Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
25-05-2006, 23:42
Poszukiwanie skrzyni do Carismy 1.6, perypetie
Autor Wiadomość
arturro
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2006, 09:28   Poszukiwanie skrzyni do Carismy 1.6, perypetie

pierwotnie temat dotyczyl prosby do kogos o zajechanie do ASO w niemczech i angli ale postanowilem go zmienic na opis moich poszukiwan, a ze temat jest na czasie lub u niektorych bedzie, moze sie komus przydac.
auto wjechalo de serwisu 10 kwietnia i do tej pory nie wyjechalo.....

... i dowiedziec sie o koszt czesci do skrzyni?
Moj brat czesto jezdzi do Angli i moze przywiozlby mi czesci w cenie nizszej niz ponad 4tys zl. Jutro podalbym numery tych czesci.
Prosba jest po to abym juz swego braciaka wyslal z kasa, a nie czekal az wroci ponownie powie co, ile i jak i znowu pojedzie.
Jesli ktos bylby chetny i moglby pomoc prosze dac znac.

[ Dodano: 18-05-2006, 15:56 ]
w zawiazku z ogromnym zainteresowaniem tym tematem :D postanowilem wyslac maila do dealerow w niemczech, holandi, belgii i angli.
zobaczymy co mi odpisza o cenach czesci ktora jedna kosztuje 3025zl, a druga 1110zl (na marginesie koszt naprawy mojej skrzyni to 7025zl :lol: )

moze taka mala dygresja nt. stron, otoz najwlatwiej dealera znalazlem w holandii, nameczylem sie troche w niemczech ale za to w angli jest rozroznienie na tych co sprzedaja tylko auta i tych co sprzedaja rowniez czesci (niestety trzeba znac wojewodztwa/stany-nie wiem jak to sie tam nazywa).
w belgi tez dosc latwo znalazlem dealerow ale bez ich stron domowych i maili tak wiec do belgii ostatecznie nie wyslalem zapytania.

[ Dodano: 18-05-2006, 18:48 ]
wlasnie dostalem pierwsza odpowiedz:
Hi , PT NO MR916380 ?443.00+VAT
PT NO M485909 ?507.52+ VAT
the total invoice including vat is ?1116.86p

Please note that both these parts are not items we hold in stock but can
order for you.we would need pre payment and once we order we can not cancel.
i hope this has been of help.

[ Dodano: 18-05-2006, 18:51 ]
dostalem tez odpowiedz z jednego z polskich szrotow gdzie maja skrzynie za 1500zl tylko jest jeden problem, sprzedajacy twierdzi ze skrzynia od 1.8 i 1.6 niczym sie nie rozni :D a przeciez 1.6 90KM ma inna skrzynke niz 1.6 100KM, a co dopiero 1.8 - ze zrozumialych wzgledow sobie odpuscilem :D

[ Dodano: 25-05-2006, 23:31 ]
znalazlem skrzynie (raczej aso) z UK z przebiegiem 45tys. calosc ze wstawieniem i demontazem starej wyniesie 2300zl, pod koniec przyszlego tygodnia wyjezdzam autem na ulice....... prosto do lakiernika zlikwidowac rdze.

odnosnie maili ktore wyslalem (pisze o tym powyzej) dostalem tylko jedna odpowiedz z angli :-( , niemcy i holendrzy mnie olali lub nie znali angielskiego, who knows :-)
acha, czesc ktora w aso kosztuje 3tys u japaneza 2,7tys - myslalem ze rozniaca bedzie duuuzo wieksza ale 300zl zawsze to cos :)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2006, 23:51   

napisze jeszcze jak wygladalo poszukiwanie w polsce, otoz albo rozmawialem z kims zupelnie niekompetentnym (jak wyzej) u ktorego balbym sie cokolwiek kupic, albo skrzynie byly w podobnym stanie do mojej (poczatek padaczki).
po tym wszystkim balbym sie kupic skrzynie od niepewnego zrodla bez mozliwosci sprawdzenia i ewentualnej reklamacji.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2006, 08:42   

Artur - a co dokładnie dolega Twojej skrzyni? Może warto byłoby skonfrontować diagnozę w innym warsztacie?

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2006, 11:58   

w szczegoly sie nie zaglebialem ale wiem ze lozyska - out i jakas czesc ktora nie wystepuje odzielnie tylko z cala (jakas) obudowa, ogolnie tych MR czyli czesci do wymiany bylo sporo.
niechce mi sie ciagac po warsztatach bo pewnie tu bialymstoku nikt ic nie wie nt. skrzyn wiecej niz aso, wkoncu zajmuja sie tym od x czasu i nie musze podwazac ich kompetencji :)

Odpowiedz do tematu