Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CB4 1.6] Prędkosciomierz umarł
Autor Wiadomość
kryzys 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA 2000 Tiptronic
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-01-2009, 21:32   [CB4 1.6] Prędkosciomierz umarł

Witam.
Jadę sobie dzisiaj spokojnie miastem, bez ekstrawagancji - jak to w mieście..
zredukowałem i kątem oka wypatrzylem że wskazówka prędkościomierza "zjechała" do zera i już się nie podniosła... leży sobie tam taka biedna i smutna...
Co mogło "pójść"? Linka czy może coś innego?? (tzw speedometr (czujnik w skrzyni) jest za to odpowiedzialny? czy mi sie wydaje?)
Za wszelkie sugestie będe wdzięczny :)

hayabusa
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2009, 22:26   

w moim też się kończy bo widzę że skacze przy niższych prędkościach,kto nie smaruje ten nie jedzie ,obstawiam linke

kryzys 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA 2000 Tiptronic
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-02-2009, 23:02   

Dodam że Chceck się nie pali ( co raczej dyskwalifikuje Speedometr) bo on chyba jako czujnik przekazuje sygnal do ECU?
Jakies sugestie - czego szukac i gdzie?
:)

EDIT
Licznik przejechanych kilometrów oczywiście też "stoi" - w gwoli formalności...

hayabusa
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2009, 12:31   

gdzie szukać linki?odłącz zegary i odkręć od nich linkę ,jak wyjdzie z pancerza to uwalona ,możesz to samo zrobić od strony skrzyni,chyba nawet dużo prościej :roll:

4g63colt
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2009, 21:19   

To linka,w skrzyni nie ma czujnika prędkości,to ze wskaźnika ECU czerpie informacje,a wskaźnik jest napędzany linką.

qbiec
[Usunięty]

Wysłany: 10-02-2009, 16:17   

Robilismy z kryzysem ostatnio porownanie, wykrecilismy zegary z obu lancerow i tak na oko linki wygladaly identycznie, pod wzgledem luzu itd. Nawet przekladalismy zegary zeby wykluczyc uszkodzenie mechaniczne wskazowki, ale to tez nie to.
Hayabusa, napisales ze linke sie "wykreca". Ani u kryzysa ani u mnie linka w ogole nie byla przymocowana do zegarow w zaden sposob. Po prostu po odkreceniu zegarow wystawala ze swojego gniazda i tyle. Za to gniazdo linki umieszczone na zegarach jest chyba mocowane na zatrzaski. Dodam, ze u mnie wszystko dziala bez zarzutu

hayabusa
[Usunięty]

Wysłany: 10-02-2009, 22:49   

no cóż linki w lancerze nie przerabiałem ,ale musi być przymocowana do zegarów czy to na zatrzask czy przykręcona,pisząc linka mam na myśli linkę z obudową nie samą metalową wewnętrzną część,skoro macie dwa identyczne modele to przełóżcie linki i będzie wiadomo,przełóżcie całą linkę z pancerzem i wepnijcie na zatrzaski :wink:

Odpowiedz do tematu