Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
2009 Mitsubishi Lancer Crash Test
Autor Wiadomość
Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2009, 00:16   

CK1A 96-02, a faktycznie np. na allegro, podany jest przedział 92-2000 :wink:

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2009, 04:57   

krzychu napisał/a:
Przy bocznym nie widzę kurtyn? Bo manekin wybił szybę głową to nie za fajnie wygląda....

kiedyś przy podobnym wypadku wybiłem głową ten mały trójkącik co jest z tyłu w drzwiach ... rozcięta skóra za uchem, dużo krwi i ogólna panika, ale obyło się bez szycia czy wstrząsu mózgu... jedynie opatrunek i opaska uściskowa noszona przez chyba tydzień :P , więc skoro po wybiciu głową małej szybki są tylko takie rany to sądze że z dużą powinno być jeszcze słabiej, ze względu na większą powierzchnie powinna dać sie łatwiej przebić :P

a w tym teście wydaje mi sie, że manekin po prostu tak sie machnął ale szyby raczej nie dotknął tylko pękła ona chwile przed tym zanim znalazła się tam jego głowa...

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-01-2009, 09:35   

Ja bym tam polemizował, jeśli tylko tyle Ci się stało to mówił bym o szczęściu. Bo tam na jednym z filmów widać jak ten wózek z boku przebija szybę i manekin wali głową już nie w szybę tylko faktycznie w ten blok aluminium. Jeśli w realu będzie to wysoki samochód można zliczyć głową o jakąś masownice chłodnicy itd, a jak niższy to można wylecieć głową przez szybę (a przeciążenia są bardzo dużę) uszkodzić można sobie kręgi szyjne jak znalazł. Jednak wolał bym mieć w takiej chwili coś białego i miękkiego między głową a tym co walnie lub szybą żeby mi złapało głowę i nie złamało karku (bo o ile szyja dobrze trzyma głowę do przodu to do tyłu i na boki już nie bardzo).

Krzychu

Zorro123
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2009, 10:24   

Ja w poprzednim samochodzie miałem stłuczkę. ja jechałem prosto a facet jadacy z przeciwka skręcił przedemną w lewo. I było niewielkie bum bo ostro hamowałem. Niestey jechałem na krótkim odcinku i nie zapiąłem pasów co skutkowało zbiciem głową przedniej szyby. Od tamtej pory zawsze zapinam pasy. O wielkości uszkodzeń może świadczyć fakt że tylko przedni zderzak był uszkodzony i nieszczęsna szyba. Dlatego dobrze ze jest brzęczyk w lancerze od niezapiętych pasów. I nie wierzcie że zdążycie się zaprzeć za kierownicę w takich sytuacjach. :wink:

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 11-01-2009, 10:49   

Zaprzeć może się i zdążysz ale ci ręce przez plecy wyjdą :(

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2009, 11:15   

Zorro123 napisał/a:
I nie wierzcie że zdążycie się zaprzeć za kierownicę w takich sytuacjach. :wink:

myśle że w tym wypadku było duże właśnie szczeście że jednak poduszka nie strzeliła albo że jej akurat nie było w tym modelu, bo gdy bez pasów strzeli poducha to moża zostać kaleką już do końca, dlatego zawsze ostro opiep.... znajomych czy rodzine jak widze że ktoś wsiada i jedzie bez pasów...

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 11-01-2009, 23:37   

krzychu napisał/a:
Do polski trafił chyba w 2004 roku

Pierwsze egzemplarze były od koniec 2003 roku.Właśnie wtedy oglądałem go w Mitcar.

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 12-01-2009, 07:59   

Derpin napisał/a:
gdy bez pasów strzeli poducha to moża zostać kaleką już do końca

Jeżeli nie są zapięte pasy bezpieczeństwa, to poduszki nie powinny odpalić. Właśnie ze względów bezpieczeństwa.

Odpowiedz do tematu