Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA0]Mały tunning przednich świateł :)
Autor Wiadomość
pudel
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2006, 00:47   [CA0]Mały tunning przednich świateł :)

Witam, tak mnie nurtuje pewna kwestia, czy dało by się troszkę "ztjuningować" przednie reflektory w CA0? Być może ktoś z Was już to robił? Myślałem o zamalowaniu na czarno wszystkich elementów, poza odbłyśnikami i żarówkami oczywiście:) Dokładnie tak jak jest to w Carismie. Chętnie zobaczłbym fotkę po takim zabiegu. Przednie światła w moim miśku to chyba jedyna rzecz która mi się nie podoba :D
No i pytanie czy da się otworzyć jakoś refletory? Zastanawiam się czy nie należałoby podgrzać suszarką/opalarką miejsca łączenia szkła z obudową?
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 16-09-2007, 13:32, w całości zmieniany 1 raz  

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-05-2006, 07:22   

Co do otwierania poczytaj na MKP np TU polip4 dawał rade z piekarnikiem.
Pozdro i powodzenia
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2006, 11:23   

piekarnik dobra rada ale lepiej i trudniej o zniszczenie w przypadku podgrzewania suszarka
tego spoiwa laczacego i delikatne rozkladanie reflektora.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 26-05-2006, 12:17   

Ja to robiłem...
Reflektor podgrzewałem opalarką - klosz scodzi bez problemu.
Gorzej z wyborem farby która będzie się trzymać szkła - ja użyłem takiej do przyciemniania lamp - było napisane że nadaje się też do szkła - niestety zlazła.
A co do wyglądu po takim przyciemnieniu to faktycznie auto dużo zyskuje.
Jak zrobisz to się pochwal jak wygląda i koniecznie powiedz czym malowałeś.

A może ktoś jeszcze robił i podpowie jaka farba się szkła trzyma?

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2006, 12:19   

Piotras ponoc przyciemnial przednie lampy w CJO.Moze on by cos podpowiedzial.Pozdrawiam

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2006, 12:23   

Ale w CJ0 klosze są plastikowe...

pudel
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2006, 12:37   

No myślę zastosować tą metodę "na piekarnik" :lol:
Nie chcę malować przedniego klosza, tylko odblaski wewnątrz odbłyśnika, może lepiej je po prostu zakleić czarną matową folią?
A może ma ktoś fotkę?

piotras 
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Wysłany: 26-05-2006, 22:35   

Fotka Ja swoje podgrzewałem opalarką tylko trzeba uważać zeby sie nie roztopiły "szkła" z przodu ( u mnie plastiki) ale u ciebie z tym problemu nie bedzie bo masz szklane. Z piekarnikiem bym nie ryzykował bo nie wiadomo co z tego wyjdzie. Moze być ok ale jak przedobrzysz to moze sie cos podeformować. Uważaj jak bedziesz sciagał szkło zeby w wyniku naprezen Ci nie pekło. Pozatym jak bedziesz malował to raczej kup dobrą farbe i podkład no i porzadnie odtłuść powierzchnie przed malowaniem. Moja farba okazała sie wytrzymać temp. w kloszu ale niestety od słońca porobiły sie burchelki z farby wiec bede musiał to poprawić tylko jakoś narazie mi sie nie chce ;)

Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm

pudel
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2006, 23:34   

piotras napisał/a:
Fotka Ja swoje podgrzewałem opalarką tylko trzeba uważać zeby sie nie roztopiły "szkła" z przodu ( u mnie plastiki) ale u ciebie z tym problemu nie bedzie bo masz szklane. Z piekarnikiem bym nie ryzykował bo nie wiadomo co z tego wyjdzie. Moze być ok ale jak przedobrzysz to moze sie cos podeformować. Uważaj jak bedziesz sciagał szkło zeby w wyniku naprezen Ci nie pekło. Pozatym jak bedziesz malował to raczej kup dobrą farbe i podkład no i porzadnie odtłuść powierzchnie przed malowaniem. Moja farba okazała sie wytrzymać temp. w kloszu ale niestety od słońca porobiły sie burchelki z farby wiec bede musiał to poprawić tylko jakoś narazie mi sie nie chce ;)

Będę walczył! Dzięki za rady i fotkę. A jak już coś zrobię, to napewno się pochwalę :lol:

stankiew
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2006, 14:40   

piotras, piotras mam pytanko gdzie znalazłeś progi to tego srebrnego CJ0-jak byś mógł dać do siebie jakis kontakt mam pare pytań a widze że jesteś z wawy!! pozdrawiam

Odpowiedz do tematu