[MSS ALL] WNĘTRZE - oswietlenie popielniczki |
Autor |
Wiadomość |
romanik99
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star
|
Wysłany: 07-03-2009, 15:55 [MSS ALL] WNĘTRZE - oswietlenie popielniczki
|
|
|
mam pytanie czy space star posiada oświetlenie popielniczki. bo u mnie w nocy nic nie widać, może przepaliła się żarówka jakaś i tak mi sie wydaje że jest tam jakaś żaróweczka od strony zapalniczki, ale nie mam pojecia jak się do niej dostać. wie ktoś może jak się wyjmuje całą szufladę popielniczki, bo nie widze żadnych śrubek, z góry dzięki za pomoc |
Ostatnio zmieniony przez JCH 07-03-2009, 19:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
vaciok
Forumowicz vaciok

Auto: MSS 1.3 1999r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 76 Skąd: tarnowskie góry
|
Wysłany: 07-03-2009, 17:32
|
|
|
U mnie jest oświetlenie popielniczki, ale jak się do niego dobrać nie sprawdzałem, bo nie miałem potrzeby. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 07-03-2009, 19:19
|
|
|
romanik99 napisał/a: | oświetlenie popielniczki .... może przepaliła się żarówka jakaś i tak mi sie wydaje że jest tam jakaś żaróweczka od strony zapalniczki, ale nie mam pojecia jak się do niej dostać. wie ktoś może jak się wyjmuje całą szufladę popielniczki, bo nie widze żadnych śrubek | Zapraszam do zapoznania sięz tym wątkiem - może pomoże
Zdjęcia w temacie moje i cns80. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
kolysm
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.9DiD
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 112 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 07-03-2009, 21:09
|
|
|
tylko delikatnie z plastikami bo popękają:) |
|
|
 |
romanik99
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-03-2009, 00:09
|
|
|
no dobra mniej wiecej czaje sprawę tak też myślałem, że te dwie dziurki są po to żeby wysunąc całą popielniczkę, tyle że mam pytanie, jak głęboko są te zatrzaski, bo próbowałem tam wsadzać mały śrubokręcik ale nic do nie dalo, dlatego sobie odpuściłem, ale skoro mówicie że przez te dziurki sie da to bede próbował, mam tylko pytanie jeszcze co to jest za zatrzask, trzeba go przycisnąć czy jak? i czym to najlepiej zrobic. pozdrawiam |
|
|
|
 |
vaciok
Forumowicz vaciok

Auto: MSS 1.3 1999r.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 76 Skąd: tarnowskie góry
|
Wysłany: 08-03-2009, 08:42
|
|
|
Zatrzaski to takie blaszki sprężyste odpowiednio wyprofilowane tzw." clipsy". Najlepiej podważyć płaskim dość szerokim śrubokrętem owiniętym np. taśmą izolacyjną, żeby nie porysować plastików. Czasami naprawdę mocno trzymają. Złamałem kiedyś przy podważaniu scyzoryk więc lepszy śrubokręt.
Dział - download
"SpaceStar_Workshop Manual "- rozdział 52A-5, 52A-6 |
|
|
|
 |
ANDRZEJ LAGOTA
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI SPACE STAR INVITE 1
|
Wysłany: 08-03-2009, 10:41
|
|
|
POSIADAM MSS DID BARDZO PROSZE POMOC MI JAK SCIAGNAC INSTRUKCJE OBSLUGI |
|
|
|
 |
kolysm
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.9DiD
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 112 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
|
|
|
 |
romanik99
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-03-2009, 12:09
|
|
|
tyle ze mi chodzi o zatrzaski samej szuflady te które są schowane za tymi dziurkami |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 08-03-2009, 12:29
|
|
|
Na zdjęciu nr 2 w tamtym wątku masz pokazane miejsce gdzie znajdują się te zatrzaski. Niestety więcej nie jestem Ci w stanie pomóc bo nie mam już Space'a a manewry z popielniczką robiłem ok. rok temu.
Wydaje mi się, że nie powinieneś się sugerować tymi malutkimi otworkami, przez które być może (mówię "być może" bo ani ja tego nie próbowałem, ani nikt z Forum nie potwierdził, że tak się da, no i druga rzecz, wyciągnąć to 1 problem a 2-gi - to trzeba to jeszcze poskładać do kupy ) da się wyjąć samą popielniczkę bez szuflady w której ona chodzi. Wyjmuj całą szufladę tylko wpierw wymacaj z tyłu kostkę z zasilaniem i odepnij ją. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
|