|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Odcięcie zapłonu... |
Autor |
Wiadomość |
Deni
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer GLI 1.3
|
Wysłany: 11-01-2009, 18:25 Odcięcie zapłonu...
|
|
|
Witam
Mój Mitsubishi Lancer Gli 1.3 posiada ukryty włącznik odcięcia zapłonu (czy coś w tym stylu). Niedawno padł mi akumulator a miałem włączoną w.w. blokadę i od tej pory światełko informujące o włączonej blokadzie cały czas mruga pomimo że teoretycznie jest wyłączone. Po wyciągnięciu i naładowaniu akumulatora również świeci, ponadto nie mogę odpalić silnika. Czy ktoś miał taką sytuację bądź orientuje się w tym temacie? |
|
|
|
 |
Miroslaw1305
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt CJO 1,3 1997
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 474 Skąd: Kępno
|
Wysłany: 12-01-2009, 18:29
|
|
|
szukaj u poprzedniego właściciela gdzie jest zainstalowany wyłącznik .Bez skasowania (odcięcia prądu -czyli błędu ) nie odpalisz samochodu .Jeśli nie to czeka dobrego elektryka samochodowego dużo pracy ,Może być jedno odcięcie ,a może być i więcej .Zakładają przeróżne systemy odcięcia zapłonu,dopływu paliwa i innych pułapek.Najgorsze do zdiagnozowania są wbrew logice tak zwane samoróbki .Spróbuj dowiedzieć się od poprzedniego właściciela .Chyba wiesz od kogo kupowałeś |
|
|
|
 |
|
|