|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] ktoś stosował WYNN'S DIP 3 Direct Injection P |
Autor |
Wiadomość |
kelo2 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-01-2009, 11:18 [Cari 1.8 GDI] ktoś stosował WYNN'S DIP 3 Direct Injection P
|
|
|
ciekawe czy coś to daje i jakie mogą być negatywne skutki zastosowania
wklejam opis
Wynn's DIP3 jest aerozolem, stworzonym do czyszczenia wlotu powietrza silników benzynowych z wtryskiem bezpośrednim. Wynn's DIP3 jest zalecany do stosowania w każdym okresie pomiędzy przeglądami serwisowymi, aby utrzymywać w czystości przewód dolotowy powietrza, zawory wlotowe i zawór EGR silników benzynowych z wtryskiem bezpośrednim.
Właściwości:
• Silny preparat powoduje natychmiastowe, skuteczne czyszczenie układu wlotu powietrza oraz zaworów dolotowych;
• Silny strumień rozpylacza wspomagający zabieg czyszczenia;
• Rozpuszcza gumę, lakier i osady;
• Łatwy w użyciu, proces czyszczenia trwa 5 minut;
• Brak konieczności demontażu elementów;
• Przywraca lub utrzymuje charakterystyki pracy silnika;
• Eliminuje i zapobiega problemom z uruchomieniem silnika;
• Polepsza właściwości przyspieszania;
Sposób użycia:
1. Uruchomić silnik i poczekać, aż się rozgrzeje. Zdjąć filtr powietrza.
2. Ustawić pracę silnika na 2000 obr/min;
3. Przy ciepłym silniku wtrysnąć produkt do przewodu wlotowego powietrza. Wtryskiwać w odstępach;
4. Obroty spadną podczas rozpylania;
5. Po każdym rozpyleniu, aż silnik osiągnie ustawione poprzednio obroty;
6. Jeśli to konieczne podgazować, żeby silnik nie zgasł z powodu wzbogaconej mieszanki.
7. Kontynuować aż do zużycia 250 ml produktu;
8. Pozostawić pracujący silnik na biegu jałowym przez kilka minut;
9. Dodawać gazu od około 5 do 10-ciu razy podczas tego okresu. Nie przekraczać 3000 obr/min;
10. Zatrzymać silnik po tym jak pracował przynajmniej 1 minutę.. Zamontowć ponownie filtr powietrza. Stosować każdorazowo co 15 000 km |
|
|
|
 |
grabi_p
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V '97
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 40 Skąd: Barwice
|
Wysłany: 30-01-2009, 21:36
|
|
|
Witam serdecznie.
Jestem właścicielem Mitsubishi Colt 1.3 1993 i postanowiłem wypróbować powyższy środek. Być może w jakimś stopniu czyści on układ dolotowy ale mierząc ciśnienie sprężania przed i po, stwierdziłem nieznaczny wzrost ciśnienia o 0,5 atm na każdy cylinder. To niezbyt zadowalający efekt. Spodziewałem się raczej czegoś więcej.
Mam nadzieje że nie będzie żadnych negatywnych skutków tej próby.
Pozdrawiam |
_________________ grabi_p
 |
|
|
|
 |
|
|