|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi Colt CAO 1.6 GLXi |
Autor |
Wiadomość |
yiabol [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2006, 11:11 Mitsubishi Colt CAO 1.6 GLXi
|
|
|
Witam interesują mnie dane techniczne tego Auta.
Osiągi + wymiary i masa. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 27-05-2006, 11:20
|
|
|
osiagi :
bardzo dobre wycina wiekszosc miejskich aut.
od 0 do 100 km/h w ok 8 sekund
masa ok 800 czy 900 kg
wymiarow nie znam |
|
|
|
 |
yiabol [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2006, 11:28
|
|
|
aha ale czy dysponuje ktoś danymi katalogowymi ?
Często takie czasy do setki okolo bywają mylne ( bez urazy )
No i waga. |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2006, 11:39
|
|
|
Porsze
 |
|
|
|
 |
yiabol [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2006, 11:46
|
|
|
Dzięki za odpowiedz.
Szczerze powiem że troszkę się zawiodłem 113 koni w tak małej masie powinno mieć
(chyba) lepsze osiągi.
Napotkałem również na wersje 85KW - 115 koni czym różni się od wyżej wymienionej?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 27-05-2006, 11:53
|
|
|
Nie ma wersji 115KM... komus sie rypnęło....
Co do osiągów... dziwne wnioski wysnuwasz... jak dla Ciebie 113koni w tej masie w stosunku do osiągów to LIPA... ot ja już nie wiem... kup sobie może jakiegos "NIEMCA" wtedy zobaczysz jak to jest... masa, moc, osiągi, SPALANIE benzynki...
Jak dla mnie silnik 1.6 w coltach i lancernikach 113KM na jednym wałku, to silniczek którego może pozazdrościc wiele innym marek aut... wykluczając HONDĘ...
Może to być trochę stronnicze ale w mojej ocenie to jest tak...
na 1 miejscu ustawiłbym silniki z serii DOHC 1,6 - 1,8 - 2,0
na 2 miejscu podobnie tylko na jednym wałku
później reszta... biorę pod uwage... polskie paliwo i warunki eksploatacji - oraz koszty eksploatacji/....
Pozdrawiam |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 27-05-2006, 12:05
|
|
|
heh mam podobne zdanie do Romela.
silnik 1,6 przy masie jaka ma Colt robi z niego małego diabełka, wycina wiekszosc golfow II, III ,czy tez IV
nie mowiac o Calibrach czy tez jakis BMW.
moj lancernik wycinał większość zwyklych aut (ludzie mieli zdziwione miny ze to niby takie zwykle kombi a jak grzeje), ale zdarzalo sie wyciac tez troche nowsze nigdy nie zapomne miny lysego kolesia ktory chcial poszpanowac przed jego szmula jaki to on jest dobry w jego fiescie diselku , no i byla tez jedna porazka ) .
jezeli sie zawiodles to proponuje colta 1,8 140 kucy. ale znalezienie nie zarznietego auta w polsce graniczy z cudem . |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2006, 12:13
|
|
|
ja tam na mojego nie narzekam osiagi mial zadowalajace(teraz juz nie wystarczaja szukam cos szybszego) ale autka 8sekundowe dostawaly w dupke. Wiekszosc aut poruszajacych sie po polskich drogach jest wolniejsza;) |
|
|
|
 |
yiabol [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2006, 12:17
|
|
|
heh źle się zrozumieliśmy Juz napisałem na priv do kolegi ROMELa aby nie zaśmiecać forum...
Jesli chodzi o moc którą dysponuje Colcik przy pojemności 1.6 to jest dobra
ale spodziewałem się troszeczke mniejszych czasów do 100 niz te (prawie) 10 sek.
W końcu autko waży na tyle niewiele ze powinno być zrywniejsze - tu np porównanie
do Renault Thalia które przy silniczku 1.4 98 koni do setki rozpędza się w nieco ponad
10 sek (10,5) a to troszeczke daje do myślenia nieprawdaż?
oczywiście czasy do 100 nie są najważniejsze - jak jest z komfortem jazdy oraz z twardością zawieszenia?
Jaka jest optymalna prędkość podróżna tego auta?
No i oczywiście jak z eksploatacją ? Słyszałem ze Colty słyną z niezawodności... czy to prawda?
