|
[Cari 1.9DI-D] podświetlenie przełączników |
| Autor |
Wiadomość |
Łukasz Wwa
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma `01 1.9 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-01-2009, 11:33
|
|
|
| slawek st napisał/a: | | Ja również w panelu nawiewu i klimatyzacji wymieniłem wszystkie żaróweczki na diody. Fajnie widać światło takie soczyste kolorystycznie, zamierzam to zrobić również w panelu o którym kol. napisał. Obecnie u mnie świeci się tylko przełącznik ten ze strzałkami od lusterek. Pozdr. |
a wymagalo to jakis konkretnych przeróbek? bo u mnie cemnosc jezeli chodzi o panel lusterek i przeciwmgielnych. A z checia zastosowal bym ta metode |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 30-01-2009, 13:23
|
|
|
| Łukasz Wwa napisał/a: | | a wymagalo to jakis konkretnych przeróbek? bo u mnie cemnosc jezeli chodzi o panel lusterek i przeciwmgielnych. A z checia zastosowal bym ta metode |
Bo ci się tam pewnie żaróweczki przepaliły "ciemność widzę, ciemność..." |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 19 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 30-01-2009, 14:11
|
|
|
| Łukasz Wwa napisał/a: |
a wymagalo to jakis konkretnych przeróbek? bo u mnie cemnosc jezeli chodzi o panel lusterek i przeciwmgielnych. A z checia zastosowal bym ta metode |
Nie wymaga to żadnych przeróbek. Pisałem już parę postów wyżej, czytajcie uważniej. Po prostu wyjmujesz żaróweczki i wstawiasz w to miejsce diody i tyle. |
|
|
|
 |
slawek st
Forumowicz
Auto: carisma DI-D+/2003r
Pomógł: 8 razy Dołączył: 24 Lis 2006 Posty: 391 Skąd: pomorze
|
Wysłany: 30-01-2009, 19:33
|
|
|
| Trzeba dopasować diodę podświetlająca sterowanie lusterkami( na boki i góra dół) bo tam troche mało miejsca nad diodę - specyfika przełacznika. Musiałem założytć też stary kapturek gumowy z żaróweczki bo dioda świeciła zbyt jasno, natomiast do przycisków świateł przeciwmgielnych pasuja idealnie. Do przełącznika tylnego światła założyłem diodę czerwoną a do przedniego białą. Super wygląda teraz ten panel. Pozdr. |
|
 |
herflik95
Forumowicz Piotr

Auto: Skoda Octavia II 2.0 TDI
|
Wysłany: 10-03-2009, 21:04
|
|
|
zmieniłem ta nieszczesną zarówke tylko ze nie było niebieskich a ori otoczka na zarówce rozleciała mi sie jak ja chciałem zdjąć. Więc założyłem białą a wygląda to teraz tak:
 |
|
 |
|
|