Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wadliwe modele Opla mogą się zapalić
Autor Wiadomość
igi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-06-2006, 14:26   Wadliwe modele Opla mogą się zapalić

Gazeta.pl napisał/a:
Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów informuje, że w wybranych modelach aut Opel Vectra C oraz Signum mogą wystąpić wady niebezpieczne dla życia i zdrowia konsumentów. Na polski rynek trafiło ponad 1400 takich aut.

Informacje przekazane do Urzędu przez producenta aut dotyczą samochodów marki Opel Vectra C i Opel Signum, wyprodukowanych w latach 2004-2006.

W pojazdach tych w wyniku przegrzewania się podgrzewaczy dysz spryskiwaczy przedniej szyby może dojść do zwarcia, a w konsekwencji nawet pożaru w komorze silnika.

Producent aut poinformował Urząd o rozpoczęciu bezpłatnej akcji serwisowej mającej na celu wymianę wadliwej części. Ponadto zobowiązał się powiadomić wszystkich właścicieli samochodów, które mogą być dotknięte wadą, o konieczności skontaktowania się z autoryzowaną stacją obsługi.

:roll: :roll: :?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 02-06-2006, 21:07   

Igi co robisz takie miny - zawsze mówiłem że to się tylko na podpałkę do BMW nadaje ;-)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Wysłany: 02-06-2006, 22:04   

Zagadam do szefa mojego bo sobie w zeszłym roku Vectre C kupił :shock:
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

igi 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-06-2006, 15:32   

Hubeeert, ja się motoryzacją nie za zbytnio interesuje ;) i dla mnie takie akcje to trochę nie ten teges są

doli73
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2006, 23:06   

Chcieli blysnac nowa Vektra i im nie wyszlo. To nie to co miś!!!! :lol:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 04-06-2006, 14:44   

igi napisał/a:
dla mnie takie akcje to trochę nie ten teges są

Igi Miśki też mają na koncie takie akcje o ile mnie pamięć nie myli
doli73 napisał/a:
Chcieli blysnac nowa Vektra i im nie wyszlo. To nie to co miś!!!!

Akurat ta nowa VECTRA nieźle trzyma się drogi - na tyle nieźle że obciążona przy 180km/h nie zamiotła dupą gdy mój były szef szarpnął kierą na autostradzie w Niemczech żeby ominąć butelkę. Tyel że design jest do dupy - mały czołg porucznika Grubera był piękny a Vectra przypomina najbatdziej bunkier z Linii Zygfryda. Vectra B była bardzo ładna a ta.... porażka...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 04-06-2006, 14:51   

Hubeeert napisał/a:
Tyel że design jest do *cenzura* - mały czołg porucznika Grubera był piękny a Vectra przypomina najbatdziej bunkier z Linii Zygfryda. Vectra B była bardzo ładna a ta.... porażka...

Chłopie, w porównaniu z nowym Avensisem to ona jest surowo stylowa... Ten to jest skrzyżowanie Vectry C z poprzednim Passatem... Taki mały Pancernik Potiomkin... (uuuups, sorry, u nich to chyba było Yamato czy inny Musashi...)

Pzdrw.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 04-06-2006, 15:29   

Robert Bryl napisał/a:
uuuups, sorry, u nich to chyba było Yamato czy inny Musashi...)

Yamato Musashi i Shinano - ten trzeci przerobiono na lotniskowiec ale zatonął w pierwszym rejsie po otrzymaniu salwy 6 torped od okrętu podwodnego. Co ciekawe - nie zatonąłby ale płynął niewykończony :D
Wszystkie 3 o ile pamiętam zbudowane przez stocznie nalezaca do Mitsubishi

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

igi 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-06-2006, 08:04   

Hubeeert napisał/a:
Igi Miśki też mają na koncie takie akcje o ile mnie pamięć nie myli

Tak?? A możesz napisać jakie (tak z ciekawości chciałbym wiedzieć). Jeśli nie tu to na pw (bo mamy takiego dużego admina co na wszystkich krzyczy ;) ;p)

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2006, 09:33   

igi napisał/a:
Tak?? A możesz napisać jakie (tak z ciekawości chciałbym wiedzieć). Jeśli nie tu to na pw (bo mamy takiego dużego admina co na wszystkich krzyczy ;) ;p)

Aj, była tak afera ze składzikiem na szczotki, nieprawdaż ? :-D
Nawet gorsza, bo "cy dyjamenty" zamiast uderzyć się w pierś głośno to dane świadczące o wadach swych aut pod dywanik.... (a raczej do składziku...)
I jak składzik się "rozszczelnił" to kawał wierchuszki poooleciał...

Akurat Mitsubishi ma za soba mocno śmierdzacą aferę, auta (głównie rynek USA) miały kłopoty z bezpieczeństwem a zarząd ze stoickim spokojem ignorował raporty i rżnął głupa na całego.

Pzdrw.

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2006, 14:49   

...nawet jest witryna która śledzi "wpadki" mitsubishi:
http://www.mitsubishisucks.com/

druga sprawa... każde auto może się zapalić. wystarczy żeby zatarło się łożysko na alternatorze i staneło koło pasowe, pasek się spali na kole, i jeśli byłoby to zabudowane jakimiś plastikami, albo gdyby ktoś miał po prostu pecha, to mu się auto zjara.

igi 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-06-2006, 15:08   

shovel, dzięki zabieram się za lekturę.

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 08-06-2006, 18:55   

Podobno mój się może zapalić - tak usłyszałem w serwisie - od soli naszej kochanej na drodze. Tyle że w USA jeszcze więcej tej soli sypią - co prawda nie jest to NaCl ale sól to sól :)Chociaż nie słona :)

Czas może na Space Stara dla żony?

Odpowiedz do tematu