|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 28-05-2009, 16:19 |
[3.0 V6] Dziwne dzwieki spod maski - pisk |
Autor |
Wiadomość |
PiotrC
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Pomógł: 15 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 266 Skąd: Śląsk, Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 06-12-2008, 19:44
|
|
|
Witam !
Miałem podobny problem z Pajero II. Paski piszczały niemiłosiernie. Próbowałem różnymi środkami jednak nie wiele pomagały. Jest specjalny płyn w aerozolu "na" piszczące paski. Pomaga jednak na 2-3 dni. Zdecydowałem się na wymianę wszystkich pasków na nowe. Piski całkowicie ustały ! I od roku jest cicho. Wydatek niewielki. Jest jednak inny problem. Po dużych przebiegach paski wyrabiają rowki w kołach pasowych i potem szczypią paski co powoduje pisk. Należy wtedy wymienić kółka pasowe.
Pozdrawiam |
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 06-12-2008, 19:58
|
|
|
PiotrC napisał/a: | Witam !
Miałem podobny problem z Pajero II. Paski piszczały niemiłosiernie. Próbowałem różnymi środkami jednak nie wiele pomagały. Jest specjalny płyn w aerozolu "na" piszczące paski. Pomaga jednak na 2-3 dni. Zdecydowałem się na wymianę wszystkich pasków na nowe. Piski całkowicie ustały ! I od roku jest cicho. Wydatek niewielki. Jest jednak inny problem. Po dużych przebiegach paski wyrabiają rowki w kołach pasowych i potem szczypią paski co powoduje pisk. Należy wtedy wymienić kółka pasowe.
Pozdrawiam |
Witaj. Mogą być dwa powody takiego stanu 1) źle dobrane paski 2) nie osiowo ustawione koła pasowe. Pozdrówka |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
altmarcin
Forumowicz
Auto: Pajero III 5d '01 2,5TD 115KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 177 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 08-03-2009, 12:47
|
|
|
w poprzednim aucie pasek tez mi piszczał, a środki typu wd40 pomagały na kilka dni, wymiana paska na trochę dłużej |
|
|
|
 |
|
|