|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Chooper 18-03-2009, 22:28 |
Potrzebuje numery czesci, zamiennikow |
Autor |
Wiadomość |
rasiak1980
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Pomógł: 30 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Posty: 997 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 18-03-2009, 17:16 Potrzebuje numery czesci, zamiennikow
|
|
|
Potrzebuje numery części, zamienników, opora amortyzatora, łożysko amortyzatora przód do carismy po lifcie 2000 rok
[ Dodano: 19-03-2009, 02:09 ]
ewentualnie miejsca w UK gdzie można coś takiego dostać pomocy bo wszedzie odsyłają mnie do serwisu a tam ceny makabryczne |
|
|
|
 |
jolly69
Mitsumaniak

Auto: Carisma '99 1,6 GL +LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Paź 2007 Posty: 267 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 21-03-2009, 22:49
|
|
|
wejdź tu http://sklep.intercars.com.pl/
wybierz ekatalog i wyszukaj swój model auta.. można znaleźć niemal wszystkie części, w tym zamienniki razem z ich oznaczeniami. |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

|
Wysłany: 23-03-2009, 02:15
|
|
|
dzięki ale nie dokładnie o to mi chodziło. chodziło mi o numer części taki żeby mogli znaleźć według katalogu zamiennik do mojego auta aczkolwiek z tym jest problem w Anglii po prostu niektórych zamienników nie sposób dostać i wtedy odsyłają do dealera a ceny wiadomo :/ za jeden drążek stabilizatora (śruba z 4 gumowymi podkładkami) krzyczeli 85 funtów zamiennik po długich poszukiwaniach udało się dostać 27 funtów za dwie sztuki czyli siedmiokrotnie niższa cena. generalnie serwis mitsu w Anglii drogi a z częściami lipa (gorzej jak w Rosji powaga) |
|
|
|
 |
kornel
Forumowicz
Auto: carisma 1.8gdi `99
|
Wysłany: 24-03-2009, 20:41
|
|
|
Rasiak blagam napisz gdzie dostales te zamienniki do drazkow stabilizatora,bo w mitsu chca 50f. kombinowalem z innych aut,ale ciagle stuka. daj namiar.please |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

|
Wysłany: 25-03-2009, 01:49
|
|
|
sklep "nyanza" w Coventry około 27 funtów za dwie sztuki "blue print" i tak u ciebie jest tanio w serwisie u mnie za jeden chcieli 86 funtów wyśmiałem ich, jeżeli to ta sama cześć o której myślę (prosta śruba z 4 podkładkami metalowymi 4 podkładkami gumowymi i rurka stalowa ?) długo musiałem sprzedawce molestować żeby raczył swoje 4 litery ruszyć poszperać w innych katalogach z zamiennikami w końcu znalazł. jakby co możemy się dogadać mogę kupić i ci przesłać normalnie pocztą jakby co napisz na e-mail-a kulcio1@wp.pl dane samochodu i co dokładnie potrzebujesz, mi również ciągle stuka po wymianie drążków z tym że już mi tak autkiem nie kolibie na boki, jak skompletuje części wymieniam amortyzatory które już kupiłem L,P, wahacze L,P , oporę amortyzatora L, P i łożyska amortyzatorów L,P. tarcze i klocki spowalniacza przedniego, znajomy anglik śmieje się że tyle ile w to auto ładuje to bym sobie lepsze kupił a mi się jakoś spodobało moje autko przynajmniej wiem co mam do zrobienia i na czym stoję po tej naprawie dam znać czy uciszyło się ale to dopiero za miesiąc jak wszystkie części będę miał teraz poluje na oporę i łożyska i to jest dopiero wyzwanie!!! dla tego założyłem ten temat żeby dowiedzieć się jakie numerki mają te części bo jak się rzuci samą nazwą to Anglicy nie kiwną nawet palcem żeby zobaczyć w katalogu tylko odeślą do dealera. takie du...ska leniwe. możesz ewentualnie podpasywać innego samochodu z tego co wiem chyba do jaguara jakiegoś starszego modelu podobne wstawiałem ale nie dam głowy że ten sam wymiar. a tu masz info o tym sklepie: NYANZA |
|
|
|
 |
kornel
Forumowicz
Auto: carisma 1.8gdi `99
|
Wysłany: 25-03-2009, 18:13
|
|
|
dzieki za info |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

|
Wysłany: 26-03-2009, 03:07 POMOCY!
|
|
|
niech mi ktoś poradzi jakieś numery zamienników tej części ale do carismy 2000 rok i czy przypadkiem nie pasują z mitsubishi lancer? albo jakiś innych modeli bo gdziekolwiek bym się nie udał odsyłają mnie do dealera a wiem że do innych modeli mają zamienniki tej części część |
|
|
|
 |
|
|