|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kratka powraca...koniec ery pick-up'ow? |
Autor |
Wiadomość |
HugoOrmo
Forumowicz Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 460 Skąd: Frei Stadt Danzig
|
Wysłany: 26-03-2009, 16:08 Kratka powraca...koniec ery pick-up'ow?
|
|
|
Tak jak w temacie...zastanawiam sie czy teraz forum L200 nam sie nie uszczupli bo o nowych posiadaczy Hilux'ow, Navar czy L200 to chyba raczej bedzie ciezko...
pzdr |
_________________ Kazio i Izabel = WNMPSG - Wielka Nieskonczona Milosc Po Sam Grob
 |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 26-03-2009, 16:17
|
|
|
HugoOrmo napisał/a: | Tak jak w temacie...zastanawiam sie czy teraz forum L200 nam sie nie uszczupli bo o nowych posiadaczy Hilux'ow, Navar czy L200 to chyba raczej bedzie ciezko |
wydaje mi sie ze nie bedzie az tak zle...ludzie polubili pick-upy za ich uzytecznosc: na codzien mozna szalec w terenie a wieczorkiem podjechac pod dobry teatr
Ale z pewnoscia czesc ludzi zamiast na przykladowego l-200 spojrzy teraz takze na Outlanderka...
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
|
Wysłany: 26-03-2009, 17:22
|
|
|
Jeszcze Elzbieta nie zginela, poki my zyjemy |
_________________ nam |
|
|
|
 |
Bartman [Usunięty]
|
Wysłany: 26-03-2009, 17:56
|
|
|
Ależ oczywiście że koniec, szczególnie "wypasionych" pickupów. Te zostaną zastąpione przez Land Cruisera, może długiego Patrola i Pajero... A niedrogie, "przaśne" pickupy pewnie zadomowią się na dobre na budowach i w polach, gdzie jest ich miejsce. |
|
|
|
 |
Axer [Usunięty]
|
Wysłany: 26-03-2009, 19:30
|
|
|
Bartman napisał/a: | Ależ oczywiście że koniec, szczególnie "wypasionych" pickupów. Te zostaną zastąpione przez Land Cruisera, może długiego Patrola i Pajero... A niedrogie, "przaśne" pickupy pewnie zadomowią się na dobre na budowach i w polach, gdzie jest ich miejsce. |
Nie prawda, Fakt , elżbietę kupiłem dla VATu, taki czas i takie realia, mam w planie pomalutku zbroić eleczkę do autka czysto wyprawowego, czyli zmiana zawieszenia , progów być może zabudowy, pomalutku,,,,,,, ale docelowo chcę jeżdzić pickupem, nie zdradzam misia choć w świetle moich przejść mam prawo, eleczka zostanie do wypraw, na codzień chcę jeżdzić Toyką Tundra V 8 - 5,7 l |
|
|
|
 |
Bartman [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2009, 08:30
|
|
|
Axer napisał/a: | Bartman napisał/a: | Ależ oczywiście że koniec, szczególnie "wypasionych" pickupów. Te zostaną zastąpione przez Land Cruisera, może długiego Patrola i Pajero... A niedrogie, "przaśne" pickupy pewnie zadomowią się na dobre na budowach i w polach, gdzie jest ich miejsce. |
Nie prawda, Fakt , elżbietę kupiłem dla VATu, taki czas i takie realia, mam w planie pomalutku zbroić eleczkę do autka czysto wyprawowego, czyli zmiana zawieszenia , progów być może zabudowy, pomalutku,,,,,,, ale docelowo chcę jeżdzić pickupem, nie zdradzam misia choć w świetle moich przejść mam prawo, eleczka zostanie do wypraw, na codzień chcę jeżdzić Toyką Tundra V 8 - 5,7 l |
Też nie sprzedam Elki, również ją trochę "uterenowiłem", natomiast prawda jest taka, że elka mimo dziesiątek tysięcy w nia wpakowanych nigdy nie będzie wyprawówką z prawdziwego zdarzenia z jednego powodu - nadwozie typu furgon to jednak w takim autku podstawa, i nawet najlepiej zabudowana paka tego nie zastąpi. Pickup po tuningu nie dorówna w terenie defowi, który dopiero co wyjechał z salonu (nie mówiąc już o awaryjności, nadmiarze elektroniki czy problemami z liftem) Jeżeli odpadnie aspekt finansowy w postaci vatu, pewnie wielu ludzi zrezygnuje z zakupu uniwersalnego pickupa, na rzecz auta bardziej pasującgo do ich wymagań, czy to będzie terenówka, SUV, czy plaskacz. My musimy jednek z elżbietami trochę jeszcze pożyć, szczególnie biorąc pod uwagę to, jak ciężko w dzisiejszych czasach sprzedać samochód. |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

|
Wysłany: 27-03-2009, 08:36
|
|
|
Ela ma swoje uroki
Uwazasz ze to kolejny wieczny samochod, ktorego sprzedaz sie nie oplaca?