A jak się mają ceny częsci? |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2006, 12:27
|
|
|
Powiem tak postaw renault thalie i colta , renowka dostanie w dupe z kilka dlugosci i colt zniknie jej z horyzontu niedlugo, to jest znecanie sie nad slabszym. Te 9,8 do setki to w rzeczywistosci przy zdrowym egzemplazu jest ok 8 sek do 100.
zawieszenie, troche twardsze niz normalne auta, dla mnie na plus, w zakretach fajnie sie prowadzi. trasa wylotowa z olsztyna na ostroleke - jeszcze nie spotkalem auta ktore potrafilo sie za mna utrzymac w zakretach(no oczywiscie nie jechalo za mna zadne sti ani evo).
Predkosci? no coz obwodnica trojmiasta predkosc przez cala obwodowke ponad 200km/h i sie silniczek nawet nie zagrzal, paliwa ubylo ale na czyms musi jechac;]
na trasie chyba optymalnie 120km/h i samochod za duzo nie spali.. Ladnie sie kreci i az sie chce go ciagnac pod czerwone pole. Da sie wyprzedzac auta na 5:) no ale co to za przyjemnosc?:D
jak dobrze eksploatowany i wymieniane wszystko na czas to nic sie nie ebdzie psuc. |
Ostatnio zmieniony przez deenbe 27-05-2006, 12:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2006, 12:29
|
|
|
Jackie zdaje się kiedyś o tym pisał. Czasy przyspieszeń w autach japońskich (wyprodukowanych w Japonii) podawane są dla obciążonego auta. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 27-05-2006, 13:08
|
|
|
yiabol napisał/a: | heh źle się zrozumieliśmy Juz napisałem na priv do kolegi ROMELa aby nie zaśmiecać forum... |
przepraszam ze to napisze, ale jezeli tak piszesz bedac nowym to nie wroce Ci tu swietlanej przyszlosci .
a jezeli mowa o zasmiecaniu forum to to o co pytasz omawiane bylo juz kilka razy .
jezeli mowisz ze thalia taka szybka to kup sobie thalie a potem narzekaj ze Ci elektryka plonie, ze auto nie chce odpadal , albo ze serwis jest drogi . |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 27-05-2006, 13:34
|
|
|
Rafał... spokojnie...
Ja równiez nie rozumię Kolegi toku myślowego ale... nie wolno wróżyć itd... ta nie ładnie
Ale tak czy inaczej... porównywanie Miśka z Renówka to juz lekka przesada... to że Żabojady są mocni w ilości wypuszczanych przez siebie różnych modeli to fakt.... ale nic poza tym.... Sam byłem świadkiem jak na A4 - odcinek Wrocław-Strzelin koles stał dziesieć metrów od auta i płakał jak dziecko patrząć na auto - Renault Clio - które było całe w płomieniach... powtarzam CAŁE... do dzisiaj jest wyjarany asfalt w tym miejscu... a autko miało dwa miesiace od zakupu...
Proponuję coś z silnikiem odrzutowym poszukać... będzie Git do setki...
Teraz całkiem poważnie... Czym do tej pory kolega jeździł?? na jakiej podstawie określasz że MASA + MOC (osbijając na spalaniu) daje słaby wynik...przy silniku 1,6... dziiiiwne....
No nic... Pozdrawiam raz jeszcze = i polecam troszkę literatury motoryzacyjnej... lub tez testów w rzeczywistości.... |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2006, 13:42
|
|
|
Rafi - nie unoś się. Kolega jest nowy, a forum się rozrosło - trudno doszukać się wszystkiego i wszystko przeczytać w kilka godzin.
yiabol, jeśli poszukujesz auta szybkiego, które mogłoby konkurować z Coltem CA0, to na pewno nie będzie to Thalia 1,4. Thalię 1,4 to można Coltem 1,3 objechać. Thalia to dupowóz i jakoś nawet nie mogę sobie uzmysłowić, jak czymś takim można szybko (a bezpiecznie) jeździć (kanapowate zawieszenie, długi tył). Dobre, sztywne zawieszenie Colta i znakomite prowadzenie nie dadzą szans Thalii, podobnie jak wysoko kręcący silnik. Co innego Clio 1,6 - 110 koni czyni z tego auta diabła i objechanie Peugota 2,0 czy Vectry 2,0 też nie jest trudnym wyzwaniem. Sprawdzone |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|