|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kolumna kierownicy. |
Autor |
Wiadomość |
Urticae
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star 1.9 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-03-2009, 08:33 Kolumna kierownicy.
|
|
|
Witam, Parę dni temu kupiłem M. Space Star 1,9 z 2001 roku. Przed zakupem pojechałem na przegląd do ASO gdzie stwierdzili że samochód miał malowane niektóre elementy karoserii, a ponadto luzy na kierownicy w płaszczyźnie pionowej oraz jakiś wyciek spod turbiny. Właściciel potwierdził, że grzebał coś przy kolumnie kierownicy i wstawił tam jakieś bolce. Podejrzewam, że pękły plastikowe zabezpieczenia fabryczne związane z łamaniem się kierownicy a te zdaje się są niewymienialne. Jak podano w ASO koszt takiej kolumny to ok. 2 tys zł. Co sądzicie o tej sprawie? Czy można coś takiego naprawić taniej i bezpiecznie jeździć?
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
oloolosz
Forumowicz
Auto: mitsubishi space star 1,9 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 83 Skąd: pomorze
|
Wysłany: 05-03-2009, 00:33
|
|
|
ja mam kolumne ,móglbym moze opchnac,musialbym pomyslec,
ja wiem ze w Aso drogo,
gg 2663679 |
_________________ MSS 2004 102km 320tkm |
|
|
|
 |
Urticae
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-03-2009, 10:05
|
|
|
oloolsz,
W poniedziałek jadę na szczegółowe oględziny do mechanika i będę wiedział konkretnie co jest grane. To jakby nie było kwestia bezpieczeństwa. Dam znać i wtedy możemy pogadać.
Pozdrawiam, |
|
|
|
 |
oloolosz
Forumowicz
|
Wysłany: 05-03-2009, 11:17
|
|
|
ja ja kupiłem tydzien temu bo miałem problem z pompa,poczytaj moje posty na forum,to poznasz sprawe,myslałem ze bedzie trzeba wymienic oprocz pompy cos w ukladzie,ale było ok,czesci kupiłem z rozbiorki jakiegos innego mss did,pompa pasiła ,
co do kolumny to niewiem czy jest identyczna-miala byc,postaram sie wkleic ci kilka zdjec tej kolumny-nieobiecuje dzis,jakby sie okazała inna to mi odeslesz,co do ceny?kiedys za taka rzecz sie wołało na wino,na flache-pamietam jak mnie ojciec zabieral na jakas fuche za komuny
mysle ze na jakas kolacje z rodzina,
[ Dodano: 05-03-2009, 11:20 ]
oczywiscie nie w mariocie ta kolacja ,a rodzina dopiero mi sie powieksza |
|
|
|
 |
Urticae
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-03-2009, 12:09
|
|
|
oloolosz,
Jeśli dałbyś radę wysłać wysłać te zdjęcia przed poniedziałkiem to miałbym o czym dyskutować z mechanikiem. W serwisie tłumaczył mi gość, że w kolumnie są jakieś plastikowe zabezpieczenia które w przypadku uszkodzenia są niewymienialne. I tu pies pogrzebany. Jeśli w mojej są zniszczone, jak przypuszczam, a w Twojej ok to dla mnie byłaby to transakcja stulecia Pozdrawiam |
|
|
|
 |
oloolosz
Forumowicz
|
Wysłany: 05-03-2009, 12:35
|
|
|
ooo,do poniedziałku mysle zdaze,ale to jest sama kolumna,bez listwy,spokojnie,pamietaj
co nagle to po diable
pospiech zlym doradca
[ Dodano: 07-03-2009, 22:08 ]
to ta aukcja,
http://www.allegro.pl/item562065526_562065526.html
nierobiłem zdjec,wezme za nia 50 zł i koszty przesyłki,a sprzedwcy niepolecam,bo gdy dzis znów do niego dzwoniłem by mi dosłal reszte towaru to powiedział ze mnie odwiedzi,bo niewiem kim on jest |
|
|
|
 |
|
|