Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Test L200 = 82 tys km.... model 2007 ten typ tak ma....
Autor Wiadomość
Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-04-2009, 00:02   

namotore, zrób coś dla mnie możesz?
Wsadź sobie w podpis - eLka jest krzywa, czy L200 krzywo stoi jako post scriptum i nie będziesz musiał tego wszędzie pisać ;-)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

romero 
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
Wysłany: 04-04-2009, 17:13   

Przedstawiamy listę modeli wyróżnionych w konkursie na najlepsze samochody roku 2009 z napędem 4x4, według niemieckiego magazynu "Auto Bild Allrad". W sumie swoje głosy oddało we wspomnianym plebiscycie ponad 160 tys. miłośników motoryzacji.

Oto zwycięzcy w poszczególnych kategoriach:

pick-up 4x4

Mitsubishi L200 - najlepszy w kategorii marek zagranicznych

Źródło: Samar

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 04-04-2009, 21:29   

APheX napisał/a:
reklamacja nie obejmuje ...gdyz nie nie stawiłem sie terminowo na przeglady ... tu nasuwa sie konkluzja...nowe samochody służa do terminowego odwiedzania serwisów a nie do jazdy...

A ile przeciągnąłeś przegląd?
PS Samochód wymaga więcej troski niż dolewanie paliwa i płynu do spryskiwaczy.

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Wysłany: 05-04-2009, 13:08   

Hubeeert napisał/a:
Wsadź sobie w podpis
dzieki takim freakom jak ja uzytkownicy zauwazyli "PENL2CM" jak moge to teraz nazywac, tylko szkoda ze przed zakupem nie ma tej informacji w prospekcie na przyklad :) pozdrawiam, smacznej kielbaski z grilla :D

romero 
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
Wysłany: 05-04-2009, 13:53   

Nie wiem czy potrzebnie zwróciłeś na to uwagę wszystkich.Bez miarki niewielu by to zauważyło.A jaki wpływ mają te dwa cenymetry na całokształt ?

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 05-04-2009, 13:55   

o mnie jest tylko PENL0,5cm, sprawdzaliśmy z HugoOrmo

namotore, masz zdecydowane skrzywienie na punkcie skrzywienia Elżbiety :D

APheX 
Nowy Forumowicz
80 tyś rocznie...

Auto: Mitsubishi L200 INTENSE 167 KM
Wysłany: 05-04-2009, 15:17   

tomekrvf napisał/a:
APheX napisał/a:
reklamacja nie obejmuje ...gdyz nie nie stawiłem sie terminowo na przeglady ... tu nasuwa sie konkluzja...nowe samochody służa do terminowego odwiedzania serwisów a nie do jazdy...

A ile przeciągnąłeś przegląd?
PS Samochód wymaga więcej troski niż dolewanie paliwa i płynu do spryskiwaczy.

Przekroczyłem ponad 5k km wizyte w ASO a ma być co 20k km. Ja wymieniam olej w silniku co 10k km, gdyz tak mnie wyuczono i niezaleznie czy to nowe czy stare auto. Robię reguralnie zbieżność gdyz w ASO ani o tym nie pomyślą. Co d płynu do spryskiwacza to faktycznie dolewam gdyż w ASO tez tego nie robią. W sumie w ASo to nic nie zrobili przy moim aucie oprócz wymiany oleju w silniku. Dopiero wizyta przypadkowa w ASO Bielsko mi oczy otworzyła, że powinni robić znacznie wiecej.
Czy ktos komuś w ASo zaproponował wymiane oleju w skrzyni? w układzie hamulcowym? wspomaganiu? itp .. ? Dlaczego to proponuja dopiero po przekroczeniu 100k km ? to jakiś magiczny przebieg?
Tyota Yaris rocznik 06 przebieg 40 tys ..bez skazy poza, że nie odplaił w czasie wyjazdu z salonu ;-) )
Audi 100 rocznik 88 przebieg 250 tys ...sprzedany
VW Scirocco rocznik 80 przebieg 150 tyś ...sprzedany
VW Polo rocznik 75 przebieg 200 tys ... sprzedany
Fiat 125 rocznik 78 przebieg 200 tyś .. sprzedany
Fiat 126 rocznik 84 przebieg 140 tyś ..padł

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 05-04-2009, 15:27   

APheX napisał/a:
...to jakiś magiczny przebieg?
a co masz napisane w ksiazce serwisowej tam gdzie serwis dokonuje wpisow?
APheX napisał/a:
W sumie w ASO to nic nie zrobili przy moim aucie oprócz wymiany oleju w silniku.
Skad taka pewnosc? Wiem, ze faktury moga byc falszywe [ :? ] ale na jakiej podstawie tak sadzisz?

