Reklama Lancera |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-05-2006, 08:59 Reklama Lancera
|
|
|
Adam MMC napisał/a: | Już niedługo usłyszycie w radiu nowa reklamę Lancera (RMF, 3-jka) + kilka stacji lokalnych. Proszę o opinię ? Te dobre i te złe. |
Już jest.
IMO plusy:
- krótka
- powołanie się na produkcję w Japonii
Minusy:
- podawanie kwoty rabatu
- można było bardziej z tym odwolaniem do Japonii |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
McDoune
Mitsumaniak Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
|
Wysłany: 22-05-2006, 09:45
|
|
|
faktycznie drażni hasło możesz miećjuż za.... i tu połowa ceny, ale ogólnie spoko |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 22-05-2006, 14:43
|
|
|
co do japoni niektorzy moga miec mieszane uczucia ze nabijaja kabze japoncom i nakrecaja ich rynek, a nie nasz UE. druga sprawa to, ze te auto moze byc duzo mniej warte bo skoro z japoni to dochodza niepotrzebne koszty: akcyza, logistyka itd. itd.
podanie kwoty 4tys. tez nie jest dobrym powodem aby byc "zaskoczonym". bo taki przecietny kupujacy slyszac to mysli sobie od razu: "ale sie wysilili, pewnie dlatego ze z japoni", a tak przyjechalby do salonu dostalby 4tys mniej do zaplaty i bylby szczesliwy.
ogolnie zle odebralem reklame bo pierwsze slowa mezczyzny z drzacym glosem pytajacego sie sprzedawcy: czy zaskoczy, ale napewno zaskoczy? a potem sie okazuje ze to mitsubishi lancer moglby nie zaskoczyc kojarza mi sie z tym ze "mitsubishi mogloby nie zaskoczyc/zapalic" a nie byc zakskoczonym/zdziwionym, bo wkoncu czlowiek wsiada i zapala auto, a nie dostaje szalu na wskutek info i rabatach itd.
zycze zwiekszenia udzialu w rynku. |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 22-05-2006, 20:19
|
|
|
arturro napisał/a: |
ogolnie zle odebralem reklame bo pierwsze slowa mezczyzny z drzacym glosem pytajacego sie sprzedawcy: czy zaskoczy, ale napewno zaskoczy? a potem sie okazuje ze to mitsubishi lancer moglby nie zaskoczyc kojarza mi sie z tym ze "mitsubishi mogloby nie zaskoczyc/zapalic" |
mam dokładnie takie samo wrażenie. IMO jeden z większych samobójów sezonu. Tragedia. Chyba, że to chodzi o Miśka lat siedemdziesiątych, jakiś egzemplarz muzealny...
Poza tym zas w tej reklamie nie ma niczego świeżego i nowego... Poza jej długościa. Chociaż nie wkurza długo.
Pzdrw. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 22-05-2006, 21:34
|
|
|
Kto odpowiada za marketing?
Rozstrzelać na miejscu. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
swireek [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2006, 17:31
|
|
|
Fajnie by było jakby marke wypowiadał prawdziwy Japończyk...a reklama mi sie nie podoba... |
|
|
|
 |
igi
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
|
Wysłany: 24-05-2006, 08:52
|
|
|
Poczytałem sobie ten temat i posłuchałem reklamy
Hmmm arturro, ma racje w 100%. Nic dodać nic ująć.
Szkoda że nie było już pomysłów typu "samochodzikowe" . To była cudna reklama. O niej mówili wszyscy. |
|
|
|
 |
Potek
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
|
Wysłany: 24-05-2006, 10:51
|
|
|
Reklama trochę drętwa. MMC musi szybko zmienić agencje reklamowa która to wymyśliła. Słyszałem tą reklame kilka razy w bloku reklamowym z reklamami innych aut i wypada bardzo blado |
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
|
Wysłany: 25-05-2006, 08:59
|
|
|
A ja słucham słucham i jeszcze jej nie słyszałem. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
igi
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
|
Wysłany: 25-05-2006, 09:24
|
|
|
na 3 leci średnio co pół godziny a na rmf co 20 minut. Słuchaj dokładnie |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 25-05-2006, 10:05
|
|
|
igi napisał/a: | na 3 leci średnio co pół godziny a na rmf co 20 minut. Słuchaj dokładnie |
aaaaa - że w radiu jest? - to też już wiem, dlaczego jej jeszcze nie "widziałem"
(nie słucham radia) |
|
|
|
 |
|