Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CB1 1.3] gasnie po rozgrzaniu ???????????? co to
Autor Wiadomość
cira 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer cbo
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 28-03-2009, 19:46   [CB1 1.3] gasnie po rozgrzaniu ???????????? co to

witam. nie mialem jeszcze stycznosci z elektryka mitsubishi wiec prosze o rady. przekopalem forum lecz znalazlem tylko jeden post na moj temat na dodatek nie zakonczony wiec nie wiem jak sie skonczyl.
mianowicie moj lanerek 1.3 robi tak jak w temacie czyli gasnie po rozgrzaniu sie. najpierw przez minute prycha glupieje obrotek raz pokazujac obroty raz nie. po minucie gasnie zupelnie. po ok 15 minutach jak troszke ostygnie odpala jak nigdy nic i jedzie dalej i tak w kolko. wiem ze jak nie chce odpalic to ginie iskra. i teraz prozba do WAS specjalisi "miskow" jaki element w aparacie nawala czy mozna to naprawic ewentualnie ile kosztuje nowy i gdzie moge go tanio dostac??
dzieki z gory za rady

miki4x4 
Mitsumaniak
Miki

Auto: to co w podpisie
Wysłany: 29-03-2009, 10:03   

cira napisał/a:
wiem ze jak nie chce odpalic to ginie iskra

Rozumiem, że auto jeździ na benzynie ?
A kable WN i świece kiedy zmieniałeś ?

Deo
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2009, 12:33   

wg mnie to jest to moduł zapłonowy lub cewka

cira 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-03-2009, 15:46   

jezdzi i na pb i na lpg na jednym i na drugim ten sam objaw. obstawiam za moodulem bo obrotek ma taki objaw jak by sie wylaczal i w tym samym momencie nie ma iskrym, w jaki sposob moge go sprawdzic?? swiece wymienialem jakies 2 tyg. temu ale nic nie pomoglo.

Deo
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2009, 08:58   

cira, najlepiej wymienić na sprawny i zobaczyć czy coś się dzieje :) pożyczyć od kolegi co ma taki sam samochód lub kupić nowe ja daje 99% na to że moduł odszedł na wieczny odpoczynek ;)

cira 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-04-2009, 17:08   

niestety nie znam nikogo co by mi porzyczyl na podmianke aparacik. a nowy jak patrzalem w sklepach to zupelnie co innego wedlug zdjecia bo maja tylko 3 piny i jakies male sa

Deo
[Usunięty]

Wysłany: 06-04-2009, 09:11   

spróbuj znaleźć moduł po numerach odczytanych ze starego modułu. podaj w hurtowni lub sklepie nr modułu jeśli Ci się nie uda wyślij mi zdjęcie i numer modułu na PW.

Odpowiedz do tematu