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 05-04-2009, 15:31   

wiem o wszystkich czynnościach przed przeglądem i nie muszę sie o nic upominać, więc jak twierdzisz, ze ASO robi cie w balona, to zmień ASO... proste? dla nich to jeden klient mniej...
wymiany oleju w skrzyni, mostach, płynu w układzie hamulcowym itp. pilnuje ASO i nie mam z tym problemu...

pozdro

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 05-04-2009, 15:37   

Staram sie patrzec obiektywnie, tez na PENL, Ela nie jest moim sztandarowym wozidlem.
Tez sie zastanawiam nad zmiana plynow ustrojowych, od poczatku tylny most wyje a`la borewicz a uzyskanie specyfikacji/wymagan olejowych w ASO nie nalezy do latwych. Jasne ze da sie tym jezdzic, tylko chyba nam wszystkim chodzi o to by kierowca byl zadowolony co nie? :D pozdro i smacznego

APheX 
Nowy Forumowicz
80 tyś rocznie...

Auto: Mitsubishi L200 INTENSE 167 KM
Wysłany: 09-04-2009, 00:03   

[/quote] Skad taka pewnosc? Wiem, ze faktury moga byc falszywe [ :? ] ale na jakiej podstawie tak sadzisz?[/quote]
Fałszywe faktury? a to jakas nowosc ;-) )) Gdzie twierdziłem,że faktury są fałszywe?;-))
Na FV nie mam żadnych pozycji opisanych przezemnie ;-) ) Może pod pozycja usługa serwisowa sie to wszystko kryje? ;-) ) Pisz pisz dalej ... może się jeszcze czegoś dowiem ;-) )
Ciagle jednego nie rozumiesz, ja mam problem z głowicą ... w takich autach nie powinna paść po 80k km....To jest pick-up do pracy, uznana marka Mitsu ... przetestowana w każdych warunkach... wiec jakie są przyczyny walnietej głowicy?...(oleju silnik prawie wogóle nie zuzywa tak samo płyn..ciagle tyle samo) ... jakbym kupił KIA lub TATA to był problemu nie robił...
Tyota Yaris rocznik 06 przebieg 40 tys ..bez skazy poza, że nie odplaił w czasie wyjazdu z salonu ;-) )
Audi 100 rocznik 88 przebieg 250 tys ...sprzedany
VW Scirocco rocznik 80 przebieg 150 tyś ...sprzedany
VW Polo rocznik 75 przebieg 200 tys ... sprzedany
Fiat 125 rocznik 78 przebieg 200 tyś .. sprzedany
Fiat 126 rocznik 84 przebieg 140 tyś ..padł

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 09-04-2009, 08:56   

w kazdym samochodzie moze sie zdarzyc usterka, takze problem z glowica przy 80kkm. W passatach B7 2.0TDI 103kW masowo glowice leca przy 40-100kkm przebiegu. Powod=wada fabryczna dodatkowo wspierana przez ostra jazde przedstawicieli firmowych itp - najczesciej taka funkcje pelnia te autka.
Problemem jest jak zwykle podejscie serwisu do klienta. W VW wymieniaja wszystko za friko, w MMC trzeba kombinowac.
I wracamy do sedna czyli KJSM*

---
* Kiepska Jakosc Serwisu Mitsubishi

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 09-04-2009, 10:58   

APheX napisał/a:
Pisz pisz dalej ... może się jeszcze czegoś dowiem
tu nie ma nic do dowiadywania. Chodzilo mi tylko o to, ze wiem a i slyszalem opinie, ze czasami warsztaty wystawiaja rachunek i wspisuja cala liste czynnosci, ktorych w rzeczywistosci nikt nie wykonal. Mi sie to kiedys przytrafilo w Fordzie i od tego czasu moja znajomosc z tym serwisem sie skonczyla. Ameryki chyba nie odkrylem. :wink:

wybuh
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2009, 23:50   

To i ja dodam swoje 5 groszy

ela ma 85 tysi

- resory skrzypiały i juz przestały nic z nimi nie robilem (mo może poprostu taczki te jak je niektórzy zowią były wykorzystane należycie :D pare ton tynków cementów kostki brukowej przewiozła ile dokładnie niewiem ale światłami czasem po horyzoncie świeciłem:D

- dwa razy restart na autobanie bo woda byla w filtrze paliwa

- sprzęgło też juz sie uspokoiło

- oczywiście obejma od turbo ale zrobiłem tak że nie ma bata żeby wypadła i juz 50 tysi siedzi na swoim miejscu (inne marki też mają ten problem)

- no i raz mi zamarzł w trasie :D ale było -27 i chyba letnie paliwo bo po dodaniu środka anty parafinowego zaczeła ładnie klekotać

do ASO niemam zastrzeżeń bo wszystko ładnie załatwiaja i nawet przedłuże gwarancję o dwa lata bo taką ofertę mi zaproponowali dolki

pozdrawiam wszystkich życze wszystkim elom :D wielu tysi

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 11-08-2009, 16:22   

wybuh napisał/a:
do ASO niemam zastrzeżeń bo wszystko ładnie załatwiaja i nawet przedłuże gwarancję o dwa lata bo taką ofertę mi zaproponowali dolki

To można przedłużyć gwarancję do 5 lat ? Jak ?

Odpowiedz do tematu