Pojezdze jeszcze troche Ela i pewnie pojdzie do zyda bo jak mam pozniej za czesciami w normalnej cenie Rutkowskiego wysylac to dziekuje swoja droga te felgi 16" za 2300 sztuka ...
p.s.jak trzeba bedzie kratke za tylna kanapa wlozyc to tez wloze |
_________________ nam |
|
|
|
 |
HugoOrmo
Forumowicz Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 460 Skąd: Frei Stadt Danzig
|
Wysłany: 27-03-2009, 08:43
|
|
|
fakt jest taki, ze sprzedac pickup'a przez najblizsze lata bedzie zajetrudno, szczegolnie, ze teraz to pewnie rynek uzywek troche sie nasyci tymi samochodami...
a jezeli chodzi o wyprawowke to pick-up nie jest zly, dobra zabudowa i zawiecha, namiot dachowy, dodatkowe wyposazenie i w droge...dla mnie zaleta jest ladownosc/pojemnosc...pare wyjazdow uswiadomilo mnie, ze mozna zabrac wszystko co potrzebne na turystyczna wyprawe bez najmniejszego problemu...a do rozbicia sie z dala od siedzib ludzkich gdzies nad atlantykiem lub na pustyni nie musze miec dwa razy drozszego Patrola czy Defendera...
pzdr |
_________________ Kazio i Izabel = WNMPSG - Wielka Nieskonczona Milosc Po Sam Grob
 |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

|
Wysłany: 27-03-2009, 09:58
|
|
|
Elki Instyle z Tajlandii w hurcie do Holandii ida po max 16000 Dolcow wiec nawet doliczajac marze itp mysle ze krok typu -25 % ceny jest realistyczny i wplynie dobrze na przyszla sprzedaz w Polsce i calej Europie |
_________________ nam |
|
|
|
 |
Axer [Usunięty]
|
Wysłany: 28-03-2009, 22:56
|
|
|
Bartman napisał/a: | natomiast prawda jest taka, że elka mimo dziesiątek tysięcy w nia wpakowanych nigdy nie będzie wyprawówką z prawdziwego zdarzenia z jednego powodu - nadwozie typu furgon to jednak w takim autku podstawa, i nawet najlepiej zabudowana paka tego nie zastąpi. Pickup po tuningu nie dorówna w terenie defowi, który dopiero co wyjechał z salonu |
W pełni się z tobą zgadzam, pisząc o wyprawówce nie miałem namyśli pokonywania syberii czy innych extemalnych przepraw, chcę mieć auto którym parę razy do roku wybiorę się np na imprezę typu KB lub podobne,, być moze jakiś dalszy wyjazd ale bez steresu że porysuję lakier. |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-03-2009, 09:42
|
|
|
Axer, Bartman nie chce polemizowac ale widzialem pare weglarek przerabianych na wyprawowki. Te bardziej ekstremalne i mniej.
Tu przyklad auta kollegi z "Rajdow", MadMaxa z Wroclawia:
oczywiscie te z dluzsza paka daja lepsze rezultaty ale jak widac mozna |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
timber
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi L 200 rok 2007