|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Filtr kabinowy albo .... |
Autor |
Wiadomość |
lipa40
Forumowicz

Auto: Space Runner 1.8 16v `94
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Lis 2007 Posty: 561 Skąd: Lubelskie
|
Wysłany: 01-02-2009, 20:32 Filtr kabinowy albo ....
|
|
|
No własnie mam pytanie, czy w Runnerze z 94 r. występuje takowy ew. jakieś inne ustrojstwo które miałoby wpływ na nadmuch. Dzisiaj zauważyłem że ogrzewanie w Runnerze wypada raczej cienko w porównaniu z Coltem, tzn. wentylator załączony na max, słychać że ostro chodzi a nadmuch ciniutki . Miał ktoś taki problem , czy to ma tak być
Pozdrawiam lipa40 |
_________________  |
|
|
|
 |
andrewm
Nowy Forumowicz
Auto: space runner 4x4
|
Wysłany: 02-02-2009, 13:54
|
|
|
Witam
Przyczyn moze byc wiele poczawszy od zamknecia nawiewu zewnetrznego (ta przesowna dzwignienka) po zapchany kanal. Silnik do nadmuchu znajduje sie pod schowkiem,w okolicach centralnego kokpitu sa napierw klapka ktora kieruje powietrze bezposrdnio z zewnatrz lub poprzez nagrzewnice (stad cieple powietrze) nastepnie jest system klapek ktore kieruja cieple lub zimne powietrze w zaleznosci jak sa ustawione, szyba nogi itp. |
|
|
|
 |
lipa40
Forumowicz

|
Wysłany: 02-02-2009, 17:16
|
|
|
andrewm napisał/a: | zapchany kanal | też właśnie o tym myślałem , być może wentylator nawciągał tam jakiegoś badziewia, liście, itp.. Filtr odpada bo go nima , ale jakaś siatka czy cuś powinno być, co by ćmile i co inne latające, nie wpadało nam do środka na gapę . W miarę wolnego czasu będę prowadził poszukiwania |
_________________  |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 02-02-2009, 23:14
|
|
|
lipa40, jak do czegoś dojdziesz daj znać. Filtra kabinowego nie ma na 100%. Sam kiedyś szukałem przyczyny słabego nadmuchu w moim Runnerze ( w porównaniu np. z Eclipsem). Szczerze mówiąc nie znalazłem, może już taki jego urok. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
lipa40
Forumowicz