Gdzie tankujecie? |
Autor |
Wiadomość |
polbo
Mitsumaniak Karpik egzotyczny :)

Auto: Colt CJ1A 1.3 ['96]
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-03-2009, 20:18 Gdzie tankujecie?
|
|
|
Witajcie,
Osobiście tankuje na Lotosie (obwodnica, Batalionów Chłopskich 8).
To tak z przyzwyczajenia, bo tam zaopatruje się tata, a swoim i za swoje jeżdżę stosunkowo od niedawna i nie miałem okazji wypróbować innych stacji.
Macie jakieś sprawdzone, lub te które najlepiej omijać szerokim łukiem?
Zastanawiam się na Shell'em na Powstańców Warszawy, bo też jest mi po drodze :) |
|
|
|
 |
MMC
Mitsumaniak
Auto: Lancer 1.8 + Smart
|
Wysłany: 25-03-2009, 21:58
|
|
|
Na co dzień tankuję na Shell'u na Krakowskiej V-Power Racing, jak jest drogi to zwykły V-Power i silniczek na obydwu chodzi super, na Powstańców Warszawy (właściwie na Hetmańskiej) jak mam po drodze też, nigdy nie miałem problemów z paliwem z Shell'a (leje nawet do kosiarki ). Jeżeli chodzi o Lotos na Batalionów-tankowałem tam 98 dopóki mi wtryskiwacz w Colcie nie wysiadł (co gorsza nie chcielii mi go na gwarancji wymienić, bo stwierdzili, że go uszkodziłem sam-mechanicznie, nie wiem po co ). Szczerze mówiąc wątpie, żeby to była wina paliwa z Lotosu, ale nie chce się przekonać. |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
|
Wysłany: 25-03-2009, 22:54
|
|
|
Panowie a co sadzice o paliwie z Auchan???? Niby ludzie psiocza ale moim zdaniem lepsze niz na Orlenie... Mój misiek ma po nim lepszego kopa albo mi sie wydaje.... |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
MMC
Mitsumaniak
|
Wysłany: 25-03-2009, 23:34
|
|
|
A czy tam przypadkiem nie mają paliwa właśnie z Orlenu? Koledzy, którzy tam tankują od dłuższego czasu nigdy nie mieli żadnych problemów, także nie jest złe. Na marginesie jeszcze powiem, że na paliwach BP auto ma strasznego muła... |
|
|
|
 |
Tweety
Mitsumaniak

Auto: colt '93- 1.3 GLi
|
Wysłany: 26-03-2009, 08:03
|
|
|
Na Auchan na pewno mają z orlenu - sama widziałam cysterny. Ja z przyzwyczajenia tankuję na orlenie, na skrzyżowaniu lubelskiej z warszawską lub na lubelskiej. Nie polecam tankowania na Leclercu, podobno paliwo dobre, ale ja jakoś zawsze jak tam zatankowałam to przejeżdżałam mniej km niż powinnam... |
_________________ Chyba widziałam kotecka!!! |
|
|
|
 |
polbo

|
Wysłany: 26-03-2009, 17:52
|
|
|
Dzis popytałem troche znajomych i ze swojej strony mogę dodać, że nie polecali mi Shell'a (tego koło wiaduktu [PKS podmiejski]) - inne -> tak. Leclerc - podobno niezłe paliwo, sam nie miałem okazji tankować.
Zastanawia mnie jakie paliwo mają na stacji EKSA koło Politechniki (po przeciwnej stronie Shella)
...a i jeszcze jedno - podobno na WATKEMie straszny syf mają |
|
|
|
 |
MMC
Mitsumaniak
|
Wysłany: 26-03-2009, 19:35
|
|
|
A dlaczego odradzali Shell'a koło wiaduktu? Mi się wydaje, że wszystko jedno jaki Shell, bo przykładowo V-Power Racing i tak z Niemiec ściągają, jeżeli chodzi o Eurosuper, chyba jest z Orlenu...
Co do WATKEMu-jak jeszcze miałem Suzuki i tam zatankowałem to mi się tłumik roz... zepsuł |
|
|
|
 |
tom1312
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 SOHC 16V GLS +LPG
|
Wysłany: 26-03-2009, 23:57
|
|
|
Ja tankuję przeważnie na Bliskiej na ul. Przemysłowej za RCMB. Mają dobre paliwo (zarówno LPG i Pb) przy umiarkowanych cenach. Co do EKSY to bodajże raz tam tankowałem (studiuje na Polibudzie ) i autko fajnie jeździło. Kumpel ostatnio zaczął tankować gaz na Shell'u tym naprzeciwko Politechniki i też nie narzeka niby. Stanowczo odradzam Źródełko- paliwa kiepskiej jakości (na gazie wyszło mi spalanie 15l/100km przy mieszanej jeździe -oszukują ) |
_________________ "Mitsu" i wszystko jasne
01388/KMM
 |
|
|
|
 |
polbo

|
Wysłany: 28-03-2009, 13:55
|
|
|
tom zapomnialem o tej na Przemysłowej, tata tam tankował wcześniej i mają dobre paliwo - teraz jakoś nie jest po drodze
//a ja też na PRz studiuje
--
Co do shell'a pod wiaduktem - przekazałem wieści zasłyszane - sam nie potwierdzam, ani tez nie zaprzeczam |
_________________ Artificial intelligence is no match for natural stupidity.
 |
|
|
|
 |
ann87
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer '93 1.6 v16
|
Wysłany: 28-03-2009, 20:18
|
|
|
A ja jak tylko mam okazje to tankuje na Auchanie LPG i sobie chwale A tak bardziej po drodze to na wylocie z Rzeszowa na Podkarpackiej też tylko LPG bo benzyne to za wschodnią granicą
A tak na marginesie to też studjuje na PRz |
_________________ Z idiotą się nie dyskutuje, najpierw zniży cię do swojego poziomu a potem pobije doświadczeniem! |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 28-03-2009, 22:21
|
|
|
ann87 napisał/a: | A tak na marginesie to też studjuje na PRz |
mieszkasz w akademikach?
PO benzynke na uKRAINE???? |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
|
|
|
 |
ann87
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer '93 1.6 v16
|
Wysłany: 29-03-2009, 16:14
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: | ann87 napisał/a: | A tak na marginesie to też studjuje na PRz |
mieszkasz w akademikach?
PO benzynke na uKRAINE???? |
Wynajmuje mieszkanie bo płace z tego co wiem bardzo podobnie jak na akademikach a pokój mam swój ;] A benzyna z Ukrainy ale sama jeżdze to wiem co tankuje bo od kogoś kupować wschodnią to nie polecam. |
_________________ Z idiotą się nie dyskutuje, najpierw zniży cię do swojego poziomu a potem pobije doświadczeniem! |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
|
Wysłany: 29-03-2009, 19:59
|
|
|
był czas kiedy regularnie jeździłem przez Rzeszów co dwa tygodnie tankowałem wtedy albo na BP obok Tesco albo na Auchan i było ok. Teraz mam swojego dostawcę |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 29-03-2009, 20:36
|
|
|
ann87, ja tez na Ukrainke jeżdze sam. NIewiem czy w poniedziałek sie nie wybiore. Co sadzisz o jej jakosci?
PS A wiec mieszkasz w Rzeszowie. Wiec obecnosc na jakims spociku bedzie obowiazkowa
Bliska na E4 tez jest Ok paliwko ale Orlen jakos stram sie unikać... |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
|