[CB1 1.3] gasnie po rozgrzaniu ???????????? co to |
Autor |
Wiadomość |
cira
Nowy Forumowicz
Auto: lancer cbo
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-03-2009, 19:46 [CB1 1.3] gasnie po rozgrzaniu ???????????? co to
|
|
|
witam. nie mialem jeszcze stycznosci z elektryka mitsubishi wiec prosze o rady. przekopalem forum lecz znalazlem tylko jeden post na moj temat na dodatek nie zakonczony wiec nie wiem jak sie skonczyl.
mianowicie moj lanerek 1.3 robi tak jak w temacie czyli gasnie po rozgrzaniu sie. najpierw przez minute prycha glupieje obrotek raz pokazujac obroty raz nie. po minucie gasnie zupelnie. po ok 15 minutach jak troszke ostygnie odpala jak nigdy nic i jedzie dalej i tak w kolko. wiem ze jak nie chce odpalic to ginie iskra. i teraz prozba do WAS specjalisi "miskow" jaki element w aparacie nawala czy mozna to naprawic ewentualnie ile kosztuje nowy i gdzie moge go tanio dostac??
dzieki z gory za rady |
|
|
|
 |
miki4x4
Mitsumaniak Miki
Auto: to co w podpisie
|
Wysłany: 29-03-2009, 10:03
|
|
|
cira napisał/a: | wiem ze jak nie chce odpalic to ginie iskra |
Rozumiem, że auto jeździ na benzynie ?
A kable WN i świece kiedy zmieniałeś ? |
_________________ Mitsubishi Galant 2.4 GDI 99r
Nissan Patrol 2.8 TD 94r
 |
|
|
|
 |
Deo [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2009, 12:33
|
|
|
wg mnie to jest to moduł zapłonowy lub cewka |
|
|
|
 |
cira
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-03-2009, 15:46
|
|
|
jezdzi i na pb i na lpg na jednym i na drugim ten sam objaw. obstawiam za moodulem bo obrotek ma taki objaw jak by sie wylaczal i w tym samym momencie nie ma iskrym, w jaki sposob moge go sprawdzic?? swiece wymienialem jakies 2 tyg. temu ale nic nie pomoglo. |
|
|
|
 |
Deo [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2009, 08:58
|
|
|
cira, najlepiej wymienić na sprawny i zobaczyć czy coś się dzieje pożyczyć od kolegi co ma taki sam samochód lub kupić nowe ja daje 99% na to że moduł odszedł na wieczny odpoczynek |
|
|
|
 |
cira
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-04-2009, 17:08
|
|
|
niestety nie znam nikogo co by mi porzyczyl na podmianke aparacik. a nowy jak patrzalem w sklepach to zupelnie co innego wedlug zdjecia bo maja tylko 3 piny i jakies male sa |
|
|
|
 |
Deo [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2009, 09:11
|
|
|
spróbuj znaleźć moduł po numerach odczytanych ze starego modułu. podaj w hurtowni lub sklepie nr modułu jeśli Ci się nie uda wyślij mi zdjęcie i numer modułu na PW. |
|
|
|
 |
|