[Cari 1.9DI-D] Temperatura płytu chłodniczego |
Autor |
Wiadomość |
marcinmarcin [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2009, 21:47
|
|
|
Acha... to pewnie mam termostat walniety i ciagle mam go niedogrzanego... dlatego tez wiecej pali, przynajmniej tak mi sie wydaje |
|
|
|
 |
kubas
Mitsumaniak kubas
Auto: Lancer 2.0 DI-D '09r. INTENSE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lis 2007 Posty: 226 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22-02-2009, 11:25
|
|
|
No nie koniecznie. Prawidłowo powinno wskazywać odrobine przed osiągnięciem pionu przez wskazówkę. Pozdr |
|
|
|
 |
ustas
Mitsumaniak

Auto: Carisma DID
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2008 Posty: 84 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-02-2009, 12:56
|
|
|
U mnie też nigdy nie dochodzi do pionu,ale z temperaturą wszystko chyba ok.Ten typ tak ma! |
_________________ Tomek
 |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
|
|
|
 |
marcinmarcin [Usunięty]
|
Wysłany: 23-02-2009, 18:31
|
|
|
Serdeczne dzieki Wam za odp. Teraz podczas zimy to w wskazuje mi troszke wiecej niz 1/4 wiec termostat do wymiany.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-02-2009, 19:17
|
|
|
marcinmarcin, marcinmarcin napisał/a: |
Witam. Mam pytanko... W ktorym miejscu po rozgrzaniu samochodu powinna znajdowac sie wskazowka od temp.silnika? Powinna byc pionowo tak jak w wiekszosci samochodow? Mojej troche brakuje, jest mniej wiecej no 2/3 wysokosci wzgledem pionu |
Student napisał/a: | .
1/2 na wskaźniku to dobre wskazanie więc do reszty która przeczyta ten wątek, proszę nie panikować.
Jest to wskazanie czysto teoretyczne i tak zostały spozycjonowane zegary w Cari |
|
Just think...
. |
|
|
|
 |
|