|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
hałas przy hamowaniu |
Autor |
Wiadomość |
toru
Forumowicz
Auto: mitsubishi
|
Wysłany: 13-02-2009, 18:02 hałas przy hamowaniu
|
|
|
Witam wszystkich
Być może ten temat był już poruszany ale nie potrafię go znaleść .
Przy delikatnym hamowaniu ale tylko przy wciśniętym sprzęgle do kabiny dochodzi straszny hałas są odczuwalne nawet delikatne wibracje na kole kierownicy.Jak na złość przy wizycie ASO nie dało się zaprezentować , była sucha droga i przypuszczam że wilgoć też miała wpływ na takie zachowanie auta.Kontrola stanu tarcz i klocków nic nie wykazała wszystko jest ok.Przebieg mojego miśka to ok 50tys. Gdzie może tkwić przyczyna? |
|
|
|
 |
jmgmotocykle
Forumowicz marcin78
Auto: outlander 2.2 156ps
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 353 Skąd: oleśnica
|
Wysłany: 13-02-2009, 19:31
|
|
|
miałem coś podobnego w innym aucie (fiat bravo 2.0 20v hgt) - serwis też twierdził że z tarczami jest wszystko ok - i było ale na zimnych hamulcach - jak sie trochę rozgrzały to drżała kierownica - po wymianie tarcz wszystko ustało... "pogrzeb w pamięci" czy gdzies ostatnio nie hamowałeś ze znaczniej prędkości i wjechałeś w jakąś kałuże (wodę) - ja właśnie tak załatwiłem tarcze ( nagłe schłodzenie stali prowadzi do jego odkształcenia) |
_________________ Proste są dla szybkich aut, zakręty - dla szybkich kierowców |
|
|
|
 |
|
|