Zasyfiona przepustnica |
Autor |
Wiadomość |
kapsel [Usunięty]
|
Wysłany: 02-06-2006, 10:06 Zasyfiona przepustnica
|
|
|
Od jakiegoś czasu miałem problemy na wolnych obrotach, falowały mi w zakresie 800 - 1300, kilka razy próbowałem je ustawić według instrukcji Krzyżaka, ale bez zmian. W końcu zdecydowałem się na wykręcenie przepustnicy. To co tam zobaczyłem powaliło mnie była tak zasyfiona że szok. Wyczyściłem i jest ok. Mam instalację LPG i jestem przekonany że tem czarny osad jest wynikiem jazdy na gazie. W związku z tym mam pytanie jak często czyścić przepustnicę ? Czy są jakieś preparaty do czyszczenia przepustnicy które polecacie. |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 03-06-2006, 20:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 02-06-2006, 10:24 Re: Zasyfiona przpustnica
|
|
|
kapsel napisał/a: | jak często czyścić przepustnicę ? Czy są jakieś preparaty do czyszczenia przepustnicy które polecacie. |
wszystko to opisałem na mojej WWW |
|
|
|
 |
kapsel [Usunięty]
|
Wysłany: 03-06-2006, 09:18
|
|
|
Mimo tego że przepustnica jest czysta to jest problem z jazdą na gazie. W kilka minut po przełączeniu na gaz zapala się kontrolka CE, gdy przełącze na benzyne to kontrolka gasnie. Poza tym samochód łapie muła na LPG mimo tego że gazownk ustawił mi na kompie, twierdzi że jest ok. A według niego palący się CE to wina gazu jaki ostatni raz zatankowałem, a tankuję tylko na jednej stacji i do tej pory nie miałem problemów. Co to może być? |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-06-2006, 09:23
|
|
|
masz emulator wtrysku? sprawdz dioda ktory blad ECU Ci sie swieci i pomyslimy dalej... |
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Pomógł: 10 razy Dołączył: 23 Paź 2005 Posty: 3205 Skąd: Szczecin
|
|
|
|
 |
Jacech1 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-06-2006, 21:56
|
|
|
skłaniam się do złego wyregulowania sondy l. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 03-06-2006, 21:58
|
|
|
Sondy lambda się nie reguluje. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Jacech1 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-06-2006, 22:00
|
|
|
chodzi mi o regulację instalacji do wskazań lanbdy nie sondy choć przyznam można to tak odczytać. Samej sondy fak się nie reguluje |
|
|
|
 |
|