|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:37 |
[Cari 1.8 GDI] Poszukuje niesprawnej Carismy |
Autor |
Wiadomość |
niki_ala
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8GDI 1998
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-03-2009, 01:17 [Cari 1.8 GDI] Poszukuje niesprawnej Carismy
|
|
|
Witam!!
Opowiem wam moją nieszczęśliwą historię!!
Prawo jazdy zdałam w lipcu tamtego roku, jako prezent ślubny w październiku dostałam samochód który mi się bardzo podobał, Mitsubishi Carisme 1,8 GDI wersje bodajże LS, czyli z automatyczną klimatyzacją ( po mojemu po prostu komputerkiem), Pewnie większość z was skarci mnie że to jest za dobry samochód na pierwsze auto, wiem o tym ale postawcie się w mojej sytuacji, kto by nie wybrał lepszego samochodu od gorszego, jeszcze jak miałam propozycje nad Audi A6 lub A4, Passatem B5, choć na początku jak sama szukałam sobie auta to moim marzeniem był samochodzik w cenie do 6 tysięcy, a tu mi w komisach ojczulek proponuje Audiczki, Carismy to kto by nie wybrał takiego auta!!
I teraz tego żałuję, dostałam nauczkę ale o tym późnej.
Zakochałam sie w tym samochodzie,był po prostu piękny srebrny metalik z tym komputerkiem w środku,dzięki czemu o wiele lepiej wyglądał niż CARI z pokrętłami. Moim zdaniem tuningowanie takiej Carismy to coś strasznego, bo po co jak te samochody są same w sobie piękne.
No ale co z tego, jak pojeździłam tym samochodem 3 miesiące.
Jestem letnim kierowcą z zachodniopomorskiego, w pierwszą moją zimę wylądowałam na wsi na Warmii i mazurach. Bardzo pewnie się czułam za kierownicą, tego pechowego dnia jeździłam tą trasą 4 razy,ale ten 5 raz był katastrofalny w skutkach. na blacie miałam 60 km/h spory kawałek przed ostrym sakrętem postanowiłam delikatnie zwolnić i leciutko wcisnęłam hamulec wpadłam w poślizg, zarzuciło nas w prawo na barierkę, nie chcąc w nią uderzyć odbiłam w lewo i dalej nie pamiętam, nie wiem czy zamknęłam oczy, czy straciłam przytomność, nie wiem, mój mąż mówi że też nie pamięta samego uderzenia po śladach mi sie wydaje że samochód prawie wykręcił i ściągnęło mu tył do 3 metrowego rowu.Na szczęście było dużo śniegu i to złagodziło upadek, nam się nic nie stało, ale za to moja kochana Cari:( ... Klapa z tyłu się otworzyła i złożyła sie jak harmonijka szyba tylna prawa poszła razem z drzwiami, dach ścięty, słupek wgnieciony, błotnik prawy ucierpiał, maska delikatnie także oberwała zderzak poszedł razem z lampą przednią.
Nie martwcie sie zapłaciłam już na miejscu za swoją głupotę. Kiedy wyszliśmy z samochodu przyjechała policja wlepiła mi mandat 300 zł i 6 pkt i zabrała dowód rejestracyjny, bo zapomniałam dopisać ze poszła przednia szyna.
Mi sie wydawało że upadek nie był aż tak silny, przynajmniej patrząc ze my w ogóle nie ucierpieliśmy, ale blacharze i lakiernicy wycenili samą robociznę na 5 tysięcy plus do tego muszę kupić klapę bagażnika, dach, szybę prz, drzwi, zderzak błotnik, czyli wyszło nam tak mniej więcej za wszystko co najmniej 7 tysi.
Mam nauczkę tylko szkoda że tak drogą.
Samochód jest na chodzie, nic innego nie ucierpiało, oprócz blach, pewien mechanik mi doradził abym znalazła drugą taka niesprawną bo w końcu silnik mam oraz skrzynie itd. a tak jednak będzie taniej niż kupić nową, albo też znaleźć anglika bo mam całą tablicę do przekładki.
Więc proszę was o pomoc!!!
Poszukuje niesprawnej albo naprawdę taniej Carismy ze zdrowymi blachami.
Carisma 1,8 GDI
roczniki 1997-2000 starszy model
z automatyczną klimatyzacją (komputerkiem)
może być europejczyk lub anglik
BARDZO WAS PROSZĘ O POMOC, może ktokolwiek widział ktokolwiek wie gdzie taką Cari znaleźć. Szukam takiej w cenie do 6 tysi |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 25-03-2009, 01:25
|
|
|
przykro mi Ale najwazniejsze ze wam sie nic nie stalo a i Cari Was ochronila jak nalezy
Szukalas tutaj juz
http://www.motoallegro.pl...=Carisma+anglik
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
niki_ala
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8GDI 1998
|
Wysłany: 25-03-2009, 01:42
|
|
|
Na allegro jestem parenaście razy dzinnie, co się okazało takie Cari jak moja są strasznie trudno dostępne. Pokazała się teraz na Allegro która by mi pasowała, ale co z tego jak jest uszkodzona:/ http://moto.allegro.pl/it...ani_anglik.html
Teraz się podzielę tym co odkryłam szukając bliźniaczej Cari dla siebie. Modele z moim "komputerkiem" różnią się wyposażeniem 4 pod, 4 el szyby, jak każda GDI znaczkami w odpowiednim miejscu oraz antenką wychodzącą z tyłu samochodu u mnie po prawej stronie. Jak szukałam samochodu na aukcjach angielskich to były różne "GDI"
bez znaczka z tyłu albo po bokach z jedna rurą wydechową, z antenką z przodu lub na dachu.
Ja np. swoja kupiłam za 11000tys wyglądała ekstra mój tata mechanik ją oglądał. 121 tys przebiegu. Nic dodać nic ująć umknęło nam to że zderzak tylny przy kole był nie domalowany i był czerwony, a po wypadku zszedł z prawej strony prawie cały lakier i farba i ukazała się bejca. Cały bok był klepany, gdzyby nie wypadek to bym sie raczej nie dowiedziała.
NADAL PROSZE O POMOC W ZNALEZIENIU DLA MNIE CARI |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 25-03-2009, 08:13
|
|
|
niki_ala napisał/a: | bez znaczka z tyłu albo po bokach z jedna rurą wydechową, z antenką z przodu lub na dachu. |
to tylko świadczy o ich bogatej przszłości najczęsciej wypadkowej. GDI W LS musi mieć 2 rury wydechowe, antene z tyłu, oznaczenia GDI na karoserii, przednie halogeny, lusterka i klamki w kolorze. Ponadto przetłoczenia pod zderzakami przednim i tylnym mają być oba albo czarne, albo oba w kolorze zderzaków. Więcej o dokładnym wyposażeniu w GDI znajdziesz w temacie "Wyposażenie w carismie"
pozwodzenia |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 25-03-2009, 09:29
|
|
|
Oczywiście cieszę się że Wam nic się nie stało ale co do samochodu to JA bym zrobił inaczej.
Sprzedaj to co masz i szukaj innej Cari, za rocznik 99-01 zapłacisz ok. 15tyś. może nie będzie tak wyposażony jak twoja , może trafisz nie bitą. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
|
|