Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
CB 2.0 diesel w okolicach Śremu
Autor Wiadomość
rs6biturbo
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2009, 14:55   CB 2.0 diesel w okolicach Śremu

Witam Was koledzy Mitsumaniacy.

Piszę ten temat w związku z pewnym dylematem. Otóż zamierzam zakupić drugie auto, ponownie Mitsubishi, ale tym razem potrzebuję diesla, i wypatrzyłem na otomoto coś takiego;
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7943026

Z tego co mi wiadomo to stał on już tam we wakacje za jakieś +/- 4,5k ale jak widać nie znalazł właściciela i już to moim pierwszym obawem.
Druga rzecz to cena - wydaje mi się, iż za mitsu z dieslem pod maską z tego rocznika to naprawdę, bardzo mało. Dziwi mnie też podniesione tylne zawieszenie, czyżby to było związane z obecnością haka czy też może po prostu jest do wymiany ? Z tego co widziałem, to był już temat całkiem niedawno o zakupie lancera z takowym motorem i ponoć te motory nie palą tyle ile na diesla przystało tylko o dużo za dużo - no chyba że motor zdrowy a o takiego diesla przy tym roczniku raczej trudno. Co do przebiegu to mnie zbytnio to nie interesuje bo znając życie na pewno był cofnięty i taka informacja mi i tak nic nie pomoże. Bezwypadkowość tego auta pozostawie bez komentarza ... ;)
Tak więc proszę Was Drodzy Mitsumaniacy o pomoc w tej sprawie, być może ktoś jest z tamtych okolic, widział to auto i może pomóc pare rzeczy sprostować, bo czuję się dość zmieszany patrząc na to auto i cenę :?

Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Jakub.

Endrjus 
Forumowicz

Auto: Co rusz inne
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-03-2009, 15:12   

Mam takiego diesla tylko kombi, auto nie pali duzo, 6 litrow w cyklu mieszanym. Silnik dosc mulowaty ale to wolnossacy diesel wiec nie ma co sie spodziewac cudow w tej kwestii - do normalnej jazdy starcza. Motor moim zdaniem pracuje cicho, zwlaszcza jak jest rozgrzany. Auto pali zawsze na dotyk, przebieg 260000. Ogolnie z tego co widze na temat tego silnika niepochlebnie wypowiadaja sie tylko osoby ktore nie mialy z nim do czynienia.

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Wysłany: 03-03-2009, 17:04   

Cytat:
Dziwi mnie też podniesione tylne zawieszenie, czyżby to było związane z obecnością haka czy też może po prostu jest do wymiany ?

Wydaje mi się ze to niefortunne zatrzymanie sie polowa oponki na krawezniku troche go podnioslo.

rs6biturbo
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2009, 17:05   

j-rules napisał/a:
Cytat:
Dziwi mnie też podniesione tylne zawieszenie, czyżby to było związane z obecnością haka czy też może po prostu jest do wymiany ?

Wydaje mi się ze to niefortunne zatrzymanie sie polowa oponki na krawezniku troche go podnioslo.

To nie to ;) Gdy był wystawiony w wakacje była taka sama sytuacja a z tego co widzę foty są inne czyli tak jak napisał aktualne = nic się nie zmieniło z tym zawieszeniem : p

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Wysłany: 04-03-2009, 08:36   

Ok, wiec zawieszenie cos dziwnie zrobione. No nie wiem, chyba nie chodzi o to w lancerku zeby byl wysoko jak terenowka. Szukalbym dalej, a jak wisi juz tyle czasu i nawet niska cena nie kusi nikogo to.. Cos podejrzane :P

Rybka na klapie moze swiadczyc o uduchowionym charakterze ktoregos z poprzednich wlascicieli - moze nie nagrzeszyl zbytnio? :)

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 04-03-2009, 11:20   

- Lewy przedni blotnik robiony,
- kierunki z przodu wymienione.
Zalezy co oczekujesz od auta. Jak zadowoli cie taka jednostka i spalanie mieszane 6-7 litrow to mozna go obejrzec.
No i tak jak przedmowcy pisali: cos tyl wysoko stoi. Gumy nawkladal czy sprezyny wyciagal :?: Moze byc juz tyl wybity i nie trzyma zawieszenie...
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)

rs6biturbo
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2009, 11:24   

KaWu napisał/a:
- Lewy przedni blotnik robiony,
- kierunki z przodu wymienione.

To akurat wiem, dlatego pisałem że bezwypadkowość zostawiam bez komentarza ... ;)
Co do zawieszenia to sam miałem i mam wątpliwości co do niego od samego początku :d
Odnośnie spalania to Endrjus pisał, że nie pali tak dużo jak to już pisałeś w tym i również innym temacie o CB6 Twojego kolegi :p Ogólnie to potrzebuje diesla, brałem pod uwagę primerę p10, ale jakoś nie chce mi się zmieniać marki ;p
No cóż, wygląda na to, że trzeba będzie go obejrzeć w rl a jeśli stan techniczny będzie faktycznie klapa to szukać dalej bo utopić pieniądze to nie sztuka ;p
Dzięki koledzy !

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 04-03-2009, 13:52   

Cytat:
Odnośnie spalania to Endrjus pisał, że nie pali tak dużo jak to już pisałeś w tym i również innym temacie o CB6 Twojego kolegi

Dadam że ok 2 tygodnie temu sprzedałem człowiekowi z Wrocławia rolete bagaznika.
Sam po nia przyjechal czerwonym Lancerkiem. No i chwile pogadalismy - okazalo sie ze ma diesla. ..... przyznal sie ze srednie spalanie po Wroclawiu 7-8 litrow (tylko mowi ze auta nie oszczedza.
Pewnie z mniejszym butem i w mniejszych korkach palilby mniej. Ale duzo tez zalezy od stanu silnika.
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)

komuso 
Nowy Forumowicz
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8GDI
Wysłany: 05-03-2009, 19:01   

Z własnego doświadczenia powiem, że silnik jest praktycznie bezawaryjny. U mnie spalanie średnie w cyklu mieszanym wychodzi ok 6,8l, a też nie mam lekkiej nogi. Rusza dość dynamicznie. Dopiero przy 3 widać, że to wolnossący silniczek. Chociaż kończę już nim jazdę jestem ze swojego egzemplarza zadowolony.

rs6biturbo
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2009, 02:02   

komuso napisał/a:
Z własnego doświadczenia powiem, że silnik jest praktycznie bezawaryjny. U mnie spalanie średnie w cyklu mieszanym wychodzi ok 6,8l, a też nie mam lekkiej nogi. Rusza dość dynamicznie. Dopiero przy 3 widać, że to wolnossący silniczek. Chociaż kończę już nim jazdę jestem ze swojego egzemplarza zadowolony.

Czemu kończysz, zamierzasz sprzedać :D ?
W znalezionym przeze mnie egzemplarzu najbardziej boję się tego, iż może być motor przegrzany. Może i miałbym chęci doprowadzać auto do stanu fabrycznego, ale po prostu nie mam na to czasu i miejsca.

komuso 
Nowy Forumowicz
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8GDI
Wysłany: 07-03-2009, 18:53   

Kupiłem Cari :mrgreen: i lancer idzie do sprzedania.

rs6biturbo
[Usunięty]

Wysłany: 09-03-2009, 00:29   

pw :D

kaleos 
Mitsumaniak
Nordschleife rulez

Auto: Eclipse 1G GSX
Wysłany: 10-04-2009, 11:05   

witam.
podepne sie pod temat 8)

szukam sobie dieselka w combi, co myslicie o tym?
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8278266

Odpowiedz do tematu