|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czy to fabryczna przejściówka, czy też jakiś "szczepan& |
Autor |
Wiadomość |
mniechcial [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2009, 10:29
|
|
|
W dowodzie rejestracyjnym mam jak byk wpisane tylko 14 znaków. Nie zaglądałem teraz pod maskę, bo nie mam takiej możliwości, ale z tego co kojarzę, to też taki nr mam wybity na tabliczce. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 11-03-2009, 11:21
|
|
|
vin - 17 znaków, inaczej ciężko powiedzieć, może coś skorodowało, lub zostało usunięte mechanicznie |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
mniechcial [Usunięty]
|
Wysłany: 14-03-2009, 18:10
|
|
|
Hmmm, dzis ogladalem przegrode silnika i na moje oko nie wyglada to źle (choć nigdy nie widziałem ani przebijanych numerów, ani wspawywanych blach z vinem). Poniżej jak dobrze pójdzie to widoczne będą zdjęcia, które dziś zrobiłem. Czekam na wszelkie sugestie, co do sposobów rozwiązania wątpliwości. Pierwsze zdjęcie może sugerować ze tabliczka zostala przyczepiona po jakichs manipulacjach z blachą pod spodem, ale tak jak napisalem wczesniej, prosze o weryfikacje przez bardziej doswiadczonych ode mnie.
foto1
foto2
foto3 |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 14-03-2009, 19:49
|
|
|
masz F3A21 ?
to oznacza trzybiegowy automat!
myślę, że Twoje auto jest ściągnięte z Ameryki płn tylko na tamten rynek szłyby takie , potwierdza to też brak światła przeciwmgielnego tylnego i stąd jego dziwny sposób montażu
podejrzeam jakąś uboższą wersję |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
mniechcial [Usunięty]
|
Wysłany: 14-03-2009, 20:02
|
|
|
Automat jest trzybiegowy.
Wskazanie na tamten kontynent ma sens, gdyż przecież u nich gaźniki stosuje się w samochodach, chyba nawet do dziś. Czy istnieje możliwość wymiany układu dolotowego na europejski (bo gaźnik to już mam, ale na razie nie pasuje)? |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 15-03-2009, 10:54
|
|
|
w 100% popieram wypowiedź tomusn.
Czy się da? wszystko się da, skrzynię też możesz bezproblemowo manulem zastąpić |
|
 |
mniechcial [Usunięty]
|
Wysłany: 15-03-2009, 11:36
|
|
|
A spróbujcie pomóc mi i zaproponować coś co nie pochłonie dużo pieniędzy. Noszę się z zakupem nowego samochodu w przyszłym roku, więc chodzi mi na razie o naprawę dolotu, by samochód dostał przedłużenie przeglądu - mam też w nim LPG, który przez problemy z gaźnikiem nie jest wyregulowany i używany, a na przeglądzie powiedzieli mi, że jak nie będą w stanie zmierzyć składu spalin na pb i lpg, to nie podklepią przeglądu.
[ Dodano: 27-03-2009, 15:06 ]
Cały czas waham się czy reanimować ten egzemplarz, czy przeczekać jakoś do przyszłego roku (na ten rok w planach nabycie własnego eM) i wtedy kupić coś porządnego (zastanawiam się nad Galem EA). Czy ktoś z okolic Warszawy mógłby wycenić pi razy drzwi koszty wymiany silnika na 4g92? Czy można np. wymienić tylko dolot z gaźnikiem na wersję europejską? |
|
|
|
 |
|
|