obr są w miarę równe,ale dlaczego na zimnym silniku praktycznie nie da się go normalnie odpalić bez gazowania. Jaka może być przyczyna? Regulacia obrotów? Jak to zrobić w warónkach garażowych?Proszę o Radę i Pomoc !!!!! [/i] |
|
|
|
 |
ryba84 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
|
|