dt gas |
Autor |
Wiadomość |
Lisek
Mitsumaniak

Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 61 Skąd: Polska
|
Wysłany: 27-02-2009, 16:00 dt gas
|
|
|
Witam
Mam małe pytanie - chciałem się połączyć z instalacją dt gas lecz po podłączeniu interface do auta program zaczyna się łączyć ale woła hasło do ECU. Czy ktoś może wie jakie to hasło lub jak je ominąć? Chciałem się podłączyć gdyż gaz - sekwencja chodziła dobrze aż do pewnego czasu - po wymianie kabli świec zaczęło auto gasnąć na wolnych obrotach. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11176 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 01-03-2009, 11:56
|
|
|
Lisek, Rozmawiałem ze znajomym gazownikiem,i powiedział mi,że
są zakłady które specjalnie wprowadzają taką opcję.
Mają zapisany kod od Twojego auta,i bez problemu się skomunikują.
Takie zabezpieczenie,żeby auto wróciło na regulację tylko do nich. |
|
 |
Lisek
Mitsumaniak

Auto: Galant
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 61 Skąd: Polska
|
Wysłany: 01-03-2009, 14:34
|
|
|
Dzwoniłem do nich i podobno mogą zdjąć po gwarancji ten kod ale pewności nie mam czy na pewno zdejmą. Trzymają interes przy sobie. Ale podobno są jakieś opcje aby to obejść.
[ Dodano: 20-03-2009, 11:57 ]
Na problemy pomogła regulacja ,lecz haseł nie chcą udostępnić gdyż twierdzą ,że gazownicy mogą namieszać - u mnie ktoś grzebał i trochę namieszał w ustawieniach. |
|
|
|
 |
wojtuh1
Mitsumaniak
Auto: Space Star 1.3 2000r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lip 2008 Posty: 34 Skąd: Chrzanów
|
Wysłany: 14-04-2009, 10:21
|
|
|
Też miałem instalację dt gas. Jako hasło wpisywałem same "1" i działało. Widać montującym instalację nie chciało się wymyślać innego hasła. Zresztą na temat zakładu montującego tą instalację i samej instalacji mam co najmniej mieszane uczucia.
Jeżeli będziesz miał jakieś pytania co do tej instalacji to w miarę możliwości chętnie pomogę. |
|
|
|
 |
gruchol
Forumowicz
Auto: Galant 98r 2.5 v6 automat
|
Wysłany: 10-05-2011, 22:13
|
|
|
Lisek, Powiedz mi gdzie kupiłeś kabel do dt gas? Ja kupiłem 1 na allegro i nie chce się połączyć a sprzedający mi wciska,że napewno dobry bo Hyper terminalu działa ;/ |
|
|
|
 |
|