Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:46
[Cari 1.8 '95] Początek produkcji - proszę o opinię
Autor Wiadomość
vadit 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-03-2009, 22:06   [Cari 1.8 '95] Początek produkcji - proszę o opinię

Witam.
Przeglądam forum od jakiegoś czasu i zamierzam nabyć swój pierwszy w życiu samochód :)

Znalazłem taką Carismę:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8011840

Jest to pierwszy rok produkcji i nie wiem czy jest sens się interesować tym rocznikiem.
Tyle co sam zauważyłem z wierzchu jedynie nieznacznie nie pasuje mi odcień zderzaków, czy może być to spowodowane różnicą materiałów (blacha/plastik)?
Czy cena tego samochodu jest adekwatna do stanu, wieku i wyposażenia?

Proszę, żeby Wasze fachowe oko oceniło ten samochód :)

EDIT:
Jeszcze jedna rzecz - jutro postaram się obejrzeć samochód osobiście. Nie wiem tylko jak sprawdzić czy klimatyzacja jest sprawna. Da się to zrobić bez dłuższej jazdy?

JackD
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2009, 22:37   

Zdjęcia pochodzą jeszcze z z lata, lub jesieni zeszłego roku, i nie wiadomo jaki jest stan tej Cari obecnie, Nie podany jest przebieg. Cena taka sobie. ale do negocjacji. CZyli targuj ostro, wg mnie ten rocznik nie jest wart więcej niż 7.000 zł.
POzdr.

mariob 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1,8
Wysłany: 07-03-2009, 22:39   

Kupilem ten rocznik na poczatku stycznia, narazie nie mam nic do zarzucenia, wiem co bedzie mi sie walilo ale wszystkie informacje jak i co naprawic znajdziesz na tym forum:), mozesz sie smialo targowac jakies 500zł powienien ci cene obnizyc:) tez dlugo szukalem i zastanawialem sie nad carisma ale wkoncu sie zdecydowalem i nie narzekam (odpukac:))

Piwor 
Mitsumaniak

Auto: 730d
Wysłany: 07-03-2009, 23:08   

Silnik ma 115 KM (85 kW), a nie 125. Cena dość wygórowana. Bądź, co bądź, to jest 95 rok.

ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 -

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 09-03-2009, 09:19   

Za dużo, zwłaszcza że ja kupiłem swoją w zeszłym roku za 10500 rocznik produkcyjny 1998 (jak się okazało według VIN wyprodukowany w lutym 1999). Co prawda 1.6 ale tylko 15KM mniej, bo mam wersję 100KM. W 1995 nie produkowali 1.8 DOHC GDI 125KM, więc to 1.8 SOHC 115KM.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 09-03-2009, 19:21   

na obrotomierzu brak oznaczenia GDI wiec to nie jest GDI tylko "zwykla" 1,8 115KM
z tylu prawdopodobnie oznaczenia Mitsubishi i Carisma sa za nisko przyklejone...
Pozdroo

vadit 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Wysłany: 09-03-2009, 20:19   

Byłem, oglądałem.

Faktycznie, tak jak piszecie jest to 115KM.
Z wierzchu i w środku wygląda bardzo dobrze. Przebieg zdaje się być prawdziwy. Nie wiem za to jaki jest jego stan techniczny, bo umówiłem się z właścicielem na obejrzenie auta w stacji diagnostycznej. Miał dzwonić wczoraj wieczorem żeby ustalić godzinę. Nie dzwonił do teraz ;)
Do tego nie jestem pewien czy klima była sprawna bo jak mówił nie używał jej od pół roku i sam nie wiedział czy działa.

Patrzyłem znaczki "Mitsubishi" i "Carisma" na innych ofertach w otomoto i zdarza się, że niektóre mają niżej.

Dzięki wszystkim za przyjrzenie się tej Cari. Czekam na następną sztukę :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi