Usmiech losu? |
Autor |
Wiadomość |
Darek21
Forumowicz
Auto: outlander2 pajero2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-03-2009, 18:08 Usmiech losu?
|
|
|
Witam i jak zwykle prosze o porade
4 tygodnie temu diler zablokowal dla mnie outlandera intens wplacilem mu zaliczke 3tys. I otrzymalem e-mailem umowe zamowienie samochodu. Dzisiaj znalazlem na stronie mitsubishi ze od 1 marca 2009 ten model stanial do 94tys za tydzien mam go odebrac jaka cene powinienem zaplacic? Ta z umowy czy targowac na nizsza?
http://www.mitsubishi.pl/NowyOutlander/Cennik.html |
|
 |
Karas
Mitsumaniak

Auto: Outlander II
|
Wysłany: 09-03-2009, 23:00
|
|
|
Jeżeli podpisałeś umowę przed 1 marca no to wydaje mi się że nie masz prawa żądać od dealera obniżenia ceny, ale myślę że możesz spróbować powalczyć o jakieś extra dodatki pamiętaj że dopóki nie zakupisz auta ty jesteś panem sytuacji |
_________________ Zarażony MitsuManią |
|
|
|
 |
AsiaKC
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-03-2009, 00:11
|
|
|
Staniały te egzemplarze, które nie zostały jeszcze sprzedane. Twój już został sprzedany, bo podpisałes umowę.
Co prawda możesz od umowy odstąpić, stracić 3 tys zaliczki a następnie podpisać nową umowę na to samo auto (o ile dealer się zgodzi). No i nie wiadomo co powie bank (nie wiem czy kupujesz na kredyt ale zakładam, że tak )...
Pogadaj z dealerem o dodatkowym upuście lub "prezentach" od firmy. |
_________________ Gość! I'm watching You
 |
|
|
|
 |
Woo
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse GSX | Outlander II
|
Wysłany: 10-03-2009, 10:47 Re: Usmiech losu?
|
|
|
Darek21 napisał/a: | Witam i jak zwykle prosze o porade
4 tygodnie temu diler zablokowal dla mnie outlandera intens wplacilem mu zaliczke 3tys. I otrzymalem e-mailem umowe zamowienie samochodu. Dzisiaj znalazlem na stronie mitsubishi ze od 1 marca 2009 ten model stanial do 94tys za tydzien mam go odebrac jaka cene powinienem zaplacic? Ta z umowy czy targowac na nizsza?
Ja tak z ciekawości, gdzie masz info, że te ceny są od 1 marca 2009? Ja po tych cenach już kupowałem na początku lutego, a na stronie były od początku roku (przynajmniej)... Chyba ktoś Cie w balona zrobił jak podpisałeś umowę po pełnych cenach bez rabatu za 2008 rocznik...
Pozdrawiam,
Woo |
|
|
|
 |
Darek21
Forumowicz
|
Wysłany: 10-03-2009, 11:02
|
|
|
Na stronie Mitsubishi jest napisane ze ceny obowiazuja od 1 marca. Wyglada na to ze jest to wyprzedaz wyprzedazy rocznika 2008.
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 10-03-2009, 11:21 Re: Usmiech losu?
|
|
|
Woo napisał/a: | Darek21 napisał/a: | Witam i jak zwykle prosze o porade
Ja tak z ciekawości, gdzie masz info, że te ceny są od 1 marca 2009? Ja po tych cenach już kupowałem na początku lutego, a na stronie były od początku roku (przynajmniej)... Chyba ktoś Cie w balona zrobił jak podpisałeś umowę po pełnych cenach bez rabatu za 2008 rocznik...
Pozdrawiam,
Woo |
Nieco sie mylisz bo wersja intense do konca lutego byla wlasnie w cenie ok 100tys zl.
Od marca jest nowa cena - rabat 15tys - czyli ok 95tys zl.
Rowniez wersje invite zyskaly rabat 15tys zl w miejsce 10tys jak bylo poprzednio.
pozdr
dab |
|
|
|
 |
Darek21
Forumowicz
|
Wysłany: 10-03-2009, 14:15
|
|
|
Wszystko jest na dobrej drodze rozmawialem z dilerem , powiedzial ze bedzie probowal cofnac fakture i samochod bedzie w cenie aktualnej tj. 95tys . Jezeli mu sie nie uda to dostane dodatki ktore zamowilem gratis i sumie wyjdzie prawie na to samo.
Jak juz odbiore samochod to napisze ostatecznie. DILERA polece na koniec zgodnie z zasada nie chwal dnia przed zachodem slonca |
|
 |
Karas
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-03-2009, 15:39
|
|
|
Czyli tak jak mówiłem zanim kupisz to ty jesteś panem |