[MSS ALL] ELEKTRYKA - Klakson w MSS |
Autor |
Wiadomość |
Grisza [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2008, 21:54 [MSS ALL] ELEKTRYKA - Klakson w MSS
|
|
|
Witam
Problemu mam 2.
1. W którym miejscu znajduje się „trąbka” sygnału dźwiękowego? Czy tak jak w innych modelach gdzieś w okolicy lewego kierunkowskazu???
2. Uszkodzeniu uległ przycisk klaksonu. Czy poduszka powietrzna jest rozbieralna??? To znaczy, czy można się w prosty sposób (nie robiąc zbyt wielu szkód) dostać do urządzenia klaksony w kierownicy???
Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez JCH 14-02-2009, 13:33, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 24-12-2008, 08:33
|
|
|
Grisza napisał/a: | Czy poduszka powietrzna jest rozbieralna??? To znaczy, czy można się w prosty sposób (nie robiąc zbyt wielu szkód) dostać do urządzenia klaksony w kierownicy??? | Najważniejsze: Musisz mieć odłączony akumulator podczas rozbierania poduszki powietrznej, żeby nie narobić sobie dużo większych szkód. |
|
 |
Augur [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2009, 11:29
|
|
|
Witam,
Ad.1. W moim MSS GDI "trąbka" jest po środku mniej więcej szerokości auta (z tego co pamiętam)
Ad.2. Miałem podobną awarię - nie działał klakson - okazało się, że to wiązka przewodów w kierownicy się przerwała (dokładniej kabelek od klaksonu właśnie). Na szczęście znajomy mechanik to sprawnie wykrył i wymienił na drugą.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
kolysm
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.9DiD
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 112 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 14-01-2009, 11:39
|
|
|
Rozbierają poduszkę, klakson nie przekręcaj kluczyków, bo wystąpi Ci błąd SRS poduszek i trzeba będzie jechać na komputer go skasować koszt w Zagłębiu to około 50 zł |
|
|
|
 |
frostic
Nowy Forumowicz
Auto: M Space Star 2002/03
|
Wysłany: 14-01-2009, 15:11
|
|
|
W temacie klaksonu (drogi autorze wątku, proszę o wybaczenie;) ):
Miałem już ok 14-15 samochodów. We wszystkich na początku był działający klakson, jednak srednio po miesiacu lub dwóch we WSZYSTKICH przypadkach po prostu znikał
Jeździłem do naprawiaczy ale jakoś nikt nie był w stanie tego zrobić, sugerując zmianę klaksonu...
Gdyby stało się to 2 czy 3 razy to OK - ale 15 ?????!!!!!!!!!!
Na razie w Miśku jest OK ale... minął dopiero miesiąc.... Sie zobaczy co będzie dalej;) |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 14-01-2009, 15:21
|
|
|
frostic napisał/a: | Miałem już ok 14-15 samochodów. We wszystkich na początku był działający klakson, jednak srednio po miesiacu lub dwóch we WSZYSTKICH przypadkach po prostu znikał | Daj znac jeśli jedziesz na zlot to zaparkuję daleko od Ciebie, bo Ty psuja jesteś |
|
 |
|