[CA0]Mały tunning przednich świateł :) |
Autor |
Wiadomość |
pudel [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2006, 00:47 [CA0]Mały tunning przednich świateł :)
|
|
|
Witam, tak mnie nurtuje pewna kwestia, czy dało by się troszkę "ztjuningować" przednie reflektory w CA0? Być może ktoś z Was już to robił? Myślałem o zamalowaniu na czarno wszystkich elementów, poza odbłyśnikami i żarówkami oczywiście:) Dokładnie tak jak jest to w Carismie. Chętnie zobaczłbym fotkę po takim zabiegu. Przednie światła w moim miśku to chyba jedyna rzecz która mi się nie podoba
No i pytanie czy da się otworzyć jakoś refletory? Zastanawiam się czy nie należałoby podgrzać suszarką/opalarką miejsca łączenia szkła z obudową? |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 16-09-2007, 13:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 23 Paź 2005 Posty: 3205 Skąd: Szczecin
|
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2006, 11:23
|
|
|
piekarnik dobra rada ale lepiej i trudniej o zniszczenie w przypadku podgrzewania suszarka
tego spoiwa laczacego i delikatne rozkladanie reflektora. |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 26-05-2006, 12:17
|
|
|
Ja to robiłem...
Reflektor podgrzewałem opalarką - klosz scodzi bez problemu.
Gorzej z wyborem farby która będzie się trzymać szkła - ja użyłem takiej do przyciemniania lamp - było napisane że nadaje się też do szkła - niestety zlazła.
A co do wyglądu po takim przyciemnieniu to faktycznie auto dużo zyskuje.
Jak zrobisz to się pochwal jak wygląda i koniecznie powiedz czym malowałeś.
A może ktoś jeszcze robił i podpowie jaka farba się szkła trzyma? |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2006, 12:19
|
|
|
Piotras ponoc przyciemnial przednie lampy w CJO.Moze on by cos podpowiedzial.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2006, 12:23
|
|
|
Ale w CJ0 klosze są plastikowe... |
|
|
|
 |
pudel [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2006, 12:37
|
|
|
No myślę zastosować tą metodę "na piekarnik"
Nie chcę malować przedniego klosza, tylko odblaski wewnątrz odbłyśnika, może lepiej je po prostu zakleić czarną matową folią?
A może ma ktoś fotkę? |
|
|
|
 |
piotras
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 392 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-05-2006, 22:35
|
|
|
Fotka Ja swoje podgrzewałem opalarką tylko trzeba uważać zeby sie nie roztopiły "szkła" z przodu ( u mnie plastiki) ale u ciebie z tym problemu nie bedzie bo masz szklane. Z piekarnikiem bym nie ryzykował bo nie wiadomo co z tego wyjdzie. Moze być ok ale jak przedobrzysz to moze sie cos podeformować. Uważaj jak bedziesz sciagał szkło zeby w wyniku naprezen Ci nie pekło. Pozatym jak bedziesz malował to raczej kup dobrą farbe i podkład no i porzadnie odtłuść powierzchnie przed malowaniem. Moja farba okazała sie wytrzymać temp. w kloszu ale niestety od słońca porobiły sie burchelki z farby wiec bede musiał to poprawić tylko jakoś narazie mi sie nie chce |
_________________ Colt CJ0 1.6 GLX '97
Maciek Wisławski Edition
sprzedany 16.06.2008
Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm
 |
|
|
|
 |
pudel [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2006, 23:34
|
|
|
piotras napisał/a: | Fotka Ja swoje podgrzewałem opalarką tylko trzeba uważać zeby sie nie roztopiły "szkła" z przodu ( u mnie plastiki) ale u ciebie z tym problemu nie bedzie bo masz szklane. Z piekarnikiem bym nie ryzykował bo nie wiadomo co z tego wyjdzie. Moze być ok ale jak przedobrzysz to moze sie cos podeformować. Uważaj jak bedziesz sciagał szkło zeby w wyniku naprezen Ci nie pekło. Pozatym jak bedziesz malował to raczej kup dobrą farbe i podkład no i porzadnie odtłuść powierzchnie przed malowaniem. Moja farba okazała sie wytrzymać temp. w kloszu ale niestety od słońca porobiły sie burchelki z farby wiec bede musiał to poprawić tylko jakoś narazie mi sie nie chce |
Będę walczył! Dzięki za rady i fotkę. A jak już coś zrobię, to napewno się pochwalę |
|
|
|
 |
stankiew [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2006, 14:40
|
|
|
piotras, piotras mam pytanko gdzie znalazłeś progi to tego srebrnego CJ0-jak byś mógł dać do siebie jakis kontakt mam pare pytań a widze że jesteś z wawy!! pozdrawiam |
|
|
|
 |